Ziyech'ten Fenerbahçe'ye müjdeli haber

Ajax, Ziyech transferinden vazgeçti. F.Bahçe dışında futbolcuyla ile ilgilenen takım kalmadı. Advocaat, oyuncu için bizzat devreye girecek.

Ziyech'ten Fenerbahçe'ye müjdeli haber
Ziyech'ten Fenerbahçe'ye müjdeli haber
GİRİŞ 23.08.2016 08:21 GÜNCELLEME 23.08.2016 16:50

Fenerbahçe, Başakşehir yenilgisi ile lige kötü bir başlangıç yaptı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Advocaat, “Yaratıcılık konusunda sıkıntılar yaşadık” diyerek hücum hattına transfer yapmaları gerektiğinin sinyallerini verdi.

Hollandalı teknik adamın yardımıyla Sunderland forması giyen Jeremain Lens ile her konuda anlaşma sağlandı. İngiliz ekibiyle pazarlıklar başladı. Transfer konusunda bir müjdeli haber de Hollanda’dan geldi.

Maliyeti Twente’yi zorluyor

2 senedir Fenerbahçe’nin gündeminde olan Hakim Ziyech için Twente, 10 milyon Euro’dan aşağı inmiyordu. Ancak son olarak Ajax’ın da devreden çıkmasının ardından, 23 yaşındaki oyuncunun başka talibi kalmadı.

Hollanda ekibi, ekonomik sıkıntılar yaşadığı için Ziyech’i mutlaka elden çıkartmak istiyor. Kırmızı-Beyazlılar, hem bu transferden elde edilecek gelir hem de oyuncunun yüksek maaşından kurtulacak olmaları nedeniyle bir an önce bu konuda bir ilerleme yaşanmasını bekliyor.

Fener’in hedefi kiralamak

Ziyech’i isteyen başka bir takımın olmaması, transfer döneminin sonuna yaklaşılması ve Dick Advocaat’ın devreye girmesi sonrası Sarı-Lacivertliler’in eli güçlendi. Twente, yaşanan bu gelişmeler sonrasıFenerbahçe’nin şartlarını kabul etmeye her zamankinden çok daha yakın. Kanarya, ‘satın alma garantili’, 2.5 milyon Euro’luk kiralama teklifinde ısrarcı olarak bu işi bitirmeye kararlı.     

KAYNAK: FANATİK