Alex yıllar sonra açıkladı! "Onu geçmek çok zordu"

Fenerbahçe'nin efsanesi Alex de Souza, Chelsea eşleşmesinde karşılaştığı Claude Makelele için "Sanırım beni en iyi tutan oyuncuydu. Onu geçmek çok zordu" dedi.

Alex yıllar sonra açıkladı! "Onu geçmek çok zordu"
Alex yıllar sonra açıkladı! "Onu geçmek çok zordu"
GİRİŞ 22.04.2020 21:11 GÜNCELLEME 22.04.2020 21:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Alex de Souza, kariyeri, Türkiye günleri, hedefleri ve unutamadıklarını anlattı.

İşte Alex'in açıklamaları;

Yönetici olmam, teknik direktör olmayı ise düşünüyorum. Eğer Coritiba, benim takımı yönetecek kapasitede olduğumu düşünürse, görev alırım, bir problem olmaz.

BALLON D'OR ALABİLİRDİM

2003 yılında gerçekten harika oynadım. O yıl Ballon d'Or ve FIFA'nın en iyi ödüllerini sanırım Nedved ve Zidane almıştı, ancak ben de alabileceğimi düşünüyordum. Oynadığım oyundan memnundum ve buna layık olduğumu düşündüm.

Futbol tarihinin en iyileri arasına kendini koymam. Brezilya futbolu çok iyi oyuncularla dolu ve ben 1 Dünya Kupası bile oynama şansı bulamadım. Dünya Kupası'nın ağırlığı çok fazla. Bu yüzden kendimi en iyiler arasına koyamam.

LA LIGA'DA OYNAMAK İSTERDİM

Açıkçası kariyerim nedeniyle çok mutluyum. Oynadığım yerlerden çok memnunum. Farklı bir yerde oynasaydım diye bir isteğim yok. Sadece Palmeiras'ta bir çocukken, İspanya Ligi'nde oynamak istiyordum ama olmadı.

MİLLİ TAKIMDA ÖNYARGI YOK

Brezilya Milli Takımı'nda bir kara liste olduğunu düşünmüyorum. Hoca kimi seçerse, onlar gidiyor. 22, 23 oyuncu seçiliyor. Ben bir önyargı olduğunu düşünmüyorum.
10

DERBİLERDE GERİLİM BÜYÜYOR

Türkiye'de derbiler oynanırken, hayat normal ilerlemiyor. Fenerbahçe - Galatasaray maçında, ülke durur. Türkiye'de gerçekten büyük 3 takım var, Brezilya'da ise 10 tane diyebiliriz, başka ülkelerde 12-14 de olabiliyor. Bu yüzden Türkiye'de gerilim daha çok büyüyor.

Hiçbir teknik direktör beni etkiledi diyemem. Bir teknik direktör olduğumda anlamam gereken, hangi kulüpteyim, benden ne istiyorlar ve ne kadar izin veriyorlar. Teknik direktörlerin bu sorulara nasıl yanıtlar verdiğine bakacağım sadece.

MAKALELE EN ZORUYDU

Sanırım beni en iyi tutan oyuncu Makelele'ydi. Onu geçmek çok zordu. En zekisi için ise Evair (Atletico-MG) diyebilirim.

Hayatımın en zor zamanları, 2001 sonuydu. FIFA, iki sözleşme birden imzaladığım için bana ceza vermişti. Cruzeiro ve Parma ile sözleşmem vardı. FIFA'nın bu cezası, beni çok yıpratmıştı.

ROMARIO İLE OYNAMAK İSTERDİM

Çok kaliteli oyuncularla oynadım ancak Romario ile oynamak isterdim. Onunla da oynadım ama keşke daha fazla oynayabilseydim.

ESKİSİ GİBİ 10 NUMARA YOK

Artık daha çok kazanmayı düşünen oyuncular yetiştiriyorlar. Alt yaş kategorilerinde kazanmak için, güçlü oyuncuları seçiyorlar. Normalde 10 numaralar, fiziksel olarak daha küçük oyuncular olur. Teknik oyuncular kaybediyor, güçlüler kazanmaya başlıyor. Şu anda artık eskisi gibi 10 numara çıkmamasının nedeni bu.

FENERBAHÇE'Yİ SEÇTİM

Fenerbahçe'ye transfer olduğumda, İspanya'dan da teklif vardı ancak Türkiye'yi seçtim. Türkiye'de oynadığım dönemde de İtalya, İngiltere ve Almanya'dan teklifler geldi ama Fenerbahçe'yi bırakmadım. İşler benim için iyi gidiyordu. Türkiye'ye gittiğimde 27 yaşındaydım ve Parma ile tecrübem çok iyi değildi, işin nasıl gelişeceğini de bilmiyordum. Bu yüzden 9 yıl boyunca Fenerbahçe'de kaldım.

Sanırım şu anda bana en çok benzeyen oyuncu, David Silva. Aynı değil ancak benzer.

Brezilya Futbol Federasyonu'na başkan olmak hiç aklımdan geçmedi. Şu anda 42 yaşında, kendimi bir lider gibi hissetmiyorum.

9 yaşında futbol oynamaya başladım ve sadece futbolu düşündüm. Okula gittim ancak hiç ilerde başka bir meslek sahibi olacağımı düşünmedim. Futbolcu olmasaydım, ne olurdum diye düşünmek için hiz zamanım olmadı.

YORUMLAR 7
  • cafer c 3 yıl önce Şikayet Et
    Konu, Kral Alex ama... Büyük Fener taraftarından daha çok, ezik takımlı arkadaşların atlaması da Fenerbahçe ve Alex'in büyüklüğüne işaret olsa gerek.
    Cevapla
  • Furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    kralex
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan birisiydi. Tabii ki de ülkemize gelmiş en iyi oyuncu Roberto Carlos'tu. Seni seviyoruz büyük kaptan.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç gülesim yoktu vatandaş...
    Cevapla
  • mevlana 3 yıl önce Şikayet Et
    cep telefonunu bulamayinca hirsizlar diye TÜRK halkina hakaret eden romen cingenesi önce adam olmayi ögrensin ekmek yedi Türkiyeden gongaliya özel cevap
    Cevapla
  • Orhan Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Hagi, Drogba, Mario Gomez, Padolski, Ortega, Okacha, Sniejder daha bir çok isim var nerenden baktığın önemli
    Cevapla
  • gonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    hagi diye 3 büyüklerde oynamış bir oyuncu varken tırt.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle