Spor camiası tek yürek! Büyük seferberlik

Spor federasyonları depremzedeler için bağış desteğinde bulundu.

Spor camiası tek yürek! Büyük seferberlik
Spor camiası tek yürek! Büyük seferberlik
GİRİŞ 07.02.2023 12:49 GÜNCELLEME 07.02.2023 13:47

Türkiye'deki spor federasyonları, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlar için bağışta bulundu.

Türkiye Karate Federasyonu, depremzedelere AFAD üzerinden verilmek üzere 100 bin lira bağışta bulunduklarını duyurarak,"Yaşanılan deprem felaketinin yaralarına bir nebze de olsa derman olabilmek adına yardım kampanyasına katkı sağlayarak devletimiz ve milletimizin yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye Tekvando Federasyonu ise 150 bin TL ile depremzedelere destek oldu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Türkiye Hentbol Federasyonu da depremden etkilenen vatandaşlara destek amacıyla 100'er bin TL bağışta bulundu.

Öte yandan dün 50 bin TL bağışta bulunan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, 50 bin TL daha ekleyerek bağış miktarını 100 bin TL'ye çıkardıklarını duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu ise 20 milyon TL bağış yaptı.

Türkiye Basketbol Federasyonu, AFAD destek hesabına federasyon bütçesinden 5 Milyon TL'lik bağışta bulunulduğunu açıkladı.

 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.