Fenerbahçe'de sıfır kupanın bedeli: 225 milyon Euro!

Tam 6 yıldır ne Süper Lig ne de Ziraat Türkiye Kupası kaldırabilen Fenerbahçe'de tonla para harcanıp kurulan kadrolar bir türlü başarıyı getirmiyor.

Fenerbahçe'de sıfır kupanın bedeli: 225 milyon Euro!
Fenerbahçe'de sıfır kupanın bedeli: 225 milyon Euro!
GİRİŞ 16.03.2021 16:01 GÜNCELLEME 16.03.2021 17:17
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Kupaya çeyrek finalde havlu atan sarı lacivertli takım, ligde de son Gençlerbirliği mağlubiyetiyle şampiyonluk şansını neredeyse mucizelere bırakmış durumda. Zira 1 maçı eksik olan lider Beşiktaş’ın 5, ikinci sıradaki Galatasaray’ın 3 puan gerisindeler. Üstelik takımın sergilediği futbol kimseye ümit vermiyor. Fenerbahçe adına daha üzücü tablo ise transfere harcanan para ve her yıl giderek artan borç.

Futbolculara 215 milyon Euro

Ali Koç başkanlığındaki 3. sezonunu yaşayan Fenerbahçe, her yıl silbaştan takım kurdu. 2018-19 sezonunda 16, 2019-20’de 14, bu sezon ise tam 22 futbolcu transfer edildi. Üç sezonda alınan 52 oyuncunun sadece bonservis ve kira bedellerine en az 65 milyon Euro ödendi (bazılarının kira bedeli açıklanmadı). Oyunculara ödenen ücretler bunun çok daha fazlası. Fenerbahçe uzun süredir futbolculara ödediği paraları açıklamıyor. Ancak piyasa koşulları doğrultusunda bir değerlendirme yapılınca, 52 oyuncu ile yapılan sözleşmeler karşılığında toplam 150 milyon Euro’luk yükümlülük altına girildiği tahmin ediliyor.

Teknik kadroya 10 milyon Euro

65 milyon Euro’luk bonservis ve kira bedelleri de dahil edilince, futbolcular için 215 milyon Euro harcandığı görülüyor.

Bu rakama son üç sezonda teknik direktörlüğe getirilen Phillip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Erol Bulut ile sportif direktörler Damier Comolli ve Emre Belözoğlu’na verilen toplam 10 milyon Euro da eklenince, fatura iyice kabarıyor: 225 milyon Euro (1 milyar 700 milyon TL). Geçtiğimiz ocak ayında açıklanan rakamlara göre 4 milyon 719 bin lira borcu bulunan Fenerbahçe, eğer bu sezon da şampiyon olamazsa, haziran ayında yeniden pahalı transferler yapmak zorunda kalacak ve bu da borç yükünü daha da artıracak. (Hürriyet)

YORUMLAR 156
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bi düzen FB sonuçta bir şirket aldığını verdiğini KAP'a bildirmek zorunda. Bu sene de bi yardım kampanyası düzenlenir. FB'yi yardım kampanyalarına muhtaç edenler utansın.
    Cevapla
  • antipas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç üzülme bu gidişle başkanlar arasında en çok sen hatırlanacaksın... Başarısızlıkların yüzünden nefretle anacağız seni hatta unutmaya çalışacağız ama olmayacak...
    Cevapla
  • Zafer boz 3 yıl önce Şikayet Et
    #AliKocİstifa etmeden Fenerbahçe düzelmez. 3 yılda takımı bitirdi
    Cevapla
  • Cemal Serbest 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun senebi bir çok takıma haksızlık yaptıkları için ve takımların anlaştığı futbolcuları araya girip fiatını yükseltip almaları gibi haksızlıklar yaptıklarındandır.
    Cevapla
  • ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    türk futbolunda rakabet yok gücü yeten lobi ile şampiyon oluyor zaten seyircide bunu anladı futbol artık izlenmiyor alın kendi kendinize oynayın
    Cevapla
  • faudel 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen buna ilahi bir anlam katmaya çalışsan da senin tuttuğun takımın lobileri yüzünden başarı gelmiyor. Haksızlığın alasını senin takım yapıyor ama bunu görmen için o at gözlüklerini çıkarman lazım.
    Cevapla
  • hak 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü hakem ve TFF yöneticileri gitmedikçe şampiyon olamazsın, boşuna para harcama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle