Fenerbahçe yaş tahtaya bastı! Samatta sezon sonunda...

Fenerbahçe, 23 lig maçında sadece 4 gol atan Mbwana Samatta için sezon sonunda Aston Villa'ya 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

Fenerbahçe yaş tahtaya bastı! Samatta sezon sonunda...
Fenerbahçe yaş tahtaya bastı! Samatta sezon sonunda...
GİRİŞ 22.03.2021 14:02 GÜNCELLEME 22.03.2021 14:03
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Bu sezon forvet oyuncularından istediği gol katkısını alamayan sarı lacivertli ekibe büyük umutlarla transfer edilen Mbwana Samatta, Beşiktaş derbisinde de beklentilerin altında kaldı.

Süper Lig'de süre aldığı 23 resmi müsabakada yalnızca 4 kez gol sevinci yaşayan Tanzanyalı oyuncu, bu maçlarda asist katkısı sağlayamamasının yanı sıra gol sayısı konusunda rakip takımların savunmacılarıyla yarışır hale geldi.

VİDA İLE AYNI GOL SAYISINA SAHİP

Fenerbahçe karşısında 48. dakikada takımını 1-0 öne geçiren Hırvat stoper Domagoj Vida, bu sezon ligde 4. golünü kaydetmiş oldu ve bu alanda Mbwana Samatta'yı yakalamayı başardı.

UĞUR DEMİROK DAHA FAZLA GOL ATTI

Hes Kablo Kayserispor forması giyen Uğur Demirok ise bu sezon 6 gole imza attı. Sezon başında İttifak Holding Konyaspor ile 9 lig maçında 4 kez gol sevinci yaşayan 32 yaşındaki stoper, Hes Kablo Kayserispor'da da 9 lig mücadelesine 2 gol sığdırmayı başardı.

Uğur Demirok, Süper Lig'de 31. hafta itibariyle gol krallığı yarışında Mbwana Samatta'nın önünde bulunuyor.

6 MİLYON EURO BONSERVİS ÖDENECEK

Fenerbahçe'nin sezon başında Premier Lig temsilcisi Aston Villa'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Mbwana Samatta'nın mevcut sözleşmesinde yer alan satın alma maddesi sezon sonunda otomatik olarak devreye girecek.

Sarı lacivertli ekip, söz konusu kontrat kapsamında Tanzanyalı oyuncu için İngiliz ekibine bonuslar hariç 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Transfer bedeline ilaveten, sportif sonuçlara bağlı olarak azami 750 bin avro bonus bedeli ödenmesi ihtimali de bulunuyor.

FENERBAHÇE'NİN KAP'A YAPTIĞI MBWANA SAMATTA AÇIKLAMASI

"Profesyonel futbolcu Mbwana Samatta'nın 31.05.2021 tarihine kadar kiralanması ve sözleşme sonunda transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır.

Aston Villa FC kulübüne toplam transfer bedeli olarak ise sözleşme boyunca 6.000.000 Avro ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, sportif sonuçlarımıza bağlı olarak azami 750.000 Avro bonus bedeli Aston Villa FC Kulübüne ödenecektir.

FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp tarafından eşit oranda paylaşılacaktır.

Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız."

KAYNAK: SPOR ARENA
YORUMLAR 43
  • meraci83 3 yıl önce Şikayet Et
    Çerden çöpten buldukları paslı demiri altın diye satın alırlar, gün gelir bu paslı demir FB yi tatanoz yapar. Bu zafiyet Ali koç ve ekibinin ne keder kifayetsiz ve basiretsiz olduğunun açıkça ilanıdır.
    Cevapla
  • Whoisyou 3 yıl önce Şikayet Et
    Gırgır şamatta. Made by Fenewiran.
    Cevapla
  • Ramiz Dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Aferin sana ali koç.
    Cevapla
  • Kerem Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede
    Cevapla
  • Amedeo 3 yıl önce Şikayet Et
    Futbolcuyu iyi veya kotu gosteren teknik direktordur.. bak sergen ornegine geldikleri takimlarda dogru durust sure alamamis topculari yildiz yapti.. iyi hoca varsa bak o zaman bu topcular neymis be dersin.. antremanlarda ne calistiriyor merak ediyorum.. getir senol hocayi bak ne olur.. ama getirmezler.. bunlara fenerli olsun yeter..
    Cevapla
  • Kerem Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben fenerbahçe liyim çok doru konuştun
    Cevapla
  • 1907 3 yıl önce Şikayet Et
    Guiza vanpersy samatta bumlara verilen toplam para kaçpara.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle