Pereira'dan İrfan Can'a zorlu görev!

Milli ara sonrası kademeli olarak 4'lü sisteme geçmesi beklenen Vitor Pereira'nın kadrosunda İrfan Can Kahveci, takımın lideri olacak.

Pereira'dan İrfan Can'a zorlu görev!
Pereira'dan İrfan Can'a zorlu görev!
GİRİŞ 15.11.2021 18:42 GÜNCELLEME 15.11.2021 18:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe ’de milli ara sonrası sistem değişiyor. 3-4-3’ten 3-5-2’ye geçen teknik direktör Vitor Pereira’nın kademeli olarak 4’lü sisteme dönmesi söz konusu. Bu çerçevede bazı isimler daha çok öne çıkacak. Sakatlığı sebebiyle takımdan uzun süre ayrı kalan İrfan Can Kahveci çok formda döndü.

Yetenekli yıldız ligdeki son Kayserispor maçında da etkiliydi. Milli takıma çağrılmayan yıldız futbolcu takım çalışmalarının yanı sıra özel program da uyguluyor. Milli ara sonrası fiziksel açıdan hiçbir eksiği kalmayacak İrfan Can yüzde 100’e yakın kapasite ile sahada olacak.

Teknik direktör Vitor Pereira için oyunun iki yönlü oynayabilmesi büyük önem taşıyor. Hücum bölgesinde oynayan oyunculardan da savunma katkısı isteniyor. Bu açıdan bakıldığında İrfan Can tam olarak bu kriterlere uyuyor. Yeni dönemle birlikte Pereira, İrfan Can’ı takımın lider ismi olarak düşünüyor.

3-5-2’de ikinci golcü gibi oynayabilen 26 yaşındaki futbolcunun gerçek bölgesi ise merkez orta saha. Burada da oynadığında atakları yönlendirecek isim olarak düşülen İrfan Can’ın savunma özelliği de çok kritik. Mesut Özil’in savunma özelliğinin zayıf olması, Luiz Gustavo’nun daha çok defansif özelliği ile öne çıkması, Sosa’nın yaşı, Mert Hakan’ın da henüz tam olarak standardını bulamaması sıkıntı yaratıyor.

İrfan Can Kahveci ise şut atan, oyun kuran, gol atan, hücum ve savunma yönüyle takımın en önemli orta saha oyuncusu konumunda. Birçok farklı bölgede de oynayabilen başarılı oyuncu her türlü sistemde yer alabiliyor.

Sarı-lacivertli takımın milli ara sonrasında karşılaşacağı Galatasaray maçı İrfan Can Kahveci için de ayrı bir önem taşıyacak. İrfan Can, sahada olması halinde Fenerbahçe formasıyla ilk kez bir Galatasaray derbisinde forma giyecek. Geçen sezonki derbiyi sakatlığı nedeniyle kaçıran 26 yaşındaki yıldız, bu sezon sahada olmak istiyor.

İrfan Can Kahveci bu sezon Fenerbahçe’de 6 resmi maçta süre aldı. 26 yaşındaki orta saha 1 gol 2 asistle 3 gole direkt etki etti. Özellikle Antwerp ve Kayserispor maçlarında etkili olan İrfan Can, taraftarlar tarafından da çok seviliyor. (Milliyet)

YORUMLAR 3
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav kala kala irfana kaldik.bakin sinanda gelecek.sirada ozanla caner var.bu fenerden bi cacik olmaz
    Cevapla
  • feculiuı 2 yıl önce Şikayet Et
    zate türk futbolunuda irfan kurtaracak bakın görün :D
    Cevapla
  • rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adami ali koc neden milli takima yollamadi peki yollamadi sakatti derbide nasil oynayacak bu kafa karistirici bir durum
    Cevapla