Fatih Terim rahatsızlığı hakkında konuştu! 'Operasyon...'

Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, Lazio maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim rahatsızlığı hakkında konuştu! 'Operasyon...'
Fatih Terim rahatsızlığı hakkında konuştu! 'Operasyon...'
GİRİŞ 08.12.2021 19:56 GÜNCELLEME 08.12.2021 21:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile oynayacakları zorlu maç öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde; 

"Lazio’ya duyduğum saygı kadar..."

“İstanbul’daki ilk maçtan önce, ‘Sadece bir izleyici olsam, kesinlikle bu maçı seçerdim’ demiştim. Burada, Lazio’ya duyduğum saygı kadar takımıma duyduğum güvenin de ifadesiydi bu. Onun da etkisi olmuştu.”

"Marsilya maçı gecenin maçıydı"

“Galatasaray, oynadığı futbol ve vadettiği gelecekle birlikte Avrupa’da maçların kalitesini yükselten bir takım. Bu yüzden Marsilya’yla oynadığımız maç UEFA Avrupa Ligi’nde o gecenin maçıydı benim için.”

"Bizim adımıza play-off maçı olacak"

“Tarafsız bir izleyicinin, Lazio-Galatasaray maçının da o gün söylediğim konuyla örtüştüğünü görüyorum. Lazio ve Galatasaray’ın şu ana kadar başardıkları şeylerden sonra, yarın aşağı yukarı bizim adımıza bir play-off maçı gibi olacak.”

"Lazio bitiricilik seviyesi yüksek bir takım"

“Buraya herhangi bir sıkıntı olmadan da gelebilirdik. Lokomotiv maçında maalesef çok fazla gol kaçırdık, çok da kötü bir gol yedik. Lazio, çok ciddi gol pozisyonlarına giren, bitiricilik seviyesi yüksek olan bir takım ve böyle bir rakibe karşı oynayacağız.”

"Şubat ayındaki maçı oynuyor gibiyiz"

“Gecenin maçı olacağına inanıyorum. Sanki play-off maçı oynayacağız. Şubat ayındaki maçı oynuyor gibiyiz aynı zamanda. Sanki bir Şampiyonlar Ligi grubu demiştim, öyle de devam ediyoruz açıkçası.”

"Dikkat etmemiz gerekecek"

“Galatasaray, Roma’dan puanla dönmesi halinde grubu lider tamamlayacak. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Lazio’ya büyük saygı duyuyorum. Her geçen gün meslektaşım Sarri’nin oynatmak istediği futbol anlayışının oturduğunu da görüyorum. Dikkat etmemiz gerekecek.”

"Ağrılarım bir rahatsızlığa dönüştü"

“Pazartesi günü başlayan ağrılarım, mide ve bağırsak sistemimdeki ağrı şikayetlerim, daha sonra bir rahatsızlığa dönüştü. Geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldım. İlk anda kimseyi telaşlandırmak istemedim. Herhangi bir paylaşım yapmayı erken gördüm.”

"Bazı operasyon ihtimalleri..."

“Daha sonra bazı operasyon ihtimalleri masaya konunca tekrar konuştuk. İhtimallerin maçtan sonraya; daha doğrusu doktorlarımızdan gerekli izni alarak dün antrenmana gittim, bugün de takımımla oldum, bundan dolayı çok mutluyum.”

“Döndükten sonra ihtimallerden bir tanesi… Çok şükür, iyiyim. Onlarla pazarlık edilmez ama sağ olsunlar bana izin verdiler. Allah’a şükür iyiyim.”

"İtalya, benim ikinci vatanım"

“İtalya’da olmaktan son derece mutluyum. İtalya, benim ikinci vatanım. Burada çok mutlu günlerim oldu, hala daha çok önemli dostluklarım var. Çok sevdiğim bir ülke. Aşağı yukarı her hafta sonu Serie A’dan bir maç izliyorum.”

“Serie A, futbol kalitesinin tekrar artmasıyla müthiş bir lig olmaya başladı.”

“Kendimi evimde gibi hissediyorum"

“Kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu kadar yıl geçmesine rağmen İtalya’ya ayak bastığım andan itibaren bana olan sevgi ve saygıyı gördükçe çok daha mutlu oluyorum, gurur da duyuyorum. Bu kadar yıl geçmesine rağmen sevgide hiçbir şey değişmemiş.”

"Bir gün antrenman kaçırmış değilim"

“Oyuncularım, bir hediye verirler mi? İnşallah. Onlar da üzüldüler tabii. Bir gün antrenman kaçırmış değilim. Gittim, çıkamadım. Bir de o var. Onlar da duydular. Oyuncularım, benimle beraber Galatasaray camiasına da bir hediye verecekler.”

"Umarım ilk tedaviyi maçtan sonra futbolcular yapmış olur bana"

“Samimi ve amatör bir sevgiyle hem kulübünü hem camialarını hem hocalarını hem başkanlarını hem de taraftarlarını seven futbolculara sahibiz. Umarım ilk tedaviyi maçtan sonra futbolcular yapmış olur bana.”

"Hakemlerle ilgili konuşmam yönünde..."

“Marsilya maçından önce de hakemlerle ilgili konuşmam yönünde beklentiler vardı. O gün, saha dışındaki konuların tur mücadelemizin önüne geçmesini istemediğim için detaylı yorumlarda bulunmamıştım.”

“Önümüzde ciddi bir birincilik hedefi var"

“Önümüzde çok ciddi bir birincilik hedefi var. Buradan lider çıkmanın kulübümüz için, ülke futbolu için, prestij açısından, ek olarak ekonomik açıdan çok daha önemli sonuçları olacağına inanıyorum. Bu, bir meydan okumanın olumlu geri dönüşü.”

“Beraberlik bize yetiyor ama..."

“Beraberlik bize yetiyor ama o felsefeyle çıkmayacağız. Kazanmak için oynayacağız. Her yerde kazanmak isterim. Beraberliğin bizi lider yaptığı ortamda, beraberliği kafasına koyan bir takım olamayız. Öyle olursa kaybederiz.”

"Sarri'yi her zaman iyi yerlerde görmek istiyorum"

“Sarri’nin benim için söyledikleri, ‘Adeta ilham kaynağı’ dediniz… Kendisine çok saygı duyuyorum, başarısını kanıtlamış büyük bir hoca olarak görüyorum. Oynattığı futbolu zevkle her zaman izlemeye çalışıyorum, kendisini her zaman en iyi yerlerde görmek istiyorum.”

“İyi de bir dostum. Yarın bakalım ne olacak. Bir tek şey Lazio ve Galatasaray için önemli. Şu anda iki takım da garantiledi. Bunu sahaya yansıtırız veya yansıtamayız, oyuncularıma Lazio analizi yaparken son cümlem şu oldu: Play-off maçı oynuyoruz.”

Bir gazetecinin hakem hataları ve kendisine verilen cezalar hakkındaki sorusu üzerine Fatih Terim şu açıklamalarda bulundu:

Teknik direktörlere bu kadar kolay ve uzun ceza verilmez"

“Bu konular hakkında konuşmam yönünde beklentiler olduğunu biliyorum. Sadece şu kadar söyleyebilirim; dünyanın hiçbir yerinde, oyunun en büyük aktörlerinden biri olan teknik direktörlere bu kadar kolay ve uzun ceza verilmez.”

"İngiltere’de hocalar arasında resmen kavgalar var"

“Bu kadar ağır men cezaları çıkmıyor. Uluslararası bir platformda olduğumuzda daha değişik oluyor. İngiltere’deki büyük maçlarda hocalar arasında olan resmen kavgalar var, araya girenler var… Kimsenin ceza aldığını görmüyoruz. Kimse ceza vermek için yaklaşmıyor.”

"Saçma sapan bir madde"

“Onlar bizde olsalardı, ikisi de 5-6 maçtan aşağı almazlardı. Derbi oynuyorsunuz, diyelim ki rakip sahadasınız, 50 bin kişinin içinde çıkıp seyredeceksiniz. Yoksa 4 maç ceza yersiniz. Saçma sapan bir madde. Ben orada böyle cezalar görmüyorum.”

"Ben, en son alkıştan atıldım"

“Şöyle bir yanlış anlaşıma çıkmamalı, biz kimsenin tolerans görmesini istemiyoruz. Bir olayın sonucuna bakarken, o olayın oralara neden geldiğini de iyi bilmek lazım. Ben, en son alkıştan atıldım. Önce çizgiye bastım, sonra alkıştan atıldım.”

"Hiç gizli saklı bir şeyim yok"

“Ben, hayatım boyunca yaşadığım hiçbir şeyi kimseden gizli yaşamadım. Son 50 senedir, milyonların gözü önünde yaşıyorum. Hiç gizli saklı bir şeyim yok. Bir şey yaptıktan sonra da yaptım diyorum. Bunu görmeyin demiyorum.”

"Refik Emre diye biri..."

“Anlatılacak çok şey var. Karagümrük maçında bana ceza veren temsilciyi, Hatayspor maçına gönderiyorsunuz, sonra Fenerbahçe maçına gönderiyorsunuz. Refik Emre diye biri. Sormak lazım, başka kimse yok mu?”

"Bu VAR, hataları azaltın diye"

“Yaşar Kemal, Ümit Öztürk, Bahattin Şimşek. Son 3 maç. Kimseye böyle trio gelmiş midir? Biz artık şaşırdık. Her dakika bize bir kural anlatıyor. Dirseğe kadar olursa bilmem ne, aşağıya gelirse bilmem ne… Bu VAR, hataları azaltın diye.”

"Biz de hata yapıyoruz"

“En kolayı, ben yapmadım, yanlış anlaşıldım demek. Biz böyle de demiyoruz. Ben bunu yapamam zaten. Hepsinin bedelini öderim, ödüyorum da. Ancak hiçbir şeyi unutmam. Hiçbirini de unutmam. Bakın, ben Marsilya maçından sonra maçın hakemi için ne dedim?”

“Müthiş bir hakem iletişimi, yönetimi dedim. Yeri gelince herkese söylüyoruz. Onların, sizin görüşlerinizi dinleyip, size değer vermesi önemli. Önemli olan bu. Yoksa herkes hata yapıyor. Biz de hata yapıyoruz. Orada sıkıntı yok.”

"%100 golümüzü önledin dedik"

“Marsilya maçının ilk devresinde, hakem, gol pozisyonunda Cicaldau’nun önünde durdu. %100 golümüzü önledin dedik. ‘Üzgünüm, kötü bir şans’ dedi. Bunun üstüne ne diyebilirsiniz. İnsan başka bir duygu içine giremiyor zaten.”

“Teknik adamlarla konuşmaktan korkmayın"

“Teknik adamlarla, futbolcularla konuşmaktan korkmayın. Konuştuğunuzda hadise aşağı iner. Biz teknik direktörler, oyuncularla birlikte, yaşam kalitesi 90 dakikada çizilen insanlarız.”

"Bu konuşmaları yaparken ceza sınırındayım"

“Belki de bu konuşmaları yaparken cezaların sınırında geziyoruz. Dikkat etmemiz lazım ceza almamak için. Neden milyonlarca kişinin yanıt beklediği insanlar, milyonlarca hayatı etkileyen kararlarını hiçbir şekilde açıklamıyorlar?”

"Aslan gibi stadyumdan ayrılıyoruz"

“Biz her sorunuza cevap veriyoruz. Aslan gibi stadyumdan ayrılıyoruz. Onlar bunları açıklamadıkları gibi, stadyumlardan da gizlice ayrılıyorlar. Ne zaman sorsak, kural değişiyor. İlla bir şey buluyorlar, kural değişiyor.”

“Belki kurallar değişmiştir, bizi ikna ederler, insanlar da onları haklı bulurlar. Bunu da bir düşünün artık.”

YORUMLAR 7
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Sicilim bozuk desene küfürbaz haydo
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    vatanin ikincisi olmaz..
    Cevapla
  • Mecazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Demiş kardeş. Sen karsındaki adama kardeşim deyince biyolojik olarak kardeş mi oluyorsunuz. Adam ona atıf yapmış yani adam bisey desinde hemen düşman olalım modundasınız bnde sizin bu kafanızı anlamıyorum yazık
    Cevapla
  • 58Sivas 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet Evet sade alkişladiğin için atıldın kendin bile inanmiyon fatih bey
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Terim düşmanlığını bırakın artık TERİM TÜRK TEKNİK DİREKTÖRÜ bu demeç i bir yabancı teknik direktör yapsaydı yine yorumunyz bumu olacaktı onu düşün
    Cevapla
  • Zz12 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok adam bıçakladı, gerçi bu ülkede adam bıçaklasa daha az ceza yer.
    Cevapla
  • Cimbomlu PAŞAAA 2 yıl önce Şikayet Et
    La oğlum yorum yapmak için yorum yapma.. Sen anlamazsın Fatih Hocayı sen git evinde top oyna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle