Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent!

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, İspanyol teknik direktör Domenec Torrent ile anlaştıklarını resmen açıkladı.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent!
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent!
GİRİŞ 11.01.2022 18:47 GÜNCELLEME 11.01.2022 20:25
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, teknik direktör Fatih Terim'in ayrılığı sonrası düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Elmas, Galatasaray'ın yeni teknik direktörünün Domenec Torrent olduğunu duyurdu.

Torrent, Pep Guardiola'nın ekibinde yer alıyordu

Burak Elmas'ın açıklamaları şu şekilde;

"Galatasaray için hayırlı olmasını diliyorum"

"Domenec Torrent'le ben görüştüm. Galatasaray için hayırlı olmasını diliyorum. Torrent'le ilk önce Fatih Terim'in yardımcısı olması için görüştük. Sonrasında teknik direktör olması yönünde karar verdik. Uzun vadede bu görevi yapacak kişilerle görüştüm. Tüm görüşmelerin sonunda en uygun kişinin Domenec Torrent olduğuna karar verdim. Galatasaray için hayırlı olmasını diliyorum."

Domenec Torrent'in, Guardiola ile Bayern Münih günlerinden...

"Torrent, 6 aylık kısa bir çözüm değil"

"Domenec Torrent'i detaylı araştırdım, Galatasaray için uygun olacağını düşündüm. Kuvvetli bir kişilik, geçmişi başarılı. Torrent, 6 aylık kısa bir çözüm değil. Hiçbir iyi teknik adam da bunu kabul etmez."

Domenec Torrent ve Guardiola'nın Barcelona yılları...

"Domenec Torrent için bir Türk yardımcı antrenör düşünüyoruz. Görüştüğümüz isimler var. Anlaşma olunca açıklarız."

2020'de Brezilya ekibi Flamengo'da teknik direktörlük yaptı.

Terim'in ayrılığı sonrası Elmas ilk kez konuştu!Terim'in ayrılığı sonrası Elmas ilk kez konuştu!

Domenec Torrent kimdir?

Tam adı Domenec Torrent Font olan tecrübeli futbol adamı, 14 Temmuz 1962 yılında İspanya'da dünyaya geldi. Katalan ekipleri Unio Esportiva Olot ve Guixols'ta kısa süre futbol oynayan Torrent, 27 yaşında kramponlarını astı ve antrenörlüğe adım attı. Çeşitli eğitimleri almasının ardından Palafrugell'de 6, Palamos ve Girona'da 1 yıl teknik direktörlük yapan İspanyol futbol adamı, 2007 yılında Barcelona'nın yolunu tuttu, Katalan devinde Guardiola ile birlikte çalışmaya başladı.

Temmuz 2008'de Guardiola, A takımın başına geçerken Torrent de ekibin içerisinde yer aldı. Barcelona'daki 4 sezonunda 3 lig, 3 İspanya Süper Kupası, 2 UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası, 2 Avrupa Süper Kupası, 2 FIFA Dünya Kulüpler Kupası ve 2 Kral Kupası ile toplam 13 kupa kazanan Josep Guardiola, kulüp tarihinin en büyük başarılara ve rekorlara sahip olduğu bir döneme imza attı.

Barça'nın Avrupa'yı salladığı dönemde Guardiola'nın yardımcısı olan Torrent, İspanyol teknik adamın 1 sezon takım çalıştırmamasına rağmen ayrılmadı. Guardiola, Temmuz 2013'te Bayern'in başına geçerken yardımcısı Torrent de Almanya'nın yolunu tuttu.

Guardiola ile birlikte Bavyera ekibinde 3 başarılı yıl geçiren Torrent'in dünyaca ünlü teknik adam ile çıktığı yolda bir sonraki durak Manchester City oldu. 2016/2018 yılları arasında City'de Guardiola'nın yardımcılığını yakan Domenec Torrent, İngiliz ekibinden ayrılma kararı aldı.

Haziran 2018'de New York City'nin başına geçen ve burada 60 maça çıkan Torrent, 29 galibiyet, 14 beraberlik, 17 mağlubiyet aldı, 1.68 puan ortalaması yakaladı.

Kasım 2019'da Amerika defterini kapatan İspanyol futbol adamı, Temmuz 2020'de Güney Amerika'ya yelken açtı ve Brezilya'nın köklü ekiplerinden Flamengo'nun başına geçti.

Torrent yönetimindeki Flamengo, 26 maçta 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Flamengo'nun evinde Sao Paulo'ya 4-1, deplasmanda Atletico Mineiro'ya 4-0 kaybetmesi sonrası görevden alınan 59 yaşındaki teknik direktör, 3 ay geçirdiği Flamengo'da 1.92 puan ortalaması yakaladı.

Kasım 2020'den beri herhangi bir takım çalıştırmayan Domenec Torrent, UEFA Pro Lisans sahibi. İspanyol futbol adamının ağırlıklı olarak tercih ettiği sistem ise 4-2-3-1.

YORUMLAR 156
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Okan Buruk gelmeliydi
    Cevapla
  • Altan Berk 2 yıl önce Şikayet Et
    Burak ile beraber ikiside gider.
    Cevapla
  • demir 2 yıl önce Şikayet Et
    küme düşür git zaten sene sonunu göremessin
    Cevapla
  • İsmail. 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık teknik direktörleri TORRENT'ten indireceğiz.
    Cevapla
  • seyirci 2 yıl önce Şikayet Et
    kadro çöp zaten ayrıca tam bi emekli ikramiyesi torrent için, gelir sezon bitimine kadar durur sezon bitimi tazminatida cebine koyup gider guardiolanin yanina
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle