Avrupa futbolunda deprem!

Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatına tepki gösteren bir çok önemli Avrupa kulübü, yeni bir lig kurmak için düğmeye bastı.

Avrupa futbolunda deprem!
Avrupa futbolunda deprem!
GİRİŞ 14.10.2016 17:25 GÜNCELLEME 14.10.2016 17:25
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi formatını değiştirmesi bir çok ülkede tepki topladı. Ülke sıralamasında ilk 4'te yer alan İspanya, Almanya, İngiltere ve İtalya gibi ülkelere ayrıcalık tanıyan ve 2018-19'dan itibaren bu ülkelerin dörder takımını direkt gruplara alacak olan sisteme tepki olarak yeni bir lig doğuyor.

Belçika, Hollanda, İskoçya, İsveç ve Norveç gibi bir çok önemli ülke, yeni bir lig kurmak için harekete geçti. Kurulacak lig UEFA sisteminin dışında olacak ve bu ligde yer alacak takımlar kendi liglerinde artık oynamayacak, sadece bu ortak ligde mücadele edecekler.

Kopenhag resmen duyurdu

Danimarka'nın önde gelen ekibi FC Kopenhag, uluslararası bu ligin kurulması için görüşmelerin başladığını doğruladı. Anderlecht, Celtic, Ajax, PSV, Rosenborg, Malmö, Brugge gibi ekiplerin, bu yeni ligde yer alabilecek ekipler oldukları, bunlara Dinamo Zagreb, Legia Varşova, Steaua Bükreş, Kızılyıldız, Sparta Prag gibilerinin de eklenebileceği belirtiliyor.

UEFA dışına çıkıyorlar

Kopenhag Kulübü ayrıca Danimarka liginden çekilebileceğini de doğrularken, bu konuda takımın taraftarları arasından bazı itirazlar yükseldi. Ancak Danimarka ligindeki tüm ekiplerin yaptığı toplantıdan da, UEFA ve onun turnuvalarından çekilme kararı alındığı belirtiliyor.

Yeni lig kurma arayışındaki kulüpler, UEFA'nın yeni formatının büyük kulüpleri daha büyük yapacağını, orta ve alt kademe diğerlerinin ise hakkının yeneceğini savunuyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 28
  • Ağrılı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ab çökmeye mahkum bu önemli bir ip ucu.
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Fırsat bu fırsat hemen KKTC'den bir takım başvuru yapsın. UEFA dışında yeni oluşum belki kabul eder :)
    Cevapla
  • aser 7 yıl önce Şikayet Et
    saçmalama
    Cevapla
  • Ali Top At 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünya 5 den büyüktür tsunamisi yayiliyor.
    Cevapla
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Şampiyonlar ligi benim için bitmiştir. Resmen sömürü kandırmaca. Bitti . nokta.
    Cevapla
  • hakın 7 yıl önce Şikayet Et
    futbolun kendisi öyle değilmi
    Cevapla
  • cet 7 yıl önce Şikayet Et
    eyvah. senin için bittiyse ve nokta koyduysan UEFA çöker )))
    Cevapla
  • uefa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yahu turnuvanın ismi şampiyonlar ligi almanya ispanya ingiltere italya 4er takım gönderecek. bence yeni format bulunmalı sadece kendi liginde şampiyon olan takımlar gitmeli turnuvanın ismi şampiyonlar ligiyse sadece şampiyon olmuş takımlar gitmeli o zaman belki bizim takımlardan biride şampiyon olma şansı vardır. almanyadan dört ingiltereden dört italyandan dört ispanyadan dört takım gitse kimseye kupayı bırakmazlar aralarında paylaşırlar bu arada türkiyeden bence 2018-19 sezonu kimse katılmasın taraftarlar özülür, gerçi simdide özülüyorlar....
    Cevapla
  • Garen 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer öyle bir şey olursa şampiyonlar liginin zararı inanılmaz olur. Kulüplerinden de kasasına giren para azalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle