Şenol Güneş: "Takımı ben yaptım. Sorumlusu benim."

Şenol Güneş, Milli Takımımızın Macaristan'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın sonunda açıklamada bulundu.

Şenol Güneş: "Takımı ben yaptım. Sorumlusu benim."
Şenol Güneş: "Takımı ben yaptım. Sorumlusu benim."
GİRİŞ 04.09.2020 00:44 GÜNCELLEME 04.09.2020 00:44
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

A Milli takımımızın teknik direktörü Şenol GÜneş, Macaristan maçının ardından konuştu.

Maça başlarken ki düşüncelerinin çoğunun olmadığını belirten Güneş, rakibin teknik, taktik ve fizik olarak daha iyi iş yaptığını söyledi.

Güneş'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"AGRESİF OYUNA CEVAP VEREMEDİK"

"Rakibin genel olarak teknik kapasitesi ve oyuna hakim olma özelliği var ama daha agresif oynadılar. Özellikle, agresif oyuna cevap vermedik. Topu iyi kullandılar. Defansif ve ofansif olarak beklediğimiz oyun yoktu. Hücumdaki yavaş oyun etkinliğimizi azalttı. Rakip bizi kontrol altına almaya çalışıyordu. Teknik taktik ve fizik olarak daha iyi iş yaptılar."

"BİZİM İÇİN KÖTÜ BİR OYUN OLDU"

"Hem bireysel hem takım olarak kendi potansiyelimizin altında kaldık. Kıran kırana oyun beklerken olmadı. Bizim için kötü bir oyun oldu. Baraj kurarken bile iştahlı değildik. O kadar oyundan koptuğumuz dönemler oldu. Oyun temposunu koymadığımız zaman rakibin üstün oyunu ortaya çıkar. Rakip, üstün oyununu bizim olumsuz futbolumuzdan ötürü iyi yansıttı. Onlar hak etti. Kötü oyun ve kötü skor."

"GÖRMEK İSTEDİKLERİMİZİ GÖRECEĞİMİZ EN İYİ MAÇ BUYDU"

"Sezon başı, az oynayan ve çok oynayanlar var. Tempoları aşağıda olanlar var. 3 gün arayla bu maçları oynatmak kolay değil. Bazı oynayanları yine değerlendireceğiz. Görmek istediğimiz oyuncuları en iyi göreceğimiz maç buydu. Yeni gelenler veya ilk defa oynayanlar var ama takım olarak kötüydük. Oyunda en iyi görevini yapan gol yemesine rağmen Uğurcan'dı. Kalite olarak eksik değildik ama verim olarak düşüktük. Arayışlarımız da işe yaramadı."

"KAYBETMEMİZİN NEDENİ SİSTEM DEĞİL"

"Üçlü sistemi de şimdi oynadığımız sistemi de oynayabileceğimiz oyuncular var ama bugünkü maçı kaybetmemizin nedeni sistem değil. Henüz hazır değiliz. Macaristan daha zayıf görünmesine rağmen onlar da bugün moral ve güven buldular. Daha dirençli ve savaşçıydılar. Sistemle bunu halledemeyiz."

"SORUMLUSU BENİM"

"Takımı ben yaptım. Sorumlusu benim. Kendi sahamızda kazanmak isterdik. Uluslar Ligi'nin böyle bir formatı var. Mart ayında hazırlık maçları oynayamadık. Yeni oyuncuları burada göremezsek nerede göreceğiz."

"O OYNADI BU OYNADI DİYE DEĞİL, TAKIM OLARAK OLUMSUZDUK"

"Sol, sağ... O oynadı bu oynadı yerine takım olarak olumsuzduk. Takımı da ben yaptım. Üzgünüz kaybettiğimiz için. Buradaki oyuncuların çoğunu zaten Mart ayında göremedik. Bugün kötü oynamaları oyuncuların kötü futbolcu olduğu anlamına gelmez."

"TATİL YAPAMAYIP GELEN VAR, ÇİFT İDMANA ÇIKIP GELEN VAR"

"Pandeminin gölgesindeyiz. Tüm takımlar için geçerli. Yalnızca liglerin geç başlamasıyla ilgili değil. Avrupa'dan gelen oyuncularımız da var ama onların da sorunları var. Mesela Başakşehir uzun süre oynadı, izin yapmadı. Tatil yapamayan var, çift idmana çıkıp gelen var."

"RAKİP DAHA HAZIRDI"

"Oyun başında kıran kırana iştahlı maç oynamaya rakip bizden daha hazırdı. Maçın başında ataklarımızı faul ile kestiler. Tamamı ile oyunun hakimiydiler. Bizim oyunumuzu bozup kendi oyunlarını oynadılar. Bizim oyunumuzu bozdular, kendi oyunlarını rahat oynadılar. Kolay top kayıpları yaptık, rakibe baskı kuramadık."

YORUMLAR 39
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Burak Yılmaz' ı 90 dakika oynattın. Takımı 10 kişi bıraktın.Tabiki suçlu sensin.
    Cevapla
  • cimbomlu 3 yıl önce Şikayet Et
    90 dakika boyunca pozisyon yok organize olmak yok sağdan soldan bindirme yok orta saha yok(ben göremedim) forvete burak tek başına o da orta sahaya gelip top alma peşinde...velhasıl takım hazır değildi :)))) tatil yapmamışlar...t.direktörde tatildeydi galiba
    Cevapla
  • 80 Milyonluk Genç 3 yıl önce Şikayet Et
    herhalde sensin. istifa mı edeceksin? eeee?
    Cevapla
  • M. Engin Karatay 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonra? Kimi getirmeyi düsünüyorsun? ilk kötü sonuçta hemen istifa. Mantiginiz bu iste...
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir gerçek var oda şudur biz Türk milleti hiçbir zaman bisey begenmeyiz hep eleştiri hep eleştiri
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    En kilit pozisyona, oyun kurma becerisi sifir olan Kaan Ayhan i koy ve kötü oyunun nedenini görmeyip 3 tane degisikligi bosuna harca.Forveti sol acik, merkez ortasahayi, sag acik oynat, ne isler ceviriryorsun sen ? Iyi bir Hoca oldugunu bilmesem, futboldan anlamiyorsun derdim ama sen ne yaptigini cok iyi biliyorsun. Bu oyun normal degildi, aklima degisik degisik seyler geliyor. Tüpcüyle ve arkasindakilerle bulusmadin insallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle