Şenol Güneş'ten Rıza Çalımbay'ın eleştirisine yanıt!

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve milli futbolcu Umut Meraş, UEFA Uluslar Ligi'nde oynanacak Macaristan maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'ten Rıza Çalımbay'ın eleştirisine yanıt!
Şenol Güneş'ten Rıza Çalımbay'ın eleştirisine yanıt!
GİRİŞ 02.09.2020 19:34 GÜNCELLEME 02.09.2020 19:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Şenol Güneş, Macaristan maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

 "Bazı genç arkadaşlara görev vereceğim. Yeni gelen arkadaşları oynatacağım. Kısa süre içinde eldeki oyuncuların durumlarını değerlendirerek, geçmiş oyuncularımızla birlikte oynatmayı deneyeceğiz. Maçı kazanmak istiyoruz ama oyuncularımızı da görmek istiyoruz. 20 yıl önce Moldova maçıyla başlamıştım. 20 yıl sonra yine buradayız. 20 yaşında olan arkadaşlarımız da var. Son kararımızı yarın vereceğiz."

Rıza Çalımbay'ın kadro eleştirisine yanıt

"Rıza Çalımbay'ı severim, sayarım. Kardeşim olarak görürüm. Görüşleri tabii ki olacaktır. Kamp döneminde görüşemedik ama lig döneminde görüştük. Ligler oynanmasın demişti. Pandemiden etkilendiklerini düşünüyorum. Yarışta iddialı bir takımdı ama geriye düştüler. Bu eleştiriyi yapacak. Ben katılmıyorum bu eleştiriye tabii ki ama eleştiri olacak. Sivasspor elde ettiği başarıyla bize iyi bir takım olduğunu gösterdi. Eldeki imkanlarla iyi işler yaptılar. Biz de maçı buraya aldık. Sivas'ın karşısına takım çıkarmak istedik ama pandemi sebebiyle seyircisiz oynayacağız. Oyuncular olarak 5 ismi düşünüyordum. Mert Hakan, Emre Kılınç, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Hakan Arslan vardı düşündüklerimiz. Mert Hakan ve Emre Kılınç transfer oldu. Onları kadroya aldık. Sivasspor'dan oyuncu almadık demek doğru olmaz. Daha oyuncu alabilir miydik alabilirdik ama tercihlerimiz bunlar oldu. Her oyuncuyu değerlendiriyoruz. Bize oyuncu göstersinler. Biz bunu isteriz ve değerlendiririz."

Macaristan'da eksikler var. Türkiye'de de eksik oyuncu var mı?

"Milli Takım'da eksiklik var diye görmüyorum. Seçim hakkı var. Macaristan'da 10 eksik varmış. Bizim de alamadıklarımız oldu. Evrakları yetişmeyenler oldu. Burası bir havuz. Herkes gelebilir. Bizim de yeni oynatacağımız oyuncular olacak. Bizim lig başlamadı. Macar ligi başladı. 3 haftayı geçtiler. Ellerinde iyi oyuncular var. Ferencvaros'tan oyuncular var. Celtic'i elediler. Macar kadrosunda iyi oyuncular var. Maça çıktığımızda form durumları ne olacak bunları göreceğiz. Olmayan oyuncuları eksik olarak görmemek lazım. Biz maçı kazanmak istiyoruz."

"Macaristan'ın geçmişine bakınca bir futbol ekolü. Finaller, yarı finaller oynadılar. 9 kez Dünya Kupasına katıldılar. 6 keza Avrupa şampiyonasına katıldılar. Son yıllarda değişikliklere uğradılar. Bizimle oynadıkları 14 maçta 8 galibiyet 4 mağlubiyet aldılar. Genele bakarsak bizden üstünler. Her şey geride kaldı tabii ki. Yeni bir dönem var. Biz de kendimize güveniyoruz. Dikkatli olmamız gereken bir rakip. İyi bir rakibe karşı oynayacağız. Maçta neler olacağını göreceğiz."

Hakan Çalhanoğlu'nun Milan'da artan performansı var. İtalya'da en çok konuşulan oyunculardan... Sizin planlarınız neler Hakan için?

"Hakan marka değeri büyük olan Milan'da oynuyor. Yetenekleri belli. Bizim için önemli bir oyuncu. Kaptanlarımızdan da bir tanesi. Tecrübesi ve oyunuyla takıma katkı yapıyor. Bizim bütün oyuncularımız değerli ve önemli. Hepsi bütünün parçası. Her parça görevini yaptığında bütün iyi hareket ediyor. Hakan oynadığı zaman da oynamadığı zaman da görevini iyi yapan bir arkadaşımız. Uluslararası deneyimiyle iini iyi yapan bir oyuncu. Pandemi sonrası kendini daha iyi buldu. Mevki olarak hücuma dönük orta sahada daha iyi oluyor. Zaman zaman sol ve sağ kanatta da oynayabiliyor. Topu iyi kullanan, iyi vurabilen. Gol atan, attıran bir oyuncu. Hakan'a da bütün oyunculara da başarılar diliyorum."

"Dünya Koronavirüse karşı birleşmeli"

"Görünmeyen ama en büyük rakibimiz Koronavirüs. Bütün dünya ülkeleri için geçerli bu. Bütün ülkeler el birliğiyle virüsü yenmemiz gerek. Bir kişini veya bir ülkenin virüsü yenmesi önemli değil. Maskemizi takalım, mesafeye dikkat edelim, hijyenimize dikkat edelim. Temizlik imandan gelir. Birbirimize destek olarak bunu yeneceğimize inanıyorum ama dünya bu görünmeyen rakibe karşı iyi oynamalı."

 

Milli futbolcu Umut Meraş'ın açıklamaları şu şekilde:

"Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavi sürecindeki insanlarımıza da sağlık diliyorum. Uzun süre ayrı kaldık ama 3 gündür kamptayız. İyi çalıştık. Her şey yolunda."

 

YORUMLAR 5
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam sana oyuncu göstertiyorlar ama almıyorsun oyuncun üstündeki formaya bakıyorsun. FB forması varsa almıyorsun tıpkı Altay ve Ferdi gibi . Keşke üzerindeki TS formasını çıkarıp FB düşmanlığından vazgeçsen
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sezon basında böyle tartışmalara girmek yanlış. Altay Ferdi takımı sırtlarsa sezon içinde kadroya alınır. Evet ikiside genç kaliteli lakin bu performans yetmez şuan.
    Cevapla
  • Abc 3 yıl önce Şikayet Et
    1. Ferdi kendi gelmedi zorla mı getirecek zaten gelmesin bu saatten sonra 2. Sen Altaya kaleci diyorsan bence git basketbol seyret 3. Sen ben taraftarız o patron herkesin gönlünü yapacak bir patron yok dünyada o yüzden kenarda durup maçın tadını çıkaralım
    Cevapla
  • adm 3 yıl önce Şikayet Et
    Şakamısın sen? Ne demek sana futbolcu gösteriyorlar almıyorsun, birisi ona futbolcu göstererek alacaksa ne işi var orda.
    Cevapla
  • anadolu ligi 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbul futbolu için bulanık deniz diyordun hocam, sonunda sende alıştın o denize
    Cevapla