İsveç-Almanya maçı sonrası ırkçı saldırılara hedef olan Jimmy Durmaz'a, İsveç halkı sahip çıktı.  
 
Türk asıllı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz, İsveç - Almanya maçının son 15 saniyesinde yaptığı faulle İsveçli taraftarların ırkçı saldırılarına hedef olmuştu. Bugün Stockholm'ün merkezi Kungstragarden'de yapılan gösteride İsveç halkı, Jimmy Durmaz'ın arkasında olduğunu gösterdi.
 
Binlerce  kişinin katıldığı protestoda ırkçılık lanetlendi. Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Emre Yunt da Jimmy Durmaz'a destek için gösteri yerine geldi.
 
Büyükelçi Emre Yunt, Jimmy Durmaz'ın ailesi ile görüştükten sonra İHA mikrofonlarına şunları söyledi:
 
“Yedi ay önce Stockholm'de göreve başladım. Beni ilk ziyaret eden vatandaşlarımız arasında İsveç Milli Takım oyuncusu Jimmy Durmaz da vardı. Kendisini tanımaktan çok memnun olmuştum. İsveç Milli Takımı’nın Almanya ile yaptığı maçtan sonra Jimmy'nin üzerine çok haksız bir şekilde yüklenilmesi çok kötü bir şeydir. 11 kişinin oynadığı maçta bir kişiye fatura edilmesi kabul edilemez. Irkçı saldırılara maruz bırakılması bizi çok üzdü. Ancak İsveç halkının çoğunluğu Jimmy'e destek verdi. Binlerce kişi buraya geldi. Biraz önce Jimmy'nin babası annesi ve kardeşi ile görüştüm. Bu sportif bir olaydır. Vatandaşımıza yapılan böyle ırkçı bir saldırıyı kabul edemeyiz."

 

Yorumlar 9 Yorum Var
  • semih 07.07.2018 11:45
    bu kadar insan hristiyan olduğu için gelmiş,müslüman olsaydı gelirlermiydi?.almanyada mesut ve ilkay için kaç kişi toplandı? ,batının güçleride insanlarıda egoist ve ırkçıdır.
  • Doğrucu 30.06.2018 13:21
    İyilerin sesi böyle cesur çıktıkça, dünya daha güzel olacak. Kişisel gelişimini tamamlamamış, kolay ve basit olana değil erdemli olana doğru gitmeliyiz. Adam Süryani olsa ermeni olsa ne çıkar insanız hepimizin mayası toprak değil mi.
  • RuHi 30.06.2018 12:08
    Türk olsaydı yapmazlardı... Avrupa hiç bir zaman değişmez. Kimse kendini kandırmasın. Elçi yunt futbolcu cimi ne bu la
  • Mehmet 30.06.2018 08:25
    Jimmy diye Türk mü olur? Bu nasıl Türk?
  • Yorumcu 30.06.2018 07:32
    Arkadaş adamın ismi Jimmy ve Türk olarak ırkçı saldırı görüyor, düşündürücü gerçekten Türklüğü mu kalmış adamın ismine bakmıyorlar mi acaba
Daha fazla yorum görüntüle