Kulüp Başkanına 3 yıl 2 ay men cezası!

Futbolcu Mertcan Çam'ı darp etme olayıyla gündeme gelen Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim'e 3 yıl 2 ay hak mahrumiyeti ve 180 bin TL para cezası verildi.

Kulüp Başkanına 3 yıl 2 ay men cezası!
Kulüp Başkanına 3 yıl 2 ay men cezası!
GİRİŞ 21.12.2017 18:57 GÜNCELLEME 22.12.2017 12:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, futbolcusu Mertcan Çam'ı darp ettiği gerekçesiyle Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim'e ağır bir ceza verdi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre kurul, Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim'in, sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle 3 yıl 2 ay hak mahrumiyeti ve 180 bin lira para cezası almasını kararlaştırdı. PFDK, cezanın 3 yılı aşması dolayısıyla Yetim'i sürekli hak mahrumiyeti ile cezalandırdı.

Şanlıurfaspor yöneticisi Mehmet Giray Küçük, aynı gerekçeyle 1 yıl hak mahrumiyeti ve 60 bin lira para cezası alırken, kulüp görevlisi Mustafa Müsri'ye de sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti verildi.

TFF 2. Lig takımlarından Şanlıurfaspor'da kiralık olarak forma giyen ve alacak meselesi yüzünden TFF'ye başvuran Mertcan Çam, kulüp başkanı Emin Yetim ve çevresindekilerden dayak yediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Şanlıurfaspor'dan tepki

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Şanlıurfaspor'da kulüp başkanı Emin Yetim, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun, futbolcu Mertcan Çam'ın darp edildiği iddiaları nedeniyle kendilerine verdiği cezalara ilişkin TFF Tahkim Kuruluna itirazda bulunacaklarını söyledi.

Yetim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PFDK'nın kararlarını kulüp olarak hayretle karşıladıklarını söyledi.

Futbolcu Mertcan Çam'ın darp edilmesinden üzüntü duyduklarını belirten Yetim, konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğine değindi.

Karara itirazda bulunacaklarını vurgulayan Yetim, "Kurul kulübümüze çok ağır bir ceza vermiştir. Bu karar camiamızı derinden üzmüştür. Kurul, aslı olmayan düzmece bir yalandan dolayı bu kadar ağır, saçma karar vermiştir. Tahkim Kuruluna itirazda bulunacağız. Konuyla ilgili hukuki süreç zaten devam ediyor. Biz zaten şikayetçi olduk. " dedi.

Şanlıurfasporlu futbolcu Mertcan Çam, alacakları konusunda çıkan tartışmada, aralarında kulüp başkanı Emin Yetim'in de bulunduğu bazı kişilerce darbedildiğini öne sürmüş ve 6 Aralık'ta suç duyurusunda bulunmuştu.

PFDK iddialara ilişkin, kulüp başkanı Emin Yetim'e sürekli hak mahrumiyeti ve 180 bin lira para cezası, kulüp idarecisi Giray Küçük'e 1 yıl hak mahrumiyeti ve 60 bin lira para cezası, kulüp görevlisi Mustafa Müsri'ye ise 30 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti.

YORUMLAR 3
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    idam geri gelmeli
    Cevapla
  • SENOL FRANCE 6 yıl önce Şikayet Et
    bu keko lar mafyami ya .cezaaaaa azzzzz yaptigina pisman edin
    Cevapla
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Iceri atın kardeşim içeri. Hak mahrumiyeti yada 180000 onlar için bişey ifade etmez.
    Cevapla