Ali Koç'tan Emre Belözoğlu itirafı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Emre Belözoğlu'nun sportif direktör olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Ali Koç'tan Emre Belözoğlu itirafı!
Ali Koç'tan Emre Belözoğlu itirafı!
GİRİŞ 28.10.2020 14:25 GÜNCELLEME 29.10.2020 01:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevine getirilen Emre Belözoğlu için düzenlenen imza töreninde Başkan Ali Koç ve Emre Belözoğlu açıklamalarda bulundu.

 

 

İLK OLARAK ALİ KOÇ SÖZ ALDI

"Emre Belözoğlu kim? diye sorsak. Arkadaşları, çalıştığı insanlar, futbolcu arkadaşları, ailesi, herkes bir şey söyler. Ancak ortak söylenecek şey, Türk futbol tarihinin en önemli oyuncularından bir tanesi. Fenerbahçe'de, Galatasaray'da, Başakşehir'de, dünyanın en önemli 5 liginin 3'ünde yıllarca oynamış, başarılı olmuş, kupalar kaldırmış ve Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmış bir sporcudan bahsediyoruz. Her başarılı futbolcu, futboldan sonra başarılı olacak diye bir kural yoktur. Hocalık, sportif direktörlük deneyen birçok başarısız sporu olmuştur. Sporculuk kariyer başarısız ama sonrası başarılı olan birçok sporcu vardır. Emre Belözoğlu yeni bir kariyere yelken açıyor."

 

 

İTALYA'YA GİDECEKTİ

"2018-2019 sezonunun devre arasında Emre Belözoğlu ile Göksel Gümüşdağ'ın izniyle dertleştik. 'Benim yerimde olsan ne yapardın?' dedim. O zaman Fenerbahçe'ye geleceği belli değildi. Sadece güvendiğim, tanıdığım, Fenerbahçe'yi bilen bir insan ile konuşma yaptım. 'Sen ne yapacaksın seneye?' dedim. Sezonu Başakşehir ile şampiyon bitirip, ailesi İtalya'ya yerleşmek ve İtalyancasını geliştirmek istiyordu. İtalyanca makale yazacak kadar dil öğrenmek ve sonrasında teknik direktör olmak istiyordu. Sezon bitti, bazı arkadaşlar, Ersun Yanal, Semih Özsoy ile Emre'nin bir lider olarak kulübümüze katılmasını istedi"

EMRE BİZİ KIRMADI

"Samandıra'da Fenerbahçe duygusunu gençlere anlatması gibi bir fikirle geldiler, benim de aklım yattı. Emre, bizi kırmadı. Belki de aklında hiç böyle bir şey yoktu. Göksel Gümüşdağ da durumu anlattık."

"FENERBAHÇE'DEKİ EN BÜYÜK EKSİK FUTBOL AKLININ OLMAMASI DEDİ"

"Yeni hoca için acele etmeden sıkı çalışma içerisine girmemiz gerekiyordu. Bu sürecin Emre Belözoğlu sadece takım kaptanı olarak değil, birden çok sorumluluk alarak elinden geleni yaptı. Asla şikayet etmedi. Tüm görüşlerini bizlerle paylaştı. "Emre bana, "Başkanım Fenerbahçe'deki en büyük eksiklik bir futbol aklının olmaması dedi. Biz de daha sonra buna yönelik çalışmalar yaptık, hoca seçimimizde de Emre ile beraberdik"

TRANSFER SÜREÇLERİ

"Değişik bir transfer süreci oldu, inşallah bir daha olmaz. Ağustos'ta başladı, Ekim'de bitti. Hoca tercihi için de Emre ve yöneticilerle oturduk, konuştuk. Sonra transferlerimizi yaptık. Gerek mali sıkıntılar, gerek limit sıkıntıları, Türkiye'deki takımların yaşadığı mali sorunlar çerçevesinde manevra alanımız da çok yoktu. UEFA'nın 'Sattığın kadar alabilirsin' kuralı nedeniyle de manevralarımız sıkıntılıydı"

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARDI

"O zamana kadar oyuncu satmamıştık. Emre transferde şapkadan tavşan çıkardı. Emre'nin ve hocamızın üzerinde hararetle durduğu oyuncular vardı. Yönetimin fikirleri vardı. Sessiz, sedasız giderken pek çok oyuncu yazılıp çizildi. Mecbur olmadığımız sürece hiçbirini yalanlamadık. Emre, bana inanç, güven hissiyatını fazlasıyla verdi."

"BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

"Emre oynadığı liglerde dostluklar kurmuş, arkadaşlıklar kurmuş, network'ünü geliştirmiş, bu isimler daha sonra Avrupa'da iyi yerlere gelmiş. Emre kapıyı çaldığı zaman bu insanların Fenerbahçe'ye fayda sağlaması beni çok çok etkiledi. Türk futbolu, futbolun kalbinden gelen insanlarla yönetilmeli, bilhassa federasyon bazında... Bunun önemini bir kez daha anladık. Geldiğimden beri sportif direktör inancım değişmedi. İlk dönemde tatsızlık yaşamamıza rağmen bu düşünceme inandım."

MÜKEMMEL BİR İŞ YAPTI

"Emre Belözoğlu mükemmel bir iş çıkarttı. Doğru planlama ile kalitemizi arttırdık, maliyetimizi düşürdük. Fenerbahçe formasının ağırlığını ve sorumluluğunu bilen bir kadro kurduk. Lider profilli oyuncular getirdik. Emre, bana hep bunu söylerdi. Aidiyet duygusu bilen oyuncular aldık. Yüksek karakterli, tecrübeli, tecrübe ile gençliğin harmanlanmasına katkı sağlayacak kadro oluşturduk"

ZİRVEYE OYNAYACAK İKİ TAKIMIMIZ VAR

"Hem kaliteli birinci takım, hem de yine zirveye oynayabilecek ikinci bir takımımız olduğunu sizlerin yazdıklarında görüyorum. Maç sayısı arttı, pandemi sıkıntı var. Samandıra'da koronavirüs için çok büyük önlem alıyoruz. Emre ve ekibimizle iyi bir iş çıkarttığımızı düşünüyoruz. Daha yolumuz çok uzun"

TÜNELİN SONUNDA IŞIĞI GÖRÜYORUM

"Erol Hoca, 'Kasım'ın ilk haftasından itibaren daha iyi oynarız' dedi. Sıkıntılar olacak. Arka arkaya kayıplar, beklenmedik takımlara kayıplar... Bunlar olacak. Genç bir ekibiz ama inançlıyız. Daha test edilmedik. test edileceğimiz süreçler de olacak. Kapalı kapılar arkasında birbirimizi yediğimiz de olacak. Her şey, her zaman mükemmel gitmeyecek. Ancak tünelin sonunda iyi bir ışık görüyorum"

İMZANIN LAFI BİLE OLMADI

"Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin bir parçası. Aramızda imzanın lafı bile olmadı. Hedefim tüm transferlerden sonra Emre'yi açıklamaktı. Doğru dürüst bir imza töreni oyuncularımıza ve hocamıza da yapamadık. Benim için imza bir formalite. Emre ile şartları konuşurken de baş başaydık, başka şahidimiz yok ama 'Ne derseniz uygundur' diyerek açık çek verdi. Emre'nin Fenerbahçeliliğini tartışmaya gerek yok. Emre gerçek bir 'Mohikan'. Söz konusu çubuklu olunca limit tanımaz. Şimdi Emre'ye 'Hoş geldin diyorum, inşallah futbolculuk kariyerindekinin daha fazlasını yeni kariyerinde yakalarsın' diyorum. Buna gönülden inanıyorum. Kaptanımız, buna dilimiz alıştı ama yeni sportif direktörümüz hem camizamıza hem de Türk futboluna hayırlı olsun."

YAPTIKLARIMIZ MEYVE VERİYOR

Futbolda saha sonuçları arzu etmediğiniz gibi giderse, yapısal değişiklikler de sıkıntıya düşüyor. Günlük krizlerle boğuşuyorsunuz. Seçimlerden önce de dedim, Fenerbahçe günü kurtararak gidemez. Söylemesi kolay ama gerçekleştirmesi  zor. Bizim yaptığımız yapılandırma, yavaş yavaş meyve veriyor. İki sene bazı konular çok uzun, bazı konular için çok kısa. Ben zaten iki dönem gerektiğini söylemiştim. Birinci dönemde yaşadığımız olumsuzluklar, bazı işleri geciktirdi. İlk 6 hafta iyi giderken, pek çok konuda istediğimizi yapabiliyoruz. Saha sonuçları, Emre ve Erol hocanın liderliğinde, futbolcuların sorumluluğunda iyi gittiği sürece kurumsal hamleler gelecektir. Saha sonuçlarından bağımsız, birçok başarılı iş yaptık. Bunları bu sezon daha iyi göreceksiniz. Saha sonuçları da istediğimiz gibi olursa, yaptıklarımız daha belirgin ortaya çıkacak.

BAKMAYIN EMRE ZAMAN ZAMAN ÇOK TERSTİR

"3 Temmuz'dan sonra Emre'yi, Volkan'ı Aykut Hoca'yı farklı şekilde tanıma imkanım oldu. Liderliklerini gördüm. Geçen sene Emre ile sık sık konuştuk. Hocamız ayrıldıktan sonra daha çok konuştuk. Bakmayın, Emre zaman zaman çok terstir. Ben de zaman zaman öyleyim. Değişik evrelerde birbirimize dokunduk. Berbat felaket günler yaşadık, şimdi iyi günler yaşayacağız."

OZAN - TAYLAN KIYASI

"Birçok genç futbolcumuz var. Oğlum geçen gün 'Ozan Tufan, Taylan Antalyalı'dan daha gençmiş ama Taylan daha genç gibi anlatılıyor' dedi. Ben de 'O da genç, o da genç. Ozan daha erken başladı' dedim. Yaş ortalamamız geldiğimizde 29'du şimdi 27."

O ZAMAN KİMSENİN SESİ ÇIKMADI

"Geçen sezon devre arası sol  bek ve kanat oyuncusu alsaydık, şampiyonluğu kovalayabilirdik. O zaman limiti aşamadık. O zaman kimse afra tafra yapmadı. 177 Milyon liralık limit çıktı, kimsenin sesi çıkmadı. 177 Milyon hukuki açıdan da sıkıntıdır. Bunlar doğru işlerdi ama yanlış hesaplar vardı. Fenerbahçe'ye yönelik ithamlara üzülüyorum. Varsa bir yanlış, bankalardan, TFF'ye kadar herkese hakaret. Bu sistemin yanlış olduğunu söyledim, insanların hile, hurdaya itileceğini söyledim. Yanlış düşüncelerimizin olmadığını ifade edebilirim."

NASIL TRANSFER YAPILDI?

"Nasıl transfer yaptık? Elden pek çok yüksek maliyetli oyuncu çıktı. Devre arası Victor Mosss ile yollarımız ıayırmamız büyük bir tasarruf getirdi. Max Kruse ile ayrılmayı planlamadık ama iyi olduğunu görüyorum. Hasan Ali, Isla, Mehmet Ekici, Tolgay Arslan, gibi isimlerle yolları ayırdık. Vedat Muriqi ve Jailson'u sattık. Vedat konusu çok tartıştık, ben karşıydım ama iyi bir iş yaptık. Jailson'dan da gelirimiz oldu. 22 milyon euro gelir elde ettik. İkisine de teşekkür ederim. Yeni oyuncuların maaşları gidenlere göre çok daha iyi. Bankalar ile yapılandırma sonrası ana para ödemesi ertelenince, limit açıldı. Limit açıklandıktan sonra 4 transfer açıkladık. 'Siz öyle diyorsanız, biz böyle diyoruz' dedik. Bizden daha yüksek limitli takımlarla var ama belki onlar yüksek maaşlı oyuncularını elden çıkaramamıştır. Çok akıllıca gitmek ve maliyetleri düşürmek gerekiyor."

GÖREV SÜRESİ 1 YIL

"Emre Belözoğlu'nun görevi 1 sezon çünkü bir sezon sonra seçim var. İnanıyorum ki Emre uzun yıllar burada olacak. Emre ve hocanın en büyük görevi, 50 milyon olan takımı 35-40'lara düşürmek. Bu ne demek? Altyapıdan oyuncu çıkarmak. Tahir Hoca ile şimdi Dere Ağzı Tesisleri'ne bakma zamanı. Bundan daha düşük bütçeli takımlar kurmak zorundayız."

TÜRKLERLE TL ANLAŞMASI

Türk oyuncularla TL üzerinden anlaşmak zorundasınız. Daha çok yapmamız gereken hamle var. Bu durumdan çıkmak için buna mecburuz.

ADAY OLACAKLAR LÜTFEN ŞİMDİ ÇIKSINLAR

"Seçim arifesine girdik. Aday olurum ya da olmam. Hiç öyle bir iddiam yok. Aday olacaklar lütfen şimdi çıksınlar. Seçimin en demokratik şekilde olması ve benim yaşadıklarımı başkasının yaşamaması için tüzük değişiklikleri yapacaktık, yapamadık ama yapacağız. Aday olan herkes FB TV, radyo, tesisler gibi yerleri kullanabilecek."

İTALYA'YA GİDENLER YORUMU

Eljif ve Vedat'ın İtalya olmasının özelliği var. Balkanlar, İtalya için doğal piyasalar. Lazio'nun sportif direktörü Igli Tare Arnavutluk'tan. İki oyuncumuzun, İtalya'ya gitmesi tesadüftür. Bana göre değerini bulan her oyuncu satılabilir. Pandemi olmasaydı Vedat'ı daha yüksek bir rakam satabilirdik. Vedat'ın satılması Damien Comolli ve Emre'nin başarısıdır. Berke Özer, Belçika'da harikalar yaratıyor. Tarzı farklı olmasına rağmen Ademi'den belki bir Vedat çıkar. 

GİDEBİLECEK İSİMLER VAR

"Kadromuzda bulunan Altay, Ozan, Ferdi, Pelkas, Ademi, Sangare gibi oyuncular çok yüksek ücretlere gidebilecek isimler. İyi bir teklif gelirse düşünürüz."

"O NOKTAYA ÇOK YAKLAŞTIK"

Fenerbahçe borç olarak düşük seviyede hayatına devam etmeli. O noktaya çok yaklaştığımızı görüyorum. Fenerbahçe'nin taşıyabileceği bir borç yükü her zaman vardır.

"ALO BEN EMRE ABİN TİŞÖRTÜNÜ ÇIKARTMADIK"

Yazın oğlumun arkadaşları beni baskı altına aldılar, 'Alo ben Emre abin tişörtü çıkart' diye. Onu baskı altına almak istemedim. Fenerbahçeli çocuklar çok umutlu. Fenerbahçeli çocuklar son yıllarda çok çekti, 2 yılından ben sorumluyum. Çocukların gururla Fenerbahçe'yi takip etmeleri, mutlu olmaları ve akşam yatarken mutlu yatmaları hedefim. Güzel bir ekip yakaladık.

YORUMLAR 14
  • levrok Babaniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin en büyük Külübü, Baskani, Sportif Direktörü, Teknik Direktörü ve oyuncu kadrosu bizde, en büyük Fener
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şükrü Hanedar, Abdurrahim Albayrak'a mecbur olanlar gelmiş Emre Belözoğlu'nu beğenmiyorlar. Adam düşük maliyetle takım kurdu. Üstüne Muriç ve Jailson'u iyi fiyata sattı. Bu yaptıklarıyla Fenerbahçe ekonomik anlamda çok rahatladı üstüne bir de şampiyonluk gelirse diğer takımlara örnek olacak.
    Cevapla
  • AHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    YORUMLARA BAKTIMDA NE KADARDA FENER DUSMANI VARMIS ARKADAS YA...FENER HIC SAMPIYON OLMASI DAHA MUTLU BURDAKI YORUMCULAR ANLASILAN...AMA IS OYLE DEGIL...BU ISI KIM DAHA IYI YAPARSA O SAMPIYON...FENERDE BU SENE BU ISI IYI YAPACAGA BENZER VE SAMPIYON OLACAGA BENZER...NOKTa....
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    kupalar mı kaldırmıs çogunu galatasarayda kaldırmıs sevimsizler
    Cevapla
  • şahin. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu emre konusu neden bukadar abartıldı ve basın bukadar bu konuya önem verdi.Yine birşeyler dönüyor fakat ne.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle