Fenerbahçe'de kongre günü!

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadı'nda gerçekleştiriliyor. Başkan Ali Koç, tek aday olarak seçime girecek.

Fenerbahçe'de kongre günü!
Fenerbahçe'de kongre günü!
GİRİŞ 25.06.2021 08:48 GÜNCELLEME 25.06.2021 19:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilecek olan kongrede mevcut başkan Ali Koç tek başına seçime girecek. Eyüp Yeşilyurt'un gerekli imza sayısına erişememesi nedeniyle tek aday olan Ali Koç, bir kez daha başkan seçilme heyecanını yaşayacak.

Kulüp tarihinde ikinci kez statta düzenlenecek genel kurulda, aidatını yatıran 29 bin 9 üye oy kullanabilecek. Kongrenin ilk günü Vefa Küçük'ün konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile saat 11.30'da başladı.

SELAHATTİN BAKİ: 3 YILDAN ÇOK DERSLER ALDIK

Ali Koç'un geçmiş dönemde ve yeni dönemde listesinde olan Selahattin Baki, kongre öncesi şunları söyledi: Uzun zaman sonra tribünlerde insan görmek, tanıdık yüzleri görmek duygulandırıyor. Tek aday giriyoruz seçime. Ona rağmen ilgi yoğun. 3 senede çok şey öğrendik, çok şey yaşadık. İnşallah yaşadıklarımızdan dersler çıkarıp, yeni arkadaşlarımızla kol kola girip Fenerbahçe'nin layık olduğu yere geleceğiz. Önceki yönetimde beraber çalıştığım abilerime ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'de demokrasi bayramı şeklinde bir kongre geride bırakmamızı diliyorum. Geçtiğimiz 3 yıl müthiş bir okul oldu bize. Yöneticilikte 8. yılım ama çok sert bir okuldan mezun olmuş gibi hissediyorum.

VEFA KÜÇÜK: YARIN KISIK SESLE KONUŞACAĞIZ

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, 3 yıl önceki seçimi hatırlatarak yine sınava denk gelen kongre günüyle ilgili muhabirimiz Süleyman Arat'a şunları söyledi:

‘Üç yıl öncesinden tecrübemiz var. O günlerde de seçim sınava denk gelmiş bazı veliler bize sitem etmişti. Bu yıl da seçim ve sınav denk geldi. Ancak Cumartesi günü burada oy verme ve oy sayım günü olduğu için çok fazla konuşma olmayacak. Ben de azami kısık ses ve gürültü olmamasına dikkat edilmesini sağlayacağım’

VEFA KÜÇÜK: BAŞKAN ADAYI OLMAK İSTEYEN VAR MI?

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, kongre açılış konuşmasını yaptı ve gündem görüşmelerine geçildi.

Vefa Küçük'ün açıklamaları şu şekilde:

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısına, konuşmaların yapılacağı ve gündemdeki maddelerin konuşulacağı kongremizin ilk gününe hoş geldiniz. Kongremizin huzur ve adalet içinde geçmesini diliyorum. Şeffaf ve tarafsız bir şekilde bu kongreyi yöneteceğimize kendi adıma ve diğer arkadaşlarım adına namus ve şeref sözü veriyorum. Başkan adaylarının, yönetim kurulu ve kurullara aday olan arkadaşlarımızın başkanlık divanımıza yapmaları gerekir. Gündem oylamasını biraz geç yapacağım. Şu anda 1 tane başkana dayı var ve onun listesi var. O bize ulaştı. Ben yine de soruyorum, başka başkan adayımız var mı? Var ise 200 noterli imza ile bize adaylık dilekçesini versin. Kimseye haksızlık yapmak istemem. Şu anda yalnızca Ali Koç'un adaylık listesi var. Gündem oylamasına geçtikten sonra kimsenin adaylığını kabul etmeyeceğiz.

BURAK KIZILHAN: FETÖ, SARI-LACİVERT DUVARA ÇARPTI

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Fenerbahçe, bağımsız Türk mahkemelerince aklanmıştır. FETÖ, sarı-lacivert duvara çarpmıştır dedi.

Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısında Genel Sekreter Burak Kızılhan, 2019 ve 2020 yılları yönetim kurulu faaliyet raporlarını okumak üzere kürsüye çıktı. Bu arada kongre üyelerinin itirazı üzerine kongreyi takip eden basın mensuplarına doğru bakan Burak Kızılhan, kürsünün yerinin değiştirilmesi ile konuşmasına başladı.

Burak Kızılhan, olağan seçimli genel kurula katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, salgın süreci, dava süreçleri, TFFye yapılan 28 şampiyonluk başvurusu, Bankalar Birliği anlaşması gibi konular üzerine bilgiler verdi. Burak Kızılhan, Geride kaldığımız 3 yılda bu iradeyi hissederek çalıştık ve desteklerinizi gördük. Büyük bir coşkuyla yola çıktığımız bu uğurda bütün vaatlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Sağlıklı finansal bir yapıyla var olabilmesi için sağlam adımlar attığımız 3 yılı geride bıraktık. Yarıda bıraktığımız projelerimizde oldu ve bunun sebebi pandemiden dolayıdır. Salgından sonraki önceliklerimiz hayatta kalabilmek ve önümüzü görebilmek oldu. Her hafta heyecanla bir araya geldiğimiz salonlarımızı statlarımızı dolduramaz olduk. Beklenmeyen bu ayrılık manevi olarak da maddi olarak da derinden etkilendik. Kulübümüzde toplam toplamda 15 bin PCR testi uyguladık ve sporcularda 77 teknik kadroda 160 olmak üzere toplam 237 oldu. Uyguladığımız test politikasıyla kulübümüzün sağlık durumunu sürekli takip ettik ifadelerini kullandı.

BU İŞE BULAŞAN HERKESTEN HESAP SORMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR

Burak Kızılhan, 10 yılda Fenerbahçe camiasının tüm fertleri olarak alnımız ak, dik bir duruşla bir an şüphe duymadan arkasında durduk. Kulübümüze bu kumpası kuranların bazıları kaçtı. Yüce Türk adaleti bunları oldukları delikte tek tek bularak adaleti sağlayacaktır. Kısacası onlar gitti biz kaldık. Başkanımızın o günde dediği gibi biz büyük bir sevinç içinde değiliz, aksine çalınan 10 yıl için hayal kırıklığı ve öfkeyle doluyuz. O dönem medyayı kullanarak kulübün itibarını düşürenlerden hesap soracağız. Bu işe bulaşan herkesten hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. En büyük beklentimiz 3 Temmuz davasında Yargıtaydaki dosyadan kumpas davasında çıkan kararın çıkması ve Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile ilgili beraat kararının çıkmasıdır. Fenerbahçe, bağımsız Türk mahkemelerince aklanmıştır. FETÖ sarı-lacivert duvara çarpmıştır dedi.

ALİ KOÇ'UN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

Fenerbahçe'de yarın gerçekleştirilecek başkanlık seçimine tek aday olarak giren Ali Koç'un 70 kişilik listesinin inceleme işlemi tamamlandı. Ali Koç dahil 71 kişilik listede problem olmadığı ve Ali Koç'un başkan adaylığının kesinleştiği açıklandı.

Ali Koç'un listesi şu şekilde:

Asil Üyeler: Erol Bilecik, Burak Ç. Kızılhan, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, A. Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Alper Pirşen, Kemal Danabaş, Ruşen Çetin

Yedek Üyeler: Selma Altay Rodopman, Ömer Okan, Selahattin Baki, Bekir İrdem, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç, Can Gebetaş

YORUMLAR 12
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yargıtay dan bu son AKLANMA Kararı NEDEN ÇIKMIYOR... NEDEN... NEDEN...
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu Aziz yıldırım. Esip gürlüyordun. Bak adamın karşısına çıkmaya bile cesaret edemiyorsunuz. Hani siz Fenerbahçe cumhuriyetiydiniz?
    Cevapla
  • Mulagalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kulübü ne hale koydu bitirdi kulübü kimse aday olmak istemiyor korkunç bir halde kulüp
    Cevapla
  • Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca fb sahipsiz kaldı.
    Cevapla
  • Aliveli 2 yıl önce Şikayet Et
    FB oldu koç holding
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle