FIFA'dan ligler için yeni plan! Kritik tarih açıklandı

Koronavirüs sebebiyle futbola ara verilirken liglerin başlangıç tarihleri henüz netleşmedi. FIFA yöneticisi Evelina Christillin konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve FIFA'nın yol haritasını anlattı.

FIFA'dan ligler için yeni plan! Kritik tarih açıklandı
FIFA'dan ligler için yeni plan! Kritik tarih açıklandı
GİRİŞ 15.04.2020 00:26 GÜNCELLEME 15.04.2020 00:27

Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle ara verilen liglerin ne zaman başlayacağı merak konusu olurken, bu konuyla ilgili FIFA yöneticisi Evelina Christillin çarpıcı ifadeler kullandı.

 

 

FIFA'nın 22 Nisan'da 55 ülke federasyonuyla toplantı yapacağını açıklayan yönetici, şunları söyledi:

"TÜM LİGLER SEZONU TAMAMLAMAK İSTİYOR"

 

 

"Sağlık ve güvenlik önceliklidir. 5 büyük lig başta olmak üzere tüm ligler sezonu tamamlamak istiyor ancak kimse hükümetlerin, yerel yetkililerin dediklerinin dışına çıkma amacında değil."

22 NİSAN'DA KRİTİK GÖRÜŞME

"İdmanlara devam etme konusu da yerel yetkililere bırakılmış durumda. Belli bir tarihte herkes başlayacak ancak tüm Avrupa'da aynı dönemde başlamasının mümkün olmadığını söyleyebiliriz. 22 Nisan tarihinde, Avrupa'daki 55 ülke federasyonu temsilcileriyle birlikte bir video konferans yapılacak. Orada alınacak kararları tüm federasyonlara ileteceğiz."

"AVRUPA KUPALARINI AĞUSTOSTA TAMAMLAMAK İSTİYORUZ"

"Avrupa Kulüpler Birliği ve UEFA ile birlikte çalışıyoruz. Bir yol haritası hazır. Öncelik sağlık, sonra ligi tamamlamak, en son da amacımız Ağustos ayında Avrupa Kupalarını noktalamak."

"KULÜPLERE GEREKLİ DESTEK VERİLECEK"

"Daha büyük, daha karmaşık bir problem var ancak başkan Gianni Infantino, bu periyotta ekonomik olarak sorun yaşayan tüm kulüplere yardım edileceğini daha önce duyurdu, gerekli destek verilecek."