İngilizler Szalai'ye hayran kaldı! Değerini katladı

Macaristan Milli Takımı'nda gösterdiği performans Fenerbahçeli Attila Szalai'nin transfer değerini katladı. İngilizler, Szalai için "Virgil van Dijk'ın varisi" dedi.

İngilizler Szalai'ye hayran kaldı! Değerini katladı
İngilizler Szalai'ye hayran kaldı! Değerini katladı
GİRİŞ 28.09.2022 13:20 GÜNCELLEME 28.09.2022 13:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin stoperi Attila Szalai'nin Macaristan Milli takımı'nda gösterdiği performans büyük övgü aldı. İngiliz basını 24 yaşındaki futbolcuyu Liverpool'un dünyaca ünlü savunmacısı Virgil van Dijk'ın varisi olarak gösterdi.

İtalya, Almanya ve İngiltere'nun bulunduğu Avrupa Uluslar Ligi grubunda büyük bir sürprize imza atarak liderliği son maçta kaçıran Macaristan'da Fenerbahçeli Attila Szalai performansıyla göz kamaştırdı.

İngiltere ve Almanya'ya yenilmediler

Deplasmanda İngiltere'yi 4-0 ve Almanya'yı 1-0 yenen Macristan son maçında İtalya'ya 2-0 kaybedince liderliği kaptırdı. Macarlar, dünya devleriyle yaptığı 6 maçta 5 gol yedi. Bunlardan 4'ü grup birincisi İtalya'dan geldi.

Macaristan'ın Avrupa Uluslar Ligi karnesi

Macaristan- İngiltere 1-0
İtalya-Macaristan 2-1
Macaristan-Almanya 1-1
İngiltere- Macaristan 0-4
Almanya-Macaristan 0-1
Macaristan-İtalya 0-2

Macaristan'ın özellikle defansif olarak gösterdiği başarı İngiltere ve İtalya basınında dikkat çekti. Fenerbahçeli Attila Szalai, 6 maçta da 90 dakika forma giydi. Liverpool.com internet sitesi Szalai'nin performansı konusunda övgü dolu ifadeler kullandı. 

"Virgil van Dijk'ın varisi"

Szalai ile ilgili yazıda şöyle denildi: "Klopp, 32 yaşına gelen ve yaşlanan Virgil van Dijk ve Joel Matip'in bulunduğu savunma hattını düşünmek zorunda. Bu oyuncuların varisleri kadroya dahil edilmeli. Joe Gomez hem de Ibrahima Konate bu pozisyonu doılduracak gibi gözükmüyor. Liverpool'un Hollandalı stopere benzer bir tarza sahip olan bir yedek bulması gerekiyor. Bu seçeneklerden biri kendi ülkesinde Macar Van Dijk' olarak anılan Attila Szalai olabilir. Harika fiziksel özellikleriyle hızlı ve topa son derece hakim olan Szalai, Uluslar Ligi'nde bir kez daha övgü aldı."

Szalai'nin Fenerbahçe performansı

Macar futbolcu sarı lacivertlilere Apollon Limassol takımından 2021 ocak ayında 2.2 milyon Euro bonservis ücretiyle transfer edildi. Fenerbahçe formasıyla bu sezon 14 karşılaşmaya çıkan Attila Szalai, Şampiyanlar Ligi elemesinde Dinamo Kiev'e gol atmayı başardı. Szalai, sarı lacivertlilerde şu ana kadar toplam 79 karşılaşmada oynadı. 5 kez topu ağlara gönedirken 2 asit yaptı. Szalai'nin Transfermarkt'ta değeri 14 milyon Euro olarak gösteriliyor. (Ajansspor)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 3
  • Futbolsever 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç: İtalya grup lideri
    Cevapla
  • Futbolsever 1 yıl önce Şikayet Et
    O belli de Uluslar ligi değil Avrupa şampiyonası olsaydı Almanya ile ingiltere Macaristanı kevgire çevirirlerdi.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    İtalya birincide acaba türkiye aynı grupta olsaydı kaçıncı olurdu.
    Cevapla