Galatasaray'ın tek kurtuluşu Devler Ligi

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan giderse 68 milyonluk bütçe en çok 60 milyona çekilecek. Şampiyonluğun kaçması halinde ise yıldızlar lüks olacak...

Galatasaray'ın tek kurtuluşu Devler Ligi
Galatasaray'ın tek kurtuluşu Devler Ligi
GİRİŞ 13.05.2020 10:32 GÜNCELLEME 13.05.2020 10:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Galatasaray’da Süper Lig’le ilgili planlar iki farklı senaryoya göre yapılıyor. Bir taraftan koronavirüs nedeniyle kulüpler mali yönden ağır darbe yerken, sarı-kırmızılılar radikal tedbirler almaya hazırlanıyor.

Cim-Bom, lig oynanır ve şampiyon olursa farklı, lig oynanmaz veya şampiyon olamazsa farklı bir strateji izleyecek. Sarı-kırmızılılar için bu nedenle ligin devam etmesi son derece önemli. Temel kriter ise takımın gelecek sezon Avrupa’da nerede mücadele edeceği...

ÇARE ŞAMPİYONLAR LİGİ

Cim-Bom şampiyonluk ve buna bağlı Şampiyonlar Ligi biletinin elde edilmesi durumunda uygulayacağı tasarruf tedbirlerini hafifletecek. Böyle bir senaryoda takım bütçesi gelecek sezon için yüzde 10-15 oranında düşürülecek. 68 milyon euroluk bütçenin 60 milyonun altına çekilmesi hedeflenecek.

Ancak Galatasaray şampiyon olamazsa veya Şampiyonlar Ligi’ne kalamazsa işte o zaman taşlar yerinden oynayacak. Bu durumda yüzde 30 oranında bir küçülme stratejisi uygulanacak. Bu da 20 milyon euroluk bir indirim anlamına geliyor.

Galatasaray böyle bir olasılıkta bütçesini 50 milyon euronun da altına indirecek. 48 milyon euroluk bütçe ise bazı yıldızları kaldırmayacak gibi görünüyor.

FALCAO LÜKS OLACAK

Örneğin sadece net rakam olarak 5 milyon euro kazanan Radamel Falcao, Galatasaray için büyük bir lüks haline gelecek. Feghouli, Muslera ve Belhanda da 3 milyon euronun üzerinde kazanıyor. (Milliyet)

YORUMLAR 8
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    O yüzden şampiyon yapılmalı.
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi de ikinci olursa yine muallakta kalır. Şampiyon olmanız lazım. Zaten ligi açın diye bağırmanız da bu yüzden herhalde.
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Galatasaray şampiyon olmalı!!!! Benim ülkemde futbolun geldiği noktaya bak. O zaman lig başladığında bütün dümenler çevrilecek
    Cevapla
  • SEBAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce hakemleri ayarlamalısın fatih efendi. Onlara verilecek miktarı bütçeye dahil etmeyi unutma. Sonra yine açık verirsiniz. Benden söylemesi.
    Cevapla
  • Düzceli 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini ayarlamışlardır.
    Cevapla
  • Ahmet bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman kesin şampiyon yapılacaksınız hiç endişeniz olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle