Mats Hummels, Almanya adına bir ilke imza attı

Fransa'yı, Almanya karşısında 1-0 öne geçiren gol Mats Hummels'ten geldi. Hummels, Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine gol atan ilk Alman futbolcu oldu.

Mats Hummels, Almanya adına bir ilke imza attı
Mats Hummels, Almanya adına bir ilke imza attı
GİRİŞ 16.06.2021 02:58 GÜNCELLEME 16.06.2021 02:58

Mats Hummels, Fransa karşısında kendi ağlarını havalandırırken; 32 yaşındaki defans oyuncusu, Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine gol atan ilk Alman futbolcu oldu. 

Fransa ise bu sezon dördüncü kez rakip takım oyuncularının adresi şaşırmaları sonrası gol buldu. Horozlar daha önce Hırvatistan, Ukrayna ve Kazakistan maçlarında da rakip takım oyuncuları kendi kalelerine gol atmıştı. 

Euro 2020'de grup maçları oynanırken; şimdiden üç oyuncu kendi kalesine gol attı. Daha önce milli futbolcumuz Merih Demiral, İtalya maçında, Polonyalı file bekçisi Wojciech Szczesny, Slovakya maçında kendi kalesine gol atmıştı. 

Bu turnuva Euro 2016 ile birlikte, Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine en fazla gol atılan turnuva oldu. 

ALMANYA'DAN BİR İLK

Almanya, Fransa'ya 1-0 yenilirken; Panzerler, Avrupa Şampiyonası açılış maçlarında ilk kez yenildi. Almanya, önceki 12 maçın 7'sini kazanmış ve 5'inde berabere kalmıştı. 

Avrupa Şampiyonası'nda ilk maçını kaybedip daha sonra turnuvayı kazanan tek ekip Hollanda olmuştu. Hollanda, 1988'de mutlu sona ulaşmıştı.