Galatasaray: Galatasaray Lisesi Gururumuzdur

Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Lisesi ile ilgili yapılan açıklamalara cevap verdi.

Galatasaray: Galatasaray Lisesi Gururumuzdur
Galatasaray: Galatasaray Lisesi Gururumuzdur
GİRİŞ 01.08.2020 15:08 GÜNCELLEME 01.08.2020 19:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

 

 

"Kulübümüzün kurucusu ve 1 numaralı üyesi Ali Sami Yen’in, "Türk olmayan takımları yenmek" hedefiyle, Türkiye'nin medar-ı iftiharı olan Galatasaray Spor Kulübü'nün temellerinin atıldığı Galatasaray Lisesi, 1481 yılına kadar uzanan kökleriyle Türk Milleti'nin sahip olduğu en önemli eğitim kurumlarının başında gelmektedir.
Çanakkale'de, Trablusgarb'da, Balkan Harbi'nde, Kafkas Cephesi'nde, Irak'ta, Gazze'de, Sina'da, vatan uğruna şehitler veren Galatasaray Lisesi, İstiklal ruhuyla kurulan Türkiye Cuhmuriyeti'nin sarsılmaz değerleriyle yoğrularak bugünlere gelmiştir.

Bu vatan için canını hiçe sayarak cephelere koşan, mezun vermeden şehitler veren Galatasaray Lisesi, "Fikri hür, vicdanı hür" nesiller yetiştirerek, Cumhuriyetimizin üzerine bina edildiği tüm değerleri benimseyen ve her zaman her yerde savunan bir kurum olmuştur.

Türkiye'de sayısız değerli insanı tedrisatından geçiren bir ilim irfan yuvası olan Galatasaray Lisesi'ne dil uzatanların asıl amaçları ortadadır. Bu cüreti gösterenler şunu bilmelidir ki; tüm kurumlarıyla tek vücut olan Galatasaray, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin temel değer ve ilkelerinin yılmaz bekçisi olmaya devam edecektir."

YORUMLAR 15
  • ahtrz 3 yıl önce Şikayet Et
    nelerle kafa yoruyorsunuz bırakın eskiyi bugüne bakın şimdi kim ne ediyor
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray lisesinde okurken Çanakkale savaşına katılip şehit olanlara sonsuz minnet duyuyoruz mekanları Cennet olsun bu konuda sıkıntı yok. Ali İhsan karahasanoğlu da zaten şehitlerimize bir sey demiyor carpitiyorlar adamin dediklerini. Adam son derece doğru tespitler yapıyor.
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray Lisesi 1867 'de Fransız sömürgeler Bakanlığına bağlı De Salve tarafından kurulmuştur..( Adnan Şişman , Galatasaray Mekteb-i Sultanisi) Bugünkü tüzüklerinde bile Türkiye-Fransa ikili antlaşmayla kurulduğu açıktır. I.Dünya Savaşında seferberlik ilan edildiğinde Konya,Balıkesir ,Trabzon ,yüzlerce lise gibi Galatasaray Lisesinde Türk ve Müslüman olan öğrenciler elbette katılmıştır ve katılmak zorundadır..MSB Çanakkale şehitlerinde kayıtlara gecen lise cağındaki şehide rastlamadım..Kayıt dışı muhakkak vardır ve BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZDEN ALLAH RAZI olsun..
    Cevapla
  • Tarık 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş rumuzu,kayıtlara bakma sen.Benim dedemin iki abisi(13 ve 15 yaşında) balkanlarda şehit olmuştur.Gelememişlerdir,anne-babalarına kavuşamamışlardır.Dönmek için gitmemişlerdi zaten.Küçük bir örnek verdim....
    Cevapla
  • Operasyon şike 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesut yılmaz her hafta maçlarınıza neden giderdi .....
    Cevapla
  • Operasyon şike 3 yıl önce Şikayet Et
    2011 de fetönün meşhur savcısı zekeriya öz başkanınıza gizli evrakları nefen ver-di...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle