Galatasaray'da seçim iptal!

Galatasaray Kulübü, 29 Mayıs’ta yapılması planlanan başkanlık seçiminin iptal edildiğini açıkladı.

Galatasaray'da seçim iptal!
Galatasaray'da seçim iptal!
GİRİŞ 05.05.2021 20:30 GÜNCELLEME 06.05.2021 12:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Galatasaray Kulübü'nden son dakika açıklaması geldi. Sarı Kırmızılı ekip, 29 Mayıs'ta yapılması planlanan Olağan Seçimli Genel Kurulu'nun yeni idari tedbirler göz önünde bulundurularak pandemi koşullarının imkan vereceği en yakın tarihe kadar iptal edildiğini açıkladı.

Galatasaray'da başkan adayları kimler?

Galatasaray'da 29 Mayıs 2021'de yapılması planlanan başkanlık seçimi öncesi adaylar belli olmaya başladı. Şu ana kadar Burak Elmas, Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu resmen adaylığını duyurdu. Mevcut başkan Mustafa Cengiz'in ise henüz aday olup olmayacağı bilinmiyor.

Başkan adaylığını geri çeken Tuncer Hunca, seçimde Eşref Hamamcıoğlu'nu destekleyeceğini duyurdu.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"13 Nisan 2021 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında Tüzüğümüzün 27. maddesi uyarınca ilk toplantısı 22 Mayıs 2021, yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantısı 29 Mayıs 2021 tarihinde olmak üzere Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapılmasına karar verilmiş ise de;

Karar tarihinden sonra İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 15.04.2021 tarihli ve 32 sayılı toplantısında, Sivil toplum kuruluşlarının genel kurul da dahil olmak üzere, yapacakları her türlü geniş katılımlı etkinliklerine 17 Mayıs 2021 tarihine kadar izin verilmemesine karar verilmiştir." 

Galatasaray'da Mahmut Recevik, Emre Erdoğan ve İlber Aydemir istifa etti

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Recevik, Emre Erdoğan ve İlber Aydemir, Mustafa Cengiz'in aldığı seçim iptal kararının ardından görevlerinden istifa ettiler.

Burak Elmas: Bu seçim mutlaka yapılacak

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, "Devlet organ, yetki ve kararları adına niyet okuyarak, yasal takvimi devam eden, etmesi önünde aksi yasal bir karar ve hiçbir engel olmayan seçimin "iptali" söz konusu olamaz. Bu seçim mutlaka yapılacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakan ve Arif Fetöcülerini de paylaşaydın ya! Malum bu adamların 20 li yaşlarında az şampiyonluk almadınız , Fetö sayesinde .
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi yürü git sen gs elinden alınan yüzüncü Yıl şampiyonluğunu söyle
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetö zamanında en fazla şampiyon olan takım Fenerbahçe ve fetö bittikten sonra şampiyon olamayan tek takım yine Fenerbahçe sence bir gariplik yokmu? Çünkü fetö GS'ı destekliyordu...
    Cevapla
  • Atabey 2 yıl önce Şikayet Et
    Burak elmas başkan... Mustafa başkan bence artık bırak
    Cevapla