Galatasaray'ın ilk transferi Xeka! Anlaşma sağlandı

Galatasaray, Lille ile sözleşmesi sona eren Portekizli orta saha Xeka ile her konuda anlaşma sağladı.

Galatasaray'ın ilk transferi Xeka! Anlaşma sağlandı
Galatasaray'ın ilk transferi Xeka! Anlaşma sağlandı
GİRİŞ 16.06.2022 09:45 GÜNCELLEME 16.06.2022 21:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray’ın yeni başkanı Dursun Özbek, seçimi kazandıktan hemen sonra vakit geçirmeden transfer çalışmalarına başladı. Futbol yapılanmasının başına Cenk Ergün’ü getirmeye hazırlanan Özbek yönetiminin transfer görüşmesi yaptığı ilk isim Xeka oldu.

Sarı Kırmızılılar, Lille ile sözleşmesi sona eren ve ismi CSKA Moskova ile de anılan Portekizli orta saha ile anlaşma sağladı. Kısa süre içerisinde son pürüzlerin giderilmesi ve 27 yaşındaki oyuncu ile imzaların önümüzdeki hafta içinde atılması bekleniyor.

Lille ile sözleşmesi sona eren Xeka, geçtiğimiz sezon Ligue 1’de sahaya çıktığı 23 maçta 1.620 dakika süre alırken 3 gol atıp 1 de asist yaptı.

Her iki ayağını da iyi derecede kullanabilen 1.86 boyundaki futbolcu, iki ceza sahası arasında çift yönlü olarak görev yapabiliyor. Bu özelliğiyle tam da Galatasaray'ın aradığı oyuncu konumunda olan Xeka'nın transferinde imza parası da olması bekleniyor.

Lille'le sözleşmesi sezon sonunda biten ve bonservisi elinde olan Portekizli'nin CSKA Moskova ile anlaşmaya vardığı iddia ediliyordu. Ancak işgalin ve Rusya'ya yönelik yaptırımların ardından tecrübeli futbolcu, bu transferden vazgeçtiğini CSKA'ya bildirdi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Antrönör var zaten
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Antranör belli olmadan transfer yapiliyor. Böyle sacmalikmi olur?
    Cevapla