Küfür eden Serdar Aziz'e cezadan kurtuldu!

Caner Erkin'den sonra 'dudak okuma' yöntemiyle çözülen hakaret ve küfürlere verilen ceza kaldırıldığı için Fenerbahçe'nin savunmacısı Serdar Aziz cezadan kurtuldu.

Küfür eden Serdar Aziz'e cezadan kurtuldu!
Küfür eden Serdar Aziz'e cezadan kurtuldu!
GİRİŞ 20.10.2020 10:34 GÜNCELLEME 20.10.2020 10:35
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Transfer döneminde direkten dönen Serdar Aziz, Göztepe deplasmanında cezalı olan Lemos'un yerinde forma şansı buldu. Tecrübeli oyuncunun bir gol attığı maça damga vuran olay ise hakeme karşı kullandığı sözler oldu.

 

 

Karşılaşmayı yöneten Atilla Karaoğlan'ın hatalı penaltı kararına sinirlenen, maçın sonlarında da verdiği aleyhte karara isyan eden Serdar'ın hakaret içeren sözleri yayıncı kuruluşun mikrofonlarına yansıdı. Karaoğlan'ın oyuncuya kırmızı kart göstermesi beklendi ancak hakem bu ifadeleri duymadı, rapora yansıyan bir durum da olmadığı için Serdar cezadan kurtuldu.

Erol Bulut ikaz etti

 

 

Caner Erkin, Beşiktaş'ta oynarken Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan'a küfür edip, görüntülerden 6 maç ceza almıştı. O dönemde bu karar çok tartışılmıştı. Serdar'ın da benzer bir ceza alması gerektiği konuşuldu. Ancak Caner Erkin'i yakan dudak okuma kuralı 2018-19 sezonu öncesi kalkmıştı. Hakareti duymadığı için hakem Karaoğlan kartına başvurmadı, raporuna yazmadı, böylece de Serdar Aziz ucuz atlattı. Teknik direktör Erol Bulut, Serdar'ı konuyla ilgili ikaz etti.

NEYDİ, NE OLDU?

Kural ne diyor?

Caner'in Mete Kalkavan'a küfürleri sonrası talimat değişmiş, oyuncuya dudak okuma yöntemiyle 6 maç ceza verilmişti. Ancak, bu ilk ve son oldu. FIFA, bu konuda sadece ırkçılığı ayrı tutuyordu. Nitekim uygulama 2018-19 öncesi "Caner'e özel ceza" olarak kaldı.

 

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 23
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Konu Fenerbahçe oldumu ne çok biliyorsunuz. Atıyonuz Tutuyonuz. Federasyon ve Hakemler Mevzubahis Fenerbahçe oldumu taraf tutuyormuş. Yahu insaf insaf. Geçen hafta daha aleyhimize iki penaltı çıkmış üstüne kırmızı kart. Bu hafta Oskar lık penaltı var bile sus pus. Son 15 senede başimiza gelenler pişmiş tavuğun başina gelmedi. İnsan taraftar olurda bukadar mı objekliften uzak olur. Pes artık Allah sizi ıslah etsin.
    Cevapla
  • trabzonsporlu 3 yıl önce Şikayet Et
    küfür serbest o zaman artık
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Başka takım oyuncusu küfür etse direkt kırmızı kart fenerli ise pas geç. Hakemin nasıl bir ruh hali olduğu belli. Ondan sonra objektif bir maç yönetecekmiş; güleyim bari. Ama yavuz hırsız ev sahibini basarmış misali iyi kıvırıyorlar.
    Cevapla
  • Ahmettt bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü o zaman bizde oynuyordu
    Cevapla
  • Kral 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakemin yaptığı hatalar içinde gelsin ceza tek taraflı değil takımların hakkı yenmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle