F.Bahçe analizi! 'United'a da düşmez deniyordu...'

Daily Mail, Fenerbahçe'nin yaşadığı krizi Joe Bernstein imzasıyla haberleştirdi ve manşete taşıdı.

F.Bahçe analizi! 'United'a da düşmez deniyordu...'
F.Bahçe analizi! 'United'a da düşmez deniyordu...'
GİRİŞ 26.01.2019 11:40 GÜNCELLEME 26.01.2019 11:42
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İşte Daily Mail'in Fenerbahçe analizi...

 

 

Fenerbahçe, 18 takımlı Süper Lig'de 15. sırada bulunuyor. Manchester United'ın Premier Lig'de küme düşmeme savaşı verdiğini düşünün. Fenerbahçe'nin durumu tam olarak bu.

1907'de kurulan Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden birisi. 9 dalda boy gösteriyorlar ama en önemlisi şüphesiz futbol. 19 lig şampiyonluğu ve 25 milyon taraftarı var. Dünyaca ünlü Jay Jay Okocha, Roberto Carlos, Robin van Persie gibi efsanelerin oynadığı bir kulüp.

 

 

Peki sarı kanaryaların sorunu ne? Düşme hattının sadece 2 puan üzerindeler. Türkiye Kupası'nda 2. Lig takımı Ümraniyespor'a elendi. Kadrolarında Liverpool'un eski oyuncusu Martin Skrtel, Tottenham'ın eski forveti Roberto Soldado ve eski Swansea City oyuncusu Andre Ayew var. Leicester'dan Islam Slimani'yi kiraladılar. Şimdi de Chelsea'den Victor Moses'ı aldılar. Sportif Direktör Damien Comolli, Arsenal, Tottenham ve Liverpool'da çalışmış birisi.

"TAKIMIN TOPLAM BORCU 548 MİLYON DOLAR"

Real Madrid'den Roberto Carlos, Manchester United'dan Robin van Persie'yi transfer ederek isimlerini dünya çapında duyurdular. Avrupa'da Barcelona ve Juventus seviyesine ulaşmayı amaçlıyordu. Ancak geçtiğimiz aylarda yeni başkan Ali Koç, acı reçeteyi açıkladı: Takımın toplam borcu 548 milyon dolar...

2013'te Avrupa'dan iki sene men cezası aldılar. Borçlar da eklenince kadro kalitesi azaldı. Skrtel ve Soldado önemli oyuncular ama zirve noktalarında değiller. Skrtel 34, Soldado ise 33 yaşına geldi. Türk oyuncuların da kalitesi azaldı. Milli Takım'da sadece Hasan Ali Kaldırım oynuyor. Türkiye, 2002 Dünya Kupası'nda 3. olurken kadroda Fenerbahçe'den 4 futbolcu bulunuyordu.

"ALİ KOÇ TARAFTARDAN ÖZÜR DİLEDİ"

Fenerbahçe, 2009 yılından beri sezonu ilk 3 içinde bitiriyor. Başkan Ali Koç, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ''Kimse böyle bir krizi beklemiyordu. Bu durumdan dolayı tüm taraftarlardan özür diliyorum.'' dedi.

Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu'nun görevine, 3-0'lık Çaykur Rizespor mağlubiyetinin ardından son verildi. Ardından çok istenen Ersun Yanal getirildi ama işler daha iyi olmadı.

Comolli, sezon başında Ayew'i transfer ettiğinde ''Yetenekli ve enerjik futbolcu'' dedi ama 17 maçta sadece 4 gol attı. Slimani, ondan da kötü... 19 maçta 3 gol atabildi. Ligde Fenerbahçe'den daha az gol atan sadece iki takım var.

"MANCHESTER UNITED'A DA KÜME DÜŞMEZ DENİYORDU..."

Kimse Fenerbahçe'nin küme düşmesini beklemiyor. Bu durumu kimse ''düşünülmez'' buluyor. Ancak aynısı 1974 yılında Manchester United'ın da başına gelmişti ve United, o yıl küme düşmüştü...

YORUMLAR 20
  • merak etmeyin 5 yıl önce Şikayet Et
    beinsports spor toto 1.ligide aldı yayın gelirleri düşmez aksine artar takım düşünce taraftar dahada bağlanır seneye çıkmak için bakınız juve düşürüldü ve taraftar kenetlendi o yüzden düşecektir fener ki İNŞALLAH düşer
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    neustader slimani ayew frey bunlar harun bunlar gitmeli yerine bir solbek bir forvet bir de orta saha lazım
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe’nin düşmesine
    Cevapla
  • vatan d as 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne fener manchester united, ne de süper lig premier lig.
    Cevapla
  • Akgūlle A. 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz bitmedik.seyirciye algi opersayonu yapilik.bitirildik.buda Ali kocun eseri kabirde bile òvūn ali eserinle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle