Fenerbahçe, derbide Galatasaray'a acımadı!

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Dostluk Maçı'nda, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nı 7-0 yendi.

Fenerbahçe, derbide Galatasaray'a acımadı!
Fenerbahçe, derbide Galatasaray'a acımadı!
GİRİŞ 07.12.2021 20:55 GÜNCELLEME 07.12.2021 22:22
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Türk sporuna damga vuran ve "zıt kardeşler" olarak adlandırılan Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerinin kadın futbol takımları ilk kez karşı karşıya geldi. Müsabakayı sarı-lacivertli ekip 7-0 kazandı.

Kadın futbolunun ilk derbisinde iki takımın oyuncuları, üzeninde "Kadına şiddete son diyoruz" ifadesinin bulunduğu pankartlarla sahaya çıktı. Maç öncesinde saha içinde karışık olarak basın mensuplarına poz veren Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcular, daha sonra tribünleri gezerek sarı-kırmızılı taraftarları selamladı.

FENERBAHÇE GOL OLDU YAĞDI!

Galatasaray ile Fenerbahçe kadın futbol takımlarının tarihte ilk kez karşı karşıya geldiği ve kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla oynanan özel maçı, sarı-lacivertiler 7-0 kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri, 9. dakikada Fatma Kara Şahinbaş (P), 15. dakikada Berdan Bozkurt, 31., 34., 39. dakikalarda Shameeka, 41. dakikada Kennya, 51. dakikada Setenay Sırım kaydetti.

Galatasaray'da 5. dakikada Daniels, direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 7

Stat: Nef

Hakemler: Cansu Tiryaki, Betül Nur Yılmaz, Sedef Aktan

Galatasaray: Sude Sözüdoğru, Yaren Çetin (Dk. 32 Didem Dülber), Daniels, Denda, Arzu Akkurt (Dk. 54 Cemre Kara), Andiolo, Ortiz, Elanur Laçin, Samia Adam, Elif Kesgin (Dk. 46 İsmigül Yaçıner), Serpil Özer (Dk. 89 Ferreira)

Fenerbahçe: Ezgi Çağlar, Demet Bozkurt (Dk. 46 Sefa Merve Nalçacı), Narin Yakut (Dk. 81 Rabia Göksu Gökçe), Kpaho (Dk. 87 Emine Yaren Çolak), İlayda Cansu Kara (Dk. 76 Beyzanur Aslan), Fatma Kara Şahinbaş (Dk. 76 Dilan Bora), Jaleca (Dk. 49 Setenay Sırım), Yenney (Dk. 71 Zeynep Ülkü Kahya), Fishley (Dk. 81 Songül Demirtürk), Cordner (Dk. 61 Neslihan Aktaş), Berdan Bozkurt (Dk. 87 Dilan Aslan)

Goller: Dk. 10 Fatma Kara Şahinbaş (penaltıdan), Dk. 15 Berdan Bozkurt, Dk. 31, 34 ve 39 Fishley, Dk. 40 Cordner, Dk. 51 Setenay Sırım (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 5 Daniels (Galatasaray)

Nurcan Çelik: Galatasaray camiası bunu yapmazdı

Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nurcan Çelik, çok üzgün olduklarını dile getirerek, "Şimdi Fatih hocayı daha net anlıyorum. Kırmızı verilmeyebilirdi, orada biraz niyete bakar durum. Direkt rakibe kasti bir şey yoktu. Sarı kartla durumu giderebilirdi. O da herhalde heyecana yenildi. Oyuncular da heyecana yenildi. Tarihte ilk defa böyle bir ambiyansta maç oynadılar. Maça fiziksel olarak hazırlardı. Belki zihinsel olarak çok iyi hazırlanamadılar." ifadelerini kullandı.

Nurcan Çelik, maçın hemen başında oyuncularının kırmızı kart görmesinin oyunlarını etkilediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Rakibimizin 5. dakikada kırmızı kartla oyuncusu atılsaydı biz bu şekilde davranmazdık. Galatasaray camiası bunu yapmazdı. Günün anlam ve önemine yakışır bir skor olmadı. Üzüldük açıkçası. Burada her koşula hazır olmamız gerektiğini gördük. Özellikle böyle bir günde skorun da farklı olması gerekiyordu. Bugün hakemin oyunumuzu etkilediğini düşünüyorum. Hakem azizliğine uğradık. Böyle bir dostluk maçında, 5. dakikada oyuncu atılmaz."

Nihan Su: “Bugün toplumsal önemli bir mesaj vardı”

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nihan Su, 7-0 kazandıkları Galatasaray maçının ardından konuştu. Çok önemli bir akşamda toplumsal mesaj verildiğini söyleyen Su, takımın da günden güne daha iyi olacağını ifade etti.

Dostluk maçında Galatasaray ile karşılaşan ve sahadan 7-0’lık galibiyetle ayrılan Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’nda Teknik Direktör Nihan Su maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Tarihi bir gün olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Nihan Su, "Tüm sporseverlere güzel bir oyun izlettirdiğimizi düşünüyorum. 3 ay önce kurulan bir şubeyiz. Kızlarımız oyun kalitesini ortaya koydu. Rakibi iyi analiz etmiştik. Tabii ki bu işin sportif boyutu. Diğer yanda toplumsal bir mesaj vardı. Kadına şiddete son denilen bir organizasyona katılmaktan dolayı çok mutlu olduk. Galatasaray’a da çok teşekkür ediyoruz. Bizleri çok iyi ağırladılar. Biz de şubat ayında kendi stadımızda aynı şekilde güzel bir tablo ortaya koymak istiyoruz. Güzel bir akşam oldu. Kadın futbolu daha da ileriye gidecek. Bizler de bunları sahada sergilemeye devam edeceğiz. Umuyorum ki milli takımlarımız da desteklenecek. Kadınlarımızın her alanda olduğu gibi futbolda da kendisini göstermesi gerekiyor. Fenerbahçe olarak ‘He for She’ hareketiyle kadınları destekliyorduk. Kız çocuklarımıza da iyi birer rol model olmaya çalışıyoruz. Güzel bir akşam oldu. Kızlarımızın birçoğu ilk kez seyirci önünde oynadılar. Umuyorum ilerleyen günlerde kadınlarımız sahada farklı mesajlar vermeyi sürdürecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 114
  • muko 2 yıl önce Şikayet Et
    GS'li kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Ben bir fenerbahçeli olarak sevinmedim. Böyle bir günde uygun skor olmalıydı. Beşiktaşın avrupada oynadığı maçtaki oyunculardan daha iyi oynadılar. Formanın hakkını verdiler. Beşiktaşın oyundaki bazı futbolcularını gördünüz. Adam koşmuyor,ayağını uzatmıyor. Sergen ne yapsın. bu vurdumduymazlıkla.
    Cevapla
  • salih_tantas 2 yıl önce Şikayet Et
    Galatasarayın tüm maçlarında hakemlerin azizliği oluyo maalesef Türkiye'de futbol Galatasaraya karşı oynanan bir oyundur .
    Cevapla
  • Alp54 2 yıl önce Şikayet Et
    O fenerdir fener yoksa 22 şampiyonluğu o hakemler vermezdi size.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İncinmişsin.
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadın kadına sidet olmuş
    Cevapla
  • WWWWWWWWW 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadına bundan daha kötü şiddet mi olur...7/0
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe takvime göre skor almak adet haline geldi. 7 aralık 7 - 0
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle