Galatasaray derbi öncesi hata yapmadı!

Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray sahasında Medipol Başakşehir'i 3-0 mağlup ederek derbi öncesi kritik 3 puanın sahibi oldu.

Galatasaray derbi öncesi hata yapmadı!
Galatasaray derbi öncesi hata yapmadı!
GİRİŞ 02.02.2021 21:03 GÜNCELLEME 02.02.2021 21:22
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, Medipol Başakşehir'i konuk etti. Rakibini 3-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip ligde üst üste dördüncü galibiyetini aldı. Medipol Başakşehir'de teknik direktör Aykut Kocaman ilk sınavına Galatasaray karşısında çıktı.

Konuk ekip Marcao'nun ceza sahası içinde yaptığı faulün ardından 22. dakikada penaltı kazandı. Ancak Giuliano'nun penaltısını kaleci Fernando Muslera kurtardı ve 0-0'lık eşitliği korudu.

Mücadelede gol perdesi ilk yarının son anlarında açıldı. Ryan Donk'un asistinde Henry Onyekuru 45. dakikada attığı şık golle Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Galatasaray'ın skor ve oyun üstünlüğü sürdü. Sarı-kırmızılı ekipte ilk golün asistini yapan Ryan Donk, 64. dakikada Belhanda'nın köşe vuruşunda kafayla skoru 2-0'a getirdi.

Mostafa Mohamed ilk maçında golle tanıştı

90+1. dakikada Henry Onyekuru'ya ceza sahası içinde yapılan faulün ardından penaltı düdüğü çaldı. İkinci yarının başında oyuna giren yeni transfer Mostafa Mohamed'in penaltı golüyle skor 3-0'a geldi ve maç bu sonuçla tamamlandı.

Galatasaray sahasında Medipol Başakşehir'i 3-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Bu sonucun ardından 45 puana yükselen Galatasaray ligde de üst üste dördüncü galibiyetini elde etti. 24 puanda kalan Başakşehir ise bir maç fazlasıyla küme düşme hattının 4 puan önünde, 15. sırada yer alıyor.

Galatasaray, bir sonraki lig maçında Fenerbahçe'ye konuk olacak. Başakşehir ise sahasında Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak.

Mostafa Mohamed ilk kez sahada

Galatasaray'ın yeni transferi Mısırlı forvet Mostafa Mohamed ilk maçına çıktı ve golle buluştu. 23 yaşındaki futbolcu ikinci yarının başında Peter Etebo'nun yerine oyuna dahil oldu. DeAndre Yedlin ile Gedson Fernandes ise kadroda yer almadı.

Galatasaray'daki üçüncü dönemini geçiren Henry Onyekuru ise attığı golle ikinci maçında 3 gole ulaştı.

GALATASARAY 3-0 MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

STAT: Türk Telekom 

HAKEMLER: Arda Kardeşler, Ali Saygın Ögel, Serkan Olguncan 

GALATASARAY: Muslera - Linnes, Marcao, Donk, Saracchi, Taylan, Arda (Dk. 46 Belhanda), Etebo (Dk. 46 Mostafa Mohamed), Onyekuru (Dk. 90+1 Ömer), Emre Kılınç (Dk. 90+1 Halil), Babel (Dk. 85 Kerem)

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert - Ömer Ali (Dk. 85 Muhammed), Duarte, Epureanu, Hasan Ali, Azubuike (Dk. 88 Ndayishimiye), Mahmut (Dk. 69 Tolga), Deniz, Giuliano (Dk. 69 Ba), Gulbrandsen (Dk. 69 Fernandes), Crivelli

GOLLER: Dk. 45 Onyekuru, Dk. 65 Donk, Dk. 90+2 Mostafa Mohamed (P) (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Marcao (Galatasaray) - Crivelli, Deniz Türüç (Medipol Başakşehir)

YORUMLAR 69
  • Mocca 3 yıl önce Şikayet Et
    Aykut hoca olmasaydı Başakşehir'in başında, Okan hoca maçı verdi diyecektiniz.
    Cevapla
  • Hakem saray 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakem saray gövde gösterisi
    Cevapla
  • cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    fenerli hocası ve ıskarta fenerlilerin oluştuğu takımdan ne bekliyordunuz ? komik olan tolga çiğerciyi de kurtarıcı olarak oyuna alıyorlar iyi mi , tam bir komedi.
    Cevapla
  • Mehmet ASLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    fenevlilerin 2. takımı başakbahçe nin nefesi yetmedi 3 lük oldular, canı gönülden destekçileri balon fenevliler çokkkk üzüldü, üzüntüden kendilerini klavyelere vurdular.
    Cevapla
  • hakın 3 yıl önce Şikayet Et
    fenevliler diye hev hev yapma. adam gibi hav havla. sen kendini nereye vurdun. nerede aslan hemen yaslan.
    Cevapla
  • yazı/yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben Balonbahçe demeyi tercih ediyorum bu sezon, çünkü medya acayip gaz veriyor ama haftalardır ortada bir oyun yok. Ayak oyunu çok ama futbol namına bişey koyamıyorlar :)
    Cevapla
  • Mehmet ASLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    BaşakBahçe ! dayanamadı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle