10 yaşında Haaland'a benzetiliyor! Arsenal'den teklif aldı

Çanakkale Atletik’te erkekler ile top koşturan 10 yaşındaki Rüya Su Altınöz’e Arsenal talip oldu.

10 yaşında Haaland'a benzetiliyor! Arsenal'den teklif aldı
10 yaşında Haaland'a benzetiliyor! Arsenal'den teklif aldı
GİRİŞ 18.11.2022 11:22 GÜNCELLEME 18.11.2022 12:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hüseyin Akif Terzi Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Rüya Su Altınöz, polis Hanife Altınöz ve kafe işletmecisi Cem Altınöz’ün 3 çocuğundan biri. Yeteneği 4 yaşındayken keşfedilen Rüya, 7 gün antrenman yapıyor ve şimdiden Avrupa’nın önemli futbol kulüplerini peşinden koşturuyor. Futbola Çanakkale Beşiktaş Futbol Okulu ve Çanakkale Atletik’te erkek yaşıtlarıyla devam eden Rüya, ayda bir de Beşiktaş’ın altyapısıyla antrenmanlara çıkıyor.

Akranlarından uzun boyu ve güçlü fiziği nedeniyle dünya futbolunun yükselen yıldızı Erling Haaland’a benzetilen Rüya, geçtiğimiz yıl Arsenal’den teklif aldı. Teklif Rüya ile yakından ilgilenen Türk asıllı İsviçreli yetenek avcısı eski kadın futbolcu Lara Brown’dan geldi. Brown, “4 Avrupa kulübü ve Azerbaycan Milli Takımı da Rüya’nın peşinde” diye konuştu.

"Arsenal yöneticilerinden teklif aldık"

Baba Cem Altınöz de “Geçen sene Arsenal yöneticilerinden teklif aldık. Bu teklif beklemede çünkü Rüya henüz çok küçük. Bunun dışında İtalya başta olmak üzere 4 ülkeden kulüplerle menajerimiz görüşüyor. En büyük ilgi onu yakından takip eden Azerbaycan Milli Takımı’ndan. Vatandaşlık verip alt yaş gruplarında kampa katılmasını istiyorlar” diyor.

Haaland'a benzetiliyor!

Rüya Su Altınöz, 1.60 boyunda ve 41 numara ayakkabı giyiyor. Takımın ve yaş grubunun en uzun oyuncularından biri. Süratiyle İngiltere Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde rekorları altüst eden Erling Haaland’a benzetiliyor. Bu benzerlikten memnun olan Rüya, gol attıktan sonra Haaland gibi yoga hareketiyle seviniyor.

"Genelde erkek sanıyorlar"

10 yaşındaki Rüya Su Altınöz, erkeklerle Futbol oynamanın kendisini daha da geliştirdiğini söylüyor:

“Yüzden fazla maça çıktım. Saçımı kestirmemin de etkisiyle izleyenler genelde erkek sanıyorlar. Nasıl bu kadar iyi oynadığıma şaşırıyorlar. Onlara futbolda kız çocuklarının ve kadın sporcuların da başarılı olabileceğini göstermek istiyorum. Sahada en güçlü yönüm serbest vuruşlarım ve bitiriciliğim. Birebirde adam geçme konusunda da iyiyim. Golcü bir oyun karakterine sahibim. Ayrıca sahada süratimle ve fiziğimle ön plana çıkıyorum."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Erkekler yetmiyormuş gibi şimdide kızlar çıktı haramı helali düşünen yok yarın ahirette nasıl hesap vereceğiz kalbimizi kontrol edelim nasıl nereye atıyor
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yetenekli kızlarımız var kim istemez dünya kadınlar şampiyonasında bir final yöneticiler federasyon bu hayallere inansa uygulasa yetenekli süper kızlarımız var futbolda söz sahibi olalım artık
    Cevapla