Gomez başladı Icardi bitirdi! Galatasaray, Trabzonspor'u 2 golle devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray sahasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

Gomez başladı Icardi bitirdi! Galatasaray, Trabzonspor'u 2 golle devirdi
Gomez başladı Icardi bitirdi! Galatasaray, Trabzonspor'u 2 golle devirdi
GİRİŞ 05.02.2023 21:08 GÜNCELLEME 05.02.2023 21:49
Bu Habere 250 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde Galatasaray sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılılar 2-1 kazandı.

Karşılaşmanın henüz 12. saniyesinde Trabzonspor, Maxi Gomez'in golüyle 1-0 öne geçti. Torreira'nın kaleci Muslera'ya geri pası kısa düştü ve araya Abdulkadir girdi. Milli oyuncu Muslera'dan önce pasını yanındaki Gomez'e bıraktı. Uruguaylı golcü, topu boş kaleye ağlara gönderdi.

Karşılaşmanın 18. dakikasında Mertens sahneye çıktı ve Galatasaray'a beraberliği getirdi. Kerem ceza sahasında pasını Icardi'ye gönderdi. Arjantinli yıldız, topu hemen gerisinde bulunan Mertens'e bıraktı. Dries Mertens ceza sahasında düzgün bir vuruşla maça dengeyi getiren golü kaydetti. Birçok pozisyon olmasına rağmen ilk yarı 1-1 berabere sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısına etkili başlayan sarı-kırmızılılar, Trezeguet'nin Yunus'a müdahalesi sonucu 51. dakikada penaltı kazandı. 53. dakikada penaltı atışında topun başına Icardi geçti. Icardi, yaptığı vuruşta kaleci Uğurcan ve topu ayrı köşelere göndererek skoru 2-1 yapan golü kaydetti. Maçın geri kalan bölümünde iki takımın da birçok pozisyona girmesine rağmen gol sesi çıkmadı ve karşılaşma Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 54'e yükselterek liderliğini sürdürdü. Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor ise 38 puanda kalarak 6. sırada yer aldı.

Gelecek hafta Galatasaray deplasmanda Gaziantep FK'ya konuk olacak. Trabzonspor da sahasında Ümraniyespor'la karşılaşacak. 



Süper Lig'de son olarak Kayserispor'a 2-1 mağlup olan ve geriye kalan maçlarda 1 beraberlik ve 12 galibiyet alan Galatasaray'ın galibiyet serisi 12 maç çıktı. Ayrıca Kayserispor mağlubiyetinden bu yana hiç mağlup olamayan sarı-kırmızılıların namağlup serisi de 13 maça yükseldi. 

Resmi maçlardaki galibiyet serisi rekorunu 15'e çıkardı

Galatasaray, Trabzonspor'u mağlup ederek resmi maçlardaki galibiyet serisi rekorunu 15'e çıkardı.

Süper Lig'deki son 12 maçını kazanan Galatasaray, bu süreçte çeyrek finale yükseldiği Ziraat Türkiye Kupası'nda ise oynadığı Yeşilyurt D.Ç Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Corendon Alanyaspor müsabakalarından da galibiyetle ayrıldı.

Son 15 resmi maçında 40 kez ağları havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 10 gol gördü.

Icardi, gol atmaya devam ediyor

Galatasaray'ın Arjantinli yıldız futbolcusu Mauro Icardi, skorer performansını Trabzonspor karşısında da sürdürdü.

Karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın ikinci golünü atan yıldız futbolcu, Süper Lig'de forma giydiği son 8 karşılaşmada 8 kez ağları havalandırdı.

Süper Lig'de 12 maç maçta görev alan Icardi, gol sayısını da 9'a çıkardı.

Mauro Icardi, ayrıca Galatasaray kariyerindeki ilk sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı sahaya çıktığı ilk lig maçında gol atan ilk futbolcu olarak kayıtlara geçti.

Sakatlanan Muslera, sedyeyle kenara alındı

Karşılaşmada sakatlık geçiren Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, oyuna devam edemedi.

Müsabakanın 80. dakikasında Marc Bartra'nın müdahalesi sonrası sağ ayağından sakatlık geçiren Muslera, saha içinde tedavisi yapıldıktan sonra sedyeyle kenara alındı.

Maça devam edemeyen Muslera'nın yerine 85. dakikada Okan Kocuk oyuna dahil oldu.

Sakatlığı nedeniyle üzgün olduğu gözlenen Muslera'ya taraftarlar alkışlarla destek verdi.

Muslera'nın durumunun yapılacak kontrollerden sonra belli olacağı bildirildi.

Galatasaray'da Muslera şoku! Sahayı sedyeyle terk ettiGalatasaray'da Muslera şoku! Sahayı sedyeyle terk etti

Trabzonspor deplasmanda kazanmayı unuttu

Trabzonspor, Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 6 karşılaşmada da galip gelemedi.

Bordo-mavili ekip, dış sahada oynadığı son 6 maçta 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı.

Trabzonspor, bu maçlarda Beşiktaş ve MKE Ankaragücü ile berabere kaldıktan sonra VavaCars Fatih Karagümrük, Corendon Alanyaspor, Atakaş Hatayspor ve Galatasaray'a mağlup oldu.

Maxi Gomez'den lig tarihinin en erken üçüncü golü

Trabzonsporlu futbolcu Maxi Gomez, karşılaşmanın hemen başında attığı golle lig tarihine geçti.

Galatasaray savunmasının hatasında henüz 13. saniyede meşin yuvarlağı ağlara gönderen Maxi Gomez, lig tarihinin en erken üçüncü golüne imza attı.

Lig tarihinde bilinen en erken golü, 2021-2022 sezonunun 6. haftasında, 22 Eylül 2021'de Kalyon Stadı'nda yapılan ve Gaziantep FK'nın Medipol Başakşehir'i 1-0 yendiği maçta henüz 10. saniyesinde fileleri havalandıran Gaziantep FK'lı futbolcu Muhammet Demir attı.

2008-2009 sezonunun 13. haftasında, 29 Kasım 2008'de Eskişehirspor ile Denizlispor arasında oynanan ve ev sahibi takımın 4-3 kazandığı maçın 12. saniyesinde fileleri havalandıran Denizlispor'un Trinidad ve Tobagolu futbolcusu Darryl Bevon Roberts de lig tarihinde bilinen en erken ikinci golün sahibiydi.

Sezonun en erken golünü kaydeden Maxi Gomez, aynı zamanda lig tarihinde Galatasaray ağlarını en erken havalandıran futbolcu oldu.

Bu arada karşılaşmayı 48 bin 656 biletli taraftarın statta takip ettiği açıklandı.



Galatasaray: 2 - Trabzonspor: 1

Stat: Nef

Hakemler: Halil Umut Meler, Cevdet Kömürcüoğlu, Ekrem Kan

Galatasaray: Muslera (Dk. 85 Okan Kocuk), Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Dubois, Torreira (Dk. 46 Berkan Kutlu), Oliveira (Dk. 90+5 Midtsjö), Barış Alper Yılmaz (Dk. 46 Yunus Akgün), Mertens (Dk. 90+1 Kaan Ayhan), Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Larsen (Dk. 70 Bartra), Hugo, Denswil, Eren Elmalı, Siopis (Dk. 69 Yusuf Yazıcı), Bakasetas (Dk. 80 Bardhi), Abdülkadir Ömür (Dk. 80 Umut Bozok), Trezeguet, Lahtimi (Dk. 46 Gbamin), Maxi Gomez

Goller: Dk. 1 Maxi Gomez (Trabzonspor), Dk. 18 Mertens, Dk. 53 Icardi (Penaltıdan) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 20 Eren Elmalı, Dk. 51 Trezeguet, Dk. 77 Gbamin (Trabzonspor), Dk. 20 Nelsson (Galatasaray)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 250
  • Fiko 1 yıl önce Şikayet Et
    hakem yıldızlarıyla gs yi kimse tutamaz sonra avrupada 6 maçta 1 gol atıp gelirler
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    İcardinin Bonservisi Alınmalı.Barış Alperin ne oynadığını anlamıyorum fırsatları değerlendiremiyor biri gelir alır yerini aç gözünü Alper.
    Cevapla
  • as selam 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul takımları hakem yardımı olmadan maç alamaz.
    Cevapla
  • bahadır komat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakemlerde tutamıyor bizi yürü cimbomum kıskananlar bizi izlemeye devam etsinler...
    Cevapla
  • Adaletsizler 1 yıl önce Şikayet Et
    Gs nin 2 gol pozisyonu TS yapsaydı 2 golde iptaldi İlk gol öncesi faul 2. gol de kendini yere attı derlerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle