Galatasaray'da büyük kriz! Fatih Terim ve yönetim arasında ipler koptu

Fatih Terim'in ara ara Başkan ve ekibini eleştirmesinin ardından, bu kez de Cengiz'in tecrübeli hocayı hedef alan sözleri büyük şaşkınlık yarattı.

Galatasaray'da büyük kriz! Fatih Terim ve yönetim arasında ipler koptu
Galatasaray'da büyük kriz! Fatih Terim ve yönetim arasında ipler koptu
GİRİŞ 22.10.2020 18:32 GÜNCELLEME 22.10.2020 18:36
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Fatih Terim'le yönetim arasındaki kriz giderek büyüyor. Terim'in "Satmayı beceremediler" ifadesi yönetimde tartışma konusu olmuştu. Dün de başkan Mustafa Cengiz'in, duayen gazeteci Atilla Gökçe'nin köşesine taşıdığı, "Pandemide ve milli aralarda Galatasaray sadece dinleniyor" sözleri, tecrübeli teknik adamı bir hayli rahatsız etti.

 

 

Galatasaray'da yönetim ve teknik heyet arasındaki kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Teknik direktör Fatih Terim'in ara ara Başkan ve ekibini eleştirmesinin ardından, bu kez de Cengiz'in tecrübeli hocayı hedef alan sözleri büyük şaşkınlık yarattı. Milliyet Gazetesi'nin duayen yazarı Attila Gökçe, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in salı günü yakın bir dostuyla yaptığı konuşmaları kaleme alırken, ortaya çıkan ifadeler Fatih Terim'de bir hayli rahatsızlık yarattı. İşte o sözlerden öne çıkanlar:

"Emeğin karşılını alamıyoruz"

 

 

"Alanyaspor’a kaybettik. Üzülmek de neymiş, deliriyorum! Herkesin bir yorumu var. Bence bu pandemi araları, Milli maç araları hiç yaramıyor bize. Galatasaray dinleniyor sadece... Sonuçlar ortada... Oysa kıran kırana maçlarla alışılmışın dışına taşan bir rekabet ortamı oluşmasını, o ortamda Galatasaray'ın da yer almasını isterim ben. Çıta yükselsin, adrenalin artsın. Ama onca çabaya, verilen emeğe rağmen karşılığını alamıyorsunuz."

"Özbek alacağı tahsil edince"

"İki yılda 38 futbolcu aldım, 52 futbolcuyu gönderdim. 7 deve dişi transferimiz var. Transfer harcamalarında 19 milyon Euro kâra geçtik. Futbol, basketbol, voleybol bütün takımlarımızla 28 kupa aldık. İki Süper Lig şampiyonluğumuz var. Dursun Özbek'in alacağını tahsil etme hamlesiyle Galatasaray 157 milyon Euro zarara girdi. İnsanlar bunu dikkate almalı."

"Falcao forması 500bin satar dediler"

"Falcao gelince, goller atacak... Forması 500 bin satacak, dediler. Sattığımız forma sayısı 30 bin! Keşke Kerem Aktürkoğlu, Oğulcan Çağlayan ya da Ali Yavuz Kol gibi gençlerimizle mücadele edip de yenilseydik. Olayın bu yanına çok üzülüyorum..."

"Maçları zararına oynuyoruz"

"Localarda 2000’e yakın seyirci kontenjanımız vardı. Maça 410 kişi geldi. Elde ettiğimiz gelir de sadece 95 bin Lira. Bu para bizim maç günü yaptığımız harcamalara göre çok yetersiz. Bizim güvenlikçilerimizin ücretini bile karşılamıyor. Stadımızda oynanan her maçta 500 bin Lira giderimiz var. Zararına oynuyoruz."

"Fatih hoca koşarak gelir"

"Bazıları Fatih hocanın çağırdığım halde yönetime gelmediğini ileri sürüyor. Ayıp ediyorlar. Fatih hoca ile her zaman görüşüyoruz. Her çağrıma iki dakikada koşarak gelir. Bu anlamda hiçbir sorunumuz yok. Kimse geçmiş yıllarda dikkate alınmayan çağrılarla beni ve arkadaşlarımı karıştırmasın."

"Herkes Zoom'dan konuşuyor"

"(İstifa ve statta kongre konusu) Yahu izin alamıyoruz. Anlayın artık! Bir de Divan Kurulumuz var. Çok eleştiriler alıyoruz. Başka kulüplerde divan kurulları yönetime yardımcıdır. Soruları yazılı alıp başkana cevap hakkı tanırlar. Bizde öyle değil... Herkes Zoom'dan istediği gibi konuşuyor.

Terim'den yönetim aleyhine sözler

2 Ekim 2020: Özellikle satma konusunda becerikli olamadığımız çok açık, bunu söyleyince bazıları alınıyor ama bu çok açık.

5 Ocak 2020: Bir oyuncu Galatasaray'a hizmet etmişse, giderken de para kazandırmışsa, ben o cümleyi kullanmazdım (Cengiz'in, "Arda Turan transferi gündemimizde yok" sözüne cevabı).

5 Ekim 2019: Ben konuştuğum zaman ceza alıyorum, biraz da ceza almayanlar konuşsun(Hakem hatalarıyla ilgili).

YORUMLAR 40
  • Bozok 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki Türk görünümlü yabancı hayranlarından kurtulmadıkça hiçbir kulüp kar edemez
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence kaç fener güçlü kadro kurdu
    Cevapla
  • Törkiş eyirlayn 3 yıl önce Şikayet Et
    Terim kaçmazsa bende eşşek gibi anırırım. Terim parayı ve şovu seven adamdır. Şuanda kıvırmak için kaçmak için sataşmadığı belkide bir çaycı kaldı. Cimbom Bi arazi satıp paraya kavuşsun imparator yuvada manşetlerini ertesi sabah 4 te görürsünüz
    Cevapla
  • levroklevrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorun degil , fenere atin sucu
    Cevapla
  • Emircan 3 yıl önce Şikayet Et
    4-2-3-1 artik böyle (Okan)Muslera (Linnes)Omar Marcao Emin Saracchi Taylan Etobo Kerem Emre Akbaba Diagne
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    kalan 1 nerede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle