Fenerbahçe'nin hayat damarı: Gustavo

Fenerbahçe'nin 2-0 kaybettiği Konyaspor maçı, Luiz Gustavo'nun performansının takım için ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

Fenerbahçe'nin hayat damarı: Gustavo
Fenerbahçe'nin hayat damarı: Gustavo
GİRİŞ 11.11.2020 10:28 GÜNCELLEME 11.11.2020 13:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin istikrar abidesi Luis Gustavo'nun pas trafiği kesilince sarı lacivertlilerin de hayat damarları tıkanıyor.

Son Konyaspor maçında İsmail Kartal, Sosa'nın da yokluğunu fırsat bilip Milosevic ve Cikallleshi'yi Brezilyalı yıldızın üzerine oynatıp verimini düşürdü ve ibreyi Konyaspor lehine döndürdü.

Sıkı markaj altında verimi düşen Gustavo'nun, takımı ortadan hücuma çıkartan pasları azalınca sarı lacivertliler, özellikle Caner Erkin'den gelecek kanat ortalarına mahkum kaldı.

DÜŞÜŞ OLSA DA YİNE EN İYİSİ O

Bir önceki Antalyaspor maçında 4 şut, 2 top çalma, yüzde 95.4 pas yüzdesiyle oynayan Gustavo, baskı yediği Konya maçında 2 şut, sıfır top çalma, yüzde 89.4 pas yüzdesiyle oynadı.

Sosa'nın yokluğunda yalnız kaldığı gözlenen Luiz Gustavo'nun rahatlaması aynı zamanda Fenerbahçe'nin rahatlaması olarak sahaya yansıyor.

EROL BULUT'UN AHTAPOT'U

Bu yıl düzenlenen basın sohbet toplantılarında Gustavo için 'Antapot gibi adam' diyen Erol Bulut, oyuncusuna olan hayranlığını da ifade etmiş oldu.

FEDAKAR...

Adının anlamı; 'Hassas, kibar, fedakar, içe dönük, az arkadaş edinen fakat herkesi seven' anlamına geliyor.

MÜTHİŞ İSTATİSTİKLER

İstatistiki verilerde bir istikrar abidesi olan Luiz Gustavo; bu yıl oynanan 8 maçta da 13 top çalma, 26 uzun topla pas, 17 top kesme yüzde, 4 kilit nitelikte pas, yüzde 91.4'lük isabetli pas yüzdesi, yüzde 45'lik maç başı başarılı pasla oynarken sadece 9 kere top kaptırmış.

 

 

YORUMLAR 1
  • haha 3 yıl önce Şikayet Et
    8 milyon euro versek gram üzülmem falcao gibi yatalak anca penaltıdan atmıyo oyuna katkısı var
    Cevapla