Galatasaray'dan açıklama: Düşman değil, rakibiz!

Galatasaray, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. "Düşman değiliz rakibiz" diyen sarı-kırmızılılar, rakiplerine "Gelin, tarafsızlığı ve adaleti birlikte sağlayalım" çağrısında bulundu.

Galatasaray'dan açıklama: Düşman değil, rakibiz!
Galatasaray'dan açıklama: Düşman değil, rakibiz!
GİRİŞ 03.02.2023 23:55 GÜNCELLEME 04.02.2023 00:31
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Dün akşam Adana Demirspor - Fenerbahçe maçıyla fitillenen tartışma ortamına Galatasaray da yaptığı sağduyulu açıklama ile katıldı.

Fenerbahçe'nin 'ayrıcalık', 'adalet' ve Atilla Karaoğlan paylaşımlarına Beşiktaş, "Kendi camialarını yatıştırmak, hakemleri etki almak için başarısızlıklarına kılıf arayanları, saha dışında Beşiktaş ismini ucuz oyunlarına alet etmemeleri hususunda uyarıyoruz." ifadeleri ile sert bir yanıt verdi.

Siyah-Beyazlılar, bunun ardından Galatasaray'a da "Olmayan penaltılar ve yanlış hakem kararlarıyla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray Spor Kulübü’nün de dün bağırıp, bugün hakemlerin lehlerine verdikleri kararlara susması ve aynı şekilde ligin başında hakemlerin verdikleri destekle mutlu olan ama bugün ise hakem hatalarından dert yanan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün açıklamaları, "Bana dokunmazsan sorun yok ama dokunursan sorun var" mantığının ta kendisidir" sözleriyle göndermede bulundu.

Pazartesi günü Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak Konyaspor'un da sosyal medyada "Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile rakip takımın hakem açıklamalarını tedirginlikle takip etmekteyiz" paylaşımı ile katıldığı tartışmaya son olarak Galatasaray dahil oldu.

"Düşman değil, rakibiz"

Sarı-Kırmızılıların resmi sitesinden 'Düşman değil, rakibiz. Adeleti birlikte getireceğiz' başlığıyla yayınladığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu sezon oynanan, öncelikle ilk 5 sıradaki takım, istenirse diğer tüm takımların maçlarının tartışmalı görüntüleri Kulüpler Birliği tarafından belirlenmiş, uluslararası camiada itibarı bilinen, önemli maçları yönetmiş yabancı hakemler tarafından kurulan bir heyet tarafından değerlendirilsin. Bu program, tüm pozisyonlar ve detaylarıyla televizyonlarda yayınlansın.

Bu çalışmanın futbolseverlerin yanlış değerlendirdiği kararları görmesi ve doğru şekilde bilgilenip, kafasındaki soru işaretlerini azaltması açısından büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Bunun yanında hangi takımın ne kadar hataya maruz kalıp, haksızlığa uğradığı ya da avantaj sağladığını göstermesi açısından da önemli bir milat olacağını düşünüyoruz. 

Hepimiz zaman zaman, kulüplerimize olan sevgimiz yüzünden objektif bakış açımızı kaybediyor ve oluşan gerginliklerin bir parçası oluyoruz. Bu gerginlikler üzerinden köpürtülmeye çalışılan düşmanlık ne futbolumuzun marka değerine ne de içinde yaşadığımız toplumun özünde olan barış ve kardeşlik duygusuna katkı sağlıyor. 

Başta “ebedi dostlarımız, ezeli rakiplerimiz” olmak üzere, Türk futbolunun tüm paydaşlarını bu sorumluluk ve bilinçle, adalet için olan bu mücadelede bir araya gelmeye davet ediyoruz. 

Gelin, tarafsızlığı ve adaleti birlikte sağlayalım, kutuplaşmayı ve düşmanlıkları birlikte önleyelim."

Beşiktaş'tan adalet yanıtı

Beşiktaş, açıklamayı alıntılayarak Galatasaray'ın paylaşımına, "Biz zamanında da susmadık ama adaleti herkes için istedik. Sesi çıkan olmamıştı. Adalet gün gelir herkese lazım olur. Haksızlığa zamanında karşı çıkmazsan sana lazım olduğunda da adalet isteyemezsin." şeklinde cevap verdi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 153
  • Durumsuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali koç programa davet etti gelmediniz şimdide yav bi git kedi çöplükte miyavla
    Cevapla
  • Aslan03 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Öneriye iftiralarla karşı çıkanlar! Tabi işinize gelmedi aldığınız haram puanlar ortaya çıkacak. Birde mayıs 'ta diye atan tutanlar herhalde 6+1 in adayı ali koç galiba. Ateş olsanız cürmünüzü yakarsınız anca.
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    GS yi şampiyon yapan WHITEHOUSE sakinini mayıs ayında göndereceğiz.
    Cevapla
  • Yemezler 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce tehdit,hakaret,iftira.Hakemlerle lider olduktan sonra barış.
    Cevapla
  • Fenerbahçeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Göreceğiz 14 Mayıs 2023 te ne olacağını?
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    14 Mayıstan sonra ne olacak? Söylesene hele! Fetö artığı mısın hırto.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle