İstanbul'a yerleşmeyi planlıyor! Abramovich Türkiye'den kulüp mü alacak?

Chelsea'ye satmak zorunda kalan Rus iş insanı Roman Abramovich'in Türkiye'den bir kulüp almayı düşündüğü ve İstanbul'da yeni bir yaşama başlayacağı iddia edildi.

İstanbul'a yerleşmeyi planlıyor! Abramovich Türkiye'den kulüp mü alacak?
İstanbul'a yerleşmeyi planlıyor! Abramovich Türkiye'den kulüp mü alacak?
GİRİŞ 21.12.2022 19:20 GÜNCELLEME 21.12.2022 19:20
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İspanyol Marca gazetesinin gazetesinin haberine göre; Chelsea'nin eski sahibi uzun süredir İstanbul'da kalıyor. 19 yıl Chelsea'nin sahipliğini yapan Rus insanı, Türkiye'den bir kulüp satın almak istiyor.

İngiltere Hükümetinin, Rusya'ya yönelik yaptırım kararının ardından Chelsea'yi satmak zorunda kalan Abramovich'e Avrupa Birliği'nden (AB) de olumsuz haber gelmişti. AB'nin de ambargo kararıyla birlikte Abramovich'in varlıklarının, birlik üyesi ülkelerde dondurulması veya alınması tehlikesi ortaya çıktı.

Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından bu ülkeye yönelik herhangi bir yaptırım kararı almadı. Abramovich de daha sonra 1.2 milyar Dolar'lık yatıyla İstanbul'a hareket etti. Son aylarda da zamanının büyük bir bölümünü Türkiye'de geçiriyor. Abramovich, bazen sabahları Rumeli Hisar yakınındaki bir kafede kahve içerek daha sonra yürüyüş yapıyor. Türk futbol devi Beşiktaş'ın da bulunduğu bölgede kalmayı planlayan Abramovich'in kısa süre içerisinde ne yapmak istediği bilinmiyor. Ancak genel kanı Abramovich, futbola yatırım yapmayı düşünüyor.

Malvarlığı Rusya'ya yaptırımlar sonrası yüzde 41.6 düşen Abramovich'in 10.5 milyar Dolar'lık bir serveti bulunuyor.

Rusya, İsrail ve Portekiz vatandaşlığı bulunan 56 yaşındaki iş insanı, İsrail'in ikinci, Rusya'nın 11. ve Portekiz'in en zengin insanı unvanlarına sahip.

KAYNAK: NTV SPOR
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 25
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize uyar gardaş hemen alsın bizi
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Fener satlık zaten alsın kadıköyle beraber tepe tepe kullansınlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bundan Abramovich in haberi varmı
    Cevapla
  • velhasıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam BJK hastası biri geçtiğimiz yıllarda da dile getirmişti Türkiye de en beğendiğim kulüp BJK demişti olursa BJK olur gibi geldi tabi BJK nin yönetimini bu adama verirlerse. Verirlerse BJK büyük işlere adıım atar.
    Cevapla
  • Hadi canım 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki oradaydı ----abromovicin toprağı şiledir limanda var geniş geniş kumbabaya limanda yaparsın kendine özgü ---mega yatını rahat rahat yanastirirsin arada seni ziyarete gelen gemilerinde rahat rahat yanasir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle