Milli Takım'dan tarihin en kötü performansı!

EURO 2020'ye eksi 7 averajla grup sonuncusu olarak veda eden Milli Takım, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en kötü performansını sergiledi.

Milli Takım'dan tarihin en kötü performansı!
Milli Takım'dan tarihin en kötü performansı!
GİRİŞ 21.06.2021 15:51 GÜNCELLEME 21.06.2021 15:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu'nda İsviçre'ye 3-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Üç mağlubiyet alıp grubu sıfır puanla tamamlayan Milli Takım bu turnuvada 8 gol yiyip 1 gol attı. A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda en kötü performansı sergilediği EURO 2020'yi -7 averajla tamamladı. 

İlk kez katıldığı EURO 1996'da aynı grupta yer aldığı Portekiz, Hırvatistan ve Danimarka'nın ardından grubu sonuncu tamamlayan Türkiye, 3 maçta 3 mağlubiyet alarak turnuvayı puansız kapattı. 5 gol yiyip hiç gol atamayan milli takım turnuvaya -5 averajla veda etti. 

İlk çeyrek final

Türkiye'nin ikinci kez yer aldığı Avrupa Futbol Şampiyonası olan EURO 2000'de İtalya'nın lider tamamladığı B Grubu'nu Belçika ve İsveç'in önünde ikinci sırada tamamladı. Bu turnuvada 3 gol atıp 2 gol yiyerek +1 averajla grup aşamalarını tamamladı. 3 maçta 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Türkiye 4 puan topladı. Gruplardan ikinci olarak çıkan milli takım çeyrek finalde Portekiz'e 2-0 yenilerek EURO 2000'e veda etti. 

Avrupa üçüncülüğü

A Millilerin katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonaları arasında en büyük başarıyı yakaladığı turnuva EURO 2008'de Portekiz, Çekya ve İsviçre ile mücadele etti. Gruplarda 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Milli Takım lider Portekiz'in arkasında grup ikincisi olarak çeyrek finale yükseldi. EURO 2008'de A Grubu'nda mücadele eden A Milliler 5 gol atıp 5 gol yiyerek grubu 0 averajla tamamladı. Çeyrek finalde Hırvatistan ile karşılaşan Milli Takım, rakibini penaltılarda yenerek yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Yarı finalde Almaya ile karşılaşan Türkiye, 3-2 yenildi ve Avrupa üçüncüsü olarak tarihe geçti. 

EURO 2012'ye eleme aşamasında veda eden Ay-Yıldızlılar EURO 2016'ya katılmaya hak kazandı. EURO 2016 D Grubu'nda Hırvatistan, İspanya ve Çekya ile mücadele eden Milli Takım, grup üçüncüsü olarak turnuvaya veda etti. Bu turnuvada 3 maçta 1 galibiyet, 2 mağlubiyet alan A Milliler 3 puan toplayabildi. Milli Takımın 2 gol atıp 4 gol yediği gruplarda -2 averajla turnuvayı sonlandı. 

En başarısız Avrupa Futbol Şampiyonası

Ay-yıldızlılar, EURO 2020 A Grubu'nda mücadele ettiği İtalya, Galler ve İsviçre'nin ardından grubu 4. sırada tamamladı. Üç mağlubiyet alarak grup sonuncusu olan Milli Takım, Avrupa Şampiyonları tarihindeki en kötü sonucu elde etti. Kalesinde 8 gole engel olamayan Türkiye, rakip kaleye sadece 1 kere gol atabildiği A Grubu'nu -7 averajla tamamladı.

YORUMLAR 8
  • Haktan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aillerini de kampa alırsan böyle olursun mental ve kondisyon problemi burada TFF Şenol istifa
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler bize bu utancı da yaşattığınız için
    Cevapla
  • haha 2 yıl önce Şikayet Et
    uğurcan sağolsun
    Cevapla
  • Tahir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir gs li olarak, Uğurcan dan ziyade defans Orta saha desek daha iyi olmaz mı 3macta 70 e yakın şut gelmiş kaleye adam ne yapsın
    Cevapla
  • sevimli 2 yıl önce Şikayet Et
    bu avrupa çakması oyuncular yüzünden, resmen kafa üstü çakıldık. Bir daha bu oyuncuları milli takıma çağırmayın, şenol hoca rüşdünü ispat etmiş bir hocadır avrupa hayranlığı sonunda milli takımı mahvetti
    Cevapla
  • Objektif 2 yıl önce Şikayet Et
    Mert Müldür de Avrupadan çıkma ama adam harika oynadı..
    Cevapla
  • kemencenin sapi 2 yıl önce Şikayet Et
    tiyatroda rüstünü ispat etti cakma filozof
    Cevapla
  • yyyy 2 yıl önce Şikayet Et
    tek suçlu şenol güneş mertçe söylesene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle