Türkiye maçının ardından röportaj veren Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Türkçe ifadeler kullanırken Alman Milli takımı oyuncusu Emre Can'ın Türkçe sorulara rağmen Almanca açıklama yapması sosyal medyada tepkiye neden oldu.

A Milli Takımımız, Almanya ile deplasmanda 3 kez geriye düştüğü maçta sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Maç sonu röportajlarda Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Türkçe sözler kullanarak Türkiye'deki günlerini unutmadığını gösterirken Emre Can'ın ise Türkçe sorulara Almanca yanıt vermesi dikkat çekti.

LÖW'DEN TÜRK MİLLİ TAKIMINA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Löw, yayıncı kuruluş muhabirin "Nasılsınız?" sorusuna "İyiyim, siz nasılsınız?" diye karşılık verirken röportaj sonunda da "Rica ederim. İyi akşamlar" ifadelerini kullandı. Löw, maçla ilgili ise "Türkiye'yi genel olarak iyi buldum. Türkiye 2-3 senede kendini çok geliştirdi, çok iyi bir milli takım olmuş. Bire birde etkili, teknik oyunculara sahipler, çok iyi buldum. "Çok keyifli bir maçtı, 6 gol izledik. Bizim açımızdan hayal kırıklığı oldu. Hep öne geçip, son saniyelerde gol yiyip berabere bitirmek bizim için üzücüydü" ifadelerini kullandı.

EMRE CAN, ALMANCA YANIT VERDİ

Alman Milli Takımı'nın Türk asıllı yıldızlarından Emre Can ise kendisine Türkçe sorulan sorulara Almanca yanıt verdi. Emre Can, "Türkiye iyi oynadı, açık bir oyun oynadı. Son dakikalarda gol yemek her zaman kötü. Türkiye genel olarak iyi bir oyun çıkardı, son dakikalarda yediğimiz golden dolayı üzgünüz. İyi oynadık, yeni bir takımız. Çalışmamız lazım, daha iyi olacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 181 Yorum Var
  • Adem 12.10.2020 01:06
    Karakter tam oturmamış, aslında ne Alman vatandaşı olabilmiş nede Türk vatandaşı yazık bunun gibi çok insan var oralarda kendini kültürlu zanneden kultursuz cahil
  • Ömer Faruk demir 12.10.2020 00:28
    Bırakın kardeşim herkes kendisini ne hissediyorsa nereye ait hissediyorsa öyle hareket etsin. Ama şu bilinsinki. Ait olduğun yeri bilmezsen bulunduğun yeri kaybedince hiçbiryerin kalmaz.
  • Ah ülkem... 11.10.2020 21:20
    Bir genç düşünün ki Türkçe ana dili olduğu halde Türkçe bildiği halde anası babası Türk olduğu halde Türkçe konuşmuyor ve ısrarla Almanca konuşuyor. Sana da yazıklar olsun , senin ruhuna da yazıklar olsun, seni yetiştirenlere de yazıklar olsun. Türkiye nin ne emeği varsa üzerinde haram olsun.
  • Malatyalı 10.10.2020 15:04
    Kişilik sorunu var demekki,yillik izinlerinde Afyon'a gelip giden insan Tükçe bilmez mi..!!babası annesi yeterli terbiyeyi ve vatan sevgini aşılayamamış sorun ailesinde...
  • Erdal 09.10.2020 22:29
    PARAYA KENDİNI SATANLAR ÇOĞALDI. YA iste boyle
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek