Ezeli rekabette üstünlük Fenerbahçe'de

Süper Lig’in 10. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş’ı konuk edecek. İki ezeli rakip bugüne kadar toplamda 351 maçta karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe 133, Beşiktaş ise 125 galibiyet aldı. 93 mücadele beraberlikle sonuçlandı.

Ezeli rekabette üstünlük Fenerbahçe'de
Ezeli rekabette üstünlük Fenerbahçe'de
GİRİŞ 28.11.2020 13:50 GÜNCELLEME 28.11.2020 13:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Süper Lig’de yarın haftanın maçında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda Beşiktaş’ı konuk edecek. Zorlu karşılaşma öncesinde iki takımda da eksikler dikkat çekiyor.

Fenerbahçe’de kaleci Harun, Tolga Ciğerci, Samatta, Nazım Sangare, Sinan Gümüş ve Enner Valencia forma giyemeyecek olan isimler. Beşiktaş’ta da Vida, Gökhan Töre, Ajdin Hasic’in yanı sıra cezalı olan Dorukhan Toköz ve Ersin Destanoğlu takımını yalnız bırakacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Gökhan Gönül, dün yapılan antrenmanda takımla birlikte çalıştı ve derbide forma giyebilecek. Beşiktaş’ta da Başakşehir karşısında sakatlığı nedeniyle oynamayan Rosier iyileşti. Sergen Yalçın’ın sağ bekte bu futbolcuya şans vermesi bekleniyor.

Fenerbahçe üstün

İki ekip bugüne kadar tarihlerinde 351 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Fenerbahçe 133 galibiyet elde ederken, 125 maçı da Beşiktaş kazandı. 93 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe’nin attığı 485 gole Beşiktaş 443 golle cevap verdi. İki ezeli rakip lig maçlarında ise 128 kez mücadele etti. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin 47, Beşiktaş’ın 40 galibiyeti bulunuyor. 41 karşılaşma da berabere bitti. Ligdeki karşılaşmalarda Fenerbahçe 144 gol atarken, Beşiktaş ise 143 kez fileleri havalandırdı. Ezeli rakiplerin son mücadelesinde, Beşiktaş rakibini 2-0 mağlup etmişti. Bu mücadelede siyah-beyazlıların ikinci golünde asisti Caner Erkin yaparken, golü de Gökhan Gönül atmıştı. İki futbolcu yarın, Beşiktaş karşısında Fenerbahçe formasıyla mücadele edecek. 

YORUMLAR 10
  • Görele 3 yıl önce Şikayet Et
    Pancu neden 1 numaralı forma giymişti yavv
    Cevapla
  • Ahmettt bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu istatistikler son yıllarda fener lehine döndü onun da nasıl döndüğünü herkes biliyor. Ben küçükken hep fenerle oynasak keşke derdim her maç yenerdik.
    Cevapla
  • Sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Alex le
    Cevapla
  • kkkkk 3 yıl önce Şikayet Et
    nasıl dönmüş acaba anlat da bilelim.
    Cevapla
  • mkaras 3 yıl önce Şikayet Et
    fb o maçların kaç tanesini hak ederek aldı acaba ben şahsen çok hatırlamıyorum
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe hakkıyla kazanır Galatasaray ve Beşiktaş gibi pohpohlanmaz, desteklenmez. FETÖ kumpasına bile hala onca iftirayı atanların FETÖ’den içeri atılmasından sonra bile Fenerbahçe’ye dil uzatırlar. Fenerbahçe düşmanlığı bu kadar genlerine işlemiş. Beşiktaş kaçını hak ederek kazandı acaba ?
    Cevapla
  • haha 3 yıl önce Şikayet Et
    fb derbilerde her zaman favoridir bunu aklınızdan çıkarmayın
    Cevapla
  • Şakir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağlamak bir şey değiştrmez. Fenere karşı eziksiniz
    Cevapla
  • haha 3 yıl önce Şikayet Et
    ya boş yapma 13-14 deki kadıköydeki maçta cüneyt çakır eyyamın kralını yapmıştı size 2 penaltımızı vermedi + tertemiz golümüzü iptal etti ona rağmen yenemediniz saydıklarını bunların yanında hiç bile
    Cevapla
  • Vayki vay 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakemler sayesinde favori bir araştırın kadikoydeki maçlarda beşiktaş ya kırmızı kartla eksik bırakılıyor ya penaltısı verilmiyor yada attığı goller ofsayt gerekçesiyle iptal ediliyor hatırlayın 2 sezon önce Negredo 1metre geriden gelip attığı golü ofsayt diye iptal edilmişti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle