Vitor Pereira: Böyle bir mağlubiyeti açıklamak zor

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda ikinci maçında Olympiakos'a 3-0 yenilen Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira maçı değerlendirdi.

Vitor Pereira: Böyle bir mağlubiyeti açıklamak zor
Vitor Pereira: Böyle bir mağlubiyeti açıklamak zor
GİRİŞ 30.09.2021 22:31 GÜNCELLEME 30.09.2021 23:12
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda Olimpiakos'a yenilerek gruptaki ilk mağlubiyetini aldı. Sarı-lacivertliler bu sonuçla 1 puanda kaldı.

Yenilginin ardından Vitor Pereira mücadeleyi değerlendirdi.

Tecrübeli çalıştırıcı, "Böyle bir mağlubiyeti açıklamak zor. Tabii ki evimizde böyle bir mağlubiyet aldığımız için çok üzgünüz. Yediğimiz ikinci gol, takım olarak bizi bozdu. Çok zor bir maç oldu bizim için. Önümüzdeki maçlarda bunları telafi edeceğiz. Basit top kayıpları yaptık. Bugünkü maçın anahtarı, ilk golü atmaktı. Onlar ikinci golü attığında maç bizim için bitti" dedi.

BASIN TOPLANTISI

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci haftasında ağırladığı Olympiakos'a 3-0 yenilen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, yaptıkları basit hataları rakibin değerlendirdiğini, kendilerinin ise yakalanan fırsatları kullanamadıklarını söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, zor bir gece geçirdiklerini belirtti.

Maça dominant başladıklarını ve boşluklar bulduklarını dile getiren Portekizli çalıştırıcı, "Bu seviyede hata yapınca, bedelini golle ödüyorsunuz. İlk hatamızda golü attılar. Bu da onlara maçın devamında rahatlık verdi. Organize bir şekilde devam edemedik. Merkezde çok kompakt oynadılar ve orada top kaybedince çok hızlı atak yapıyorlardı. Yapmamamız gereken çok basit pas hataları yaptık. Bazı pozisyonlar ürettik. İkinci yarıda boşluk bulduk ama değerlendiremedik. Onlar da hızlı ataklarla çok iyi şekilde geldiler. İkinci golü attılar ve biz bu andan sonra dengemizi kaybettik." ifadelerini kullandı.

Atmosferin de etkisiyle duygusal oynadıklarını dile getiren Pereira, şöyle devam etti:

"İkinci golü yemek takım ruhumuzu ve taktiksel dengemizi kaybettirdi. Bu seviyede böyle bir takıma karşı oynuyorsanız, boşluk verirseniz atarlar. Üçüncü golü de böyle attılar. Daha çok boşluk verseydik daha çok atarlardı. Bizim için zor bir sonuç ama bugün 3 puan kaybettik. Deplasmanda bunu telafi etmeliyiz. Pazar günü taraftarımıza hak ettiği 3 puanı vermemiz gerekiyor. Onlara teşekkür ediyoruz. Bu takımın geleceğine inanıyorum çünkü kalitesi ve karakteri var. Takım ruhunu korumaya çalışıyoruz. Oyuncularım duygularıyla oynadı, akıllarıyla değil. Rakibimiz bu seviyelerde tecrübeli bir takım. Biz henüz tecrübe ediniyoruz, hata yapıyor ve bu hataları düzeltmek istiyoruz. Olgunlaşmak istiyoruz. Biz taktiksel olgunluğumuzu geliştirmeye çalışacağız. Oyunu nasıl kontrol etmemiz gerektiğini daha iyi öğreneceğiz."

Pereira, Fenerbahçe'nin Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir müsabakalarından sonra bugün de geriye düştüğü maçı çeviremediğinin hatırlatılması üzerine, "Bugünkü maç Başakşehir ve Sivas'tan farklıydı. Bugün denedik. Rakibimiz benzetmek gerekirse, yılan gibiydi. İstediklerini alana kadar beklediler. Biz takım ruhuyla başladık, problem yarattık ama ilk hatamızda geldiler ve istediklerini aldılar." yanıtını verdi.

YORUMLAR 25
  • Alp54 2 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç un en büyük hatası Aykut Kocaman ı göndermekti. Aykut olsa bu takımı evire çevire 1-0 da olsa yenerdi.
    Cevapla
  • Ömer Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Maçın özeti bizim takım rakip kale önünde bencil dır
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir mağlubiyeti açıklamak çok kolay. Önce yenilmemek için oynayacaksın. Şuursuzca hücum yapmak oyun değil işte sonuç ortada. Takım oyunu oynayan yok. Topu alan kaptırıncaya kadar gidiyor. Hücumdakiler de aynı herkes topu kaleye vuruyor onuda beceren yok. Kimse boştaki adama pas vermiyor. Takım oyunu birlik beraberlik yardımlaşma yok bencillik ve yeteneksizlik çok. 11 de çıkanların yarısı yedek oyuncu bile olamaz. Bizim gördüklerimizi sizler görmek istemezseniz kendinizi savunmak için bahane de bulamazsınız.
    Cevapla
  • doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasın bu taktik anlayışı ile bu iş yürümez. bu taktikler ilk yarı gol attın attın yoksa fark yersin çünkü oyuncular çok yoruluyor, yorulduğu için son paslarda ve kaleye gönderilen şutlarda güçleri kalmıyor bu da hataya sebep oluyor. tamam 3 lü defans oynatırsın olabilir ama maçın şekline göre de farklı bi taktiği olur insanın... yoksa Erol buluttan ne farkın kaldı ki !!
    Cevapla
  • Zeki Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    bu oyuncular bu paralarla yeşil saha da değil. Muhtemelen 2x2 sahada maç yapıyorlar. Enerjileri başka yere gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle