İngiliz efsaneden Mesut Özil'e büyük övgü!

İngiliz futbolunun efsane isimlerinden eski Arsenalli Sol Campbell, İngiltere'den oldukça iyi tanıdığı Fenerbahçe'nin yıldızı Mesut Özil hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

İngiliz efsaneden Mesut Özil'e büyük övgü!
İngiliz efsaneden Mesut Özil'e büyük övgü!
GİRİŞ 23.11.2021 19:30 GÜNCELLEME 23.11.2021 19:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İngiliz futbolunun efsane savunmacılarından eski Arsenalli Sol Campbell, beIN SPORTS'un davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Sol Campbell, beIN SPORTS'a açıklamalarda bulunurken Fenerbahçe'nin yıldızı Mesut Özil hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

"Arsenal'de hak ettiği değeri göremedi"

Mesut'un Arsenal'de hak ettiği değeri göremeyen çok kaliteli bir futbolcu olduğunu belirten Campbell, "Mesut Özil'in burada neler yaptığını ben de görüyorum. Form tutması biraz süre alacaktır. Mesut Özil'in neler yaptığını yakından takip etmeye çalışıyorum. Çok iyi, çok yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Bence Arsenal'de hak ettiği değeri çok göremediğini ve kulüpten birazcık dışlandığını düşünüyorum. Muhteşem bir oyuncu olduğu düşüncesindeyim ve burada kendini göstermesi için uygun şartların oluştuğunu düşünüyorum. Umuyorum buradaki genç oyunculara da yardımcı olacaktır. Kendisi gerçekten harika bir oyuncu" ifadelerini kullandı.



"İngiltere'de yanlış anlaşıldığını düşünüyorum"

Mesut'un geride bıraktığımız hafta sonu Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde attığı gole değinen Sol Campbell, "Mesut Özil, dışarıdan biraz baktığımda İngiltere'de yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. İnanılmaz derecede yetenekli bir futbolcu. Bir zamanlar sahadaki çalışkanlığı yanlış anlaşılmış olabilir. Biraz daha az koşuyor gibi anlaşılabilir ama topu ayağına aldığında ne yapması gerektiğini çok iyi bilen bir oyuncu. Her takımı çok iyi hale getirebilecek bir oyuncu. Böyle bir pozisyonda ya kaçırmaz ya da kaleciyi zor durumda bırakır. Çok akıllı bir oyuncu olduğunu ve insanların düşüncelerinin yanlış olduğunu göstermeye devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

"Türkiye - İngiltere maçını..."

A Milli Futbol Takımımız karşısında oynadığı maç ile ilgili hatıralarını da paylaşan eski İngiliz oyuncu, "Türkiye - İngiltere maçını elbette hatırlıyorum. Çok büyük bir tutku vardı. Sahada çok gergin bir atmosfer vardı. David Beckham'ın bir penaltı kaçırdığını söyleyebilirim. Bu, birazcık tabi bizim için bir hayal kırıklığıydı. Biz işimizi yaptık. Bu tutku biraz daha sürdü. Tünelde de devam etti ama herkes sakinleşti bir süre sonra. Anın ateşiyle insanlar birazcık kendilerini kaybedebiliyorlar. Bu tabi futbolun tutkulu olmasının bir yanı" dedi.

1992-2001 yılları arasında Tottenham forması giyen Sol Campbell, 2001-2006 yılları arasında Arsenal ile oldukça başarılı bir dönem geçirdi. 2002 ve 2004'te Premier Lig şampiyonlukları yaşayan Sol Campbell, 2006'da da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile finalde mücadele etti. 2006 sonrasında Portsmouth, Notts Country, kısa süreliğine yeniden Arsenal ve Newcastle United maceraları yaşayan Sol Campbell, 2011'de futbolculuk kariyerini sonlandırdı. 

Campbell, futbolculuk döneminde tüm alt yaş grubu milli takımlarında da forma giydiği İngiltere'nin A milli takımı ile 73 maça çıkarken 2002 Dünya Kupası'nda en iyi 11'e seçilmişti.

YORUMLAR 12
  • Deli Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    ya nekadar gaz yemeye meraklısınız be. yuhhh
    Cevapla
  • cimbomlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne Takımız BE Bizi Yendiler diye manşetteler bize gol atan kendini kahraman sanıyor şöyle bir örnek verebilirim biz real madrid yendiğimiz zaman böyle sevinmedik gol atanda böyle göklere çıkarmadık demek ki 4 yıldız olmak gerçekten de bu ligde büyük olmanın göstergrsiymiş
    Cevapla
  • hakın 2 yıl önce Şikayet Et
    siz böyle düşünüp böyle konuştukça bizim keyfimiz daha da tavan yapıyor. madridi yendik şunu yendik bunu yendik avrupa fatihiyiz deyin fakat fenere laf atmadan sataşmadan edemeyin. eee fenerbahçe işte. başka bir büyüklük. adı konamaz.
    Cevapla
  • Sivas 2 yıl önce Şikayet Et
    bu zırvalanana kendin dahi inanmiyorsun..... sahanin ortasinda azmi göbek şov yaptınız..
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çatlayın emi.Nasıl yendik ama,evire çevire.
    Cevapla
  • GöLkEnTli65 2 yıl önce Şikayet Et
    galatasaray maçından önce ses seda yoktu ne odu şimdi galatasaraya bir gol atı hayranlar çoğaldi helal olsun
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada hak ettigi degeri göremedi
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesut çok hantal bir oyuncu. 10 maçta 3 gol attı diye efsane yaptınız. Kerem Aktürkoğlu'nun çeyreği olamaz.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kerem Mesut'un evinin kapısında kapıcı bile olamaz.Kaç paralık kariyeri varmış güldürmeyin adamı.Mesut'u tüm dünya tanır.
    Cevapla
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    Kerem mesutun ayak bastığı yer bile olamaz
    Cevapla
  • FB07 2 yıl önce Şikayet Et
    Hantal değil adamın oyun tarzı Türkiye’de ki alışılmış olan oyun tarzı değil. Mesut Özil Löw’ün deyimiyle Almanya’yı dünya şampiyonu yapan en önemli oyunculardan biri, Real Madrid’de senelerce 10 numara oynadı, Ronaldo’ya en çok gol attıran oyuncu, Arsenal’de çok iyi bir dönem geçirdi, Premier League’in en pahalı oyuncusu konumundaydı, Mercedes, Adidas ve Puma gibi markaların reklam yüzü oldu, Avrupa’da son 20 yılda en çok asist yapan beş oyuncudan biri. Bunlar Messi, Ronaldo, Di Maria, Suarez ve Mesut. Kerem’in çeyreği olamaz dediğin adam işte bu. Cahil cahil konuşmayın Allah aşkına ya. Futbol sadece koşmaktan ve sert oynamak ibaret değil.
    Cevapla
  • Şerif 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı yaş gurubuyla kıyasla,söylediğinle gösterdiğin arasında 10 yaş var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle