F.Bahçe, G.Saray'ın rekorunu kırdı!

UEFA Avrupa Ligi yyarı finalinde Benfica ile Portekiz'de karşılaşan Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'ın rekorunu geçti.

F.Bahçe, G.Saray'ın rekorunu kırdı!
F.Bahçe, G.Saray'ın rekorunu kırdı!
GİRİŞ 03.05.2013 00:20 GÜNCELLEME 03.05.2013 08:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında deplasmanda Benfica ile karşılaşan Fenerbahçe, Avrupa'da bir sezonda en çok maç yapma rekorunu eline geçirdi.

Sarı-lacivertliler, Lizbon'daki rövanşta bu sezon 18'inci Avrupa kupaları maçına çıkıp, Galatasaray'ın rekorunu kırdı.

Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 14 maç yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde ön elemelerde 4 maç oynayan sarı-lacivertliler, play-off turunda Spartak Moskova'ya elenince UEFA Avrupa Ligi'nde grup karşılaşmalarında yoluna devam etti. Grupta 6 karşılaşma oynayan "Sarı kanaryalar", ikinci, üçüncü tur, çeyrek final ve yarı finalde ikişer maç olmak üzere toplam 8 müsabakaya çıktı.

KOCAMAN, TERİM'İ GEÇTİ

Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarında en başarılı sezonun yaşatan ve birçok ilke imza atan teknik direktör Aykut Kocaman da bir sezonda en fazla maça çıkan teknik direktör olarak Fatih Terim'i geride bıraktı.

REKORU G.SARAY'DAN ALDI

Türk takımları içinde Avrupa kupalarında bir sezonda en fazla maç yapma rekoru Galatasaray'ın elinde bulunuyordu. Sarı-lacivertliler, ilk Benfica maçında Galatasaray'ın bu rekorunu egale etmişti.

Sarı-kırmızılı takım, UEFA Kupası'nı kazandığı 1999-2000 sezonunda bir sezonda 17 maç oynadı. Söz konusu sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8 maça çıkan Galatasaray, yoluna UEFA Kupası'nda devam etti. Sarı-kırmızılılar UEFA Kupası'nda ise 9 maç yapıp kupayı müzesine götürdü. "Cim Bom", 17 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgi aldı.

Galatasaray, Avrupa kupalarında ayrıca 2000-2001 ve 2001-2002 sezonlarında da 16 maça çıktı.

BEŞİKTAŞ EN FAZLA 14, TRABZON 11

Beşiktaş ise Avrupa kupalarında bir sezonda en fazla 14 maç yaptı. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 takım arasına kaldığı 2010-2011 sezonunda 14 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgi aldı.

Trabzonspor Avrupa'da bir sezonda en fazla 11 maç oynadı. Bordo-mavililer, 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde 3, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 8 maç yaptı. Trabzonspor 11 maçta 1 galibiyet, 6 beraberlik, 4 yenilgi aldı.

YORUMLAR 7
  • bulent Ozkan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hastayım bu Fenerlilerin ZÜĞÜRT Tesellisine. Arkadaşlar, üzmeyin fenerliler geçecek bir konu bulmuşlar işte, uzatmayalım mevzuyu he diyelim geçelim lütfen :D
    Cevapla
  • Bozok Han 10 yıl önce Şikayet Et
    Ön eleme.... Vayyy be öne eleme oynadı diye Galatasaray'ı geçmiş diyorsunuz.Yahu ezikliğin bu kadarı fazla.
    Cevapla
  • Fatih efe 10 yıl önce Şikayet Et
    Editor arkadas cok koyu Fb li. Bu nasil bir hirs anlamis degilim yenilginin verdigi hirsla yaptigina bak. Bence takimina sahada sahip cikmalisin yayinlanmaz bu cevabim ama siz okuyasiniz diye yaziyorum. Bir sonraki konunuzda fb - gs 2002 de 6-0 biten mac olsun bence iyi haber Yayinlamalar ...
    Cevapla
  • OTTOMAN EMPİRE 10 yıl önce Şikayet Et
    EN ÇOK MAÇ YAPSA NOLUCAK... GS 2000 YILINDA 5 KUPA ALDI.... FENER??? 3/1...... 2000 yılında 5 kupa kazandık...... UEFA KUPASI, UEFA SÜPER KUPA, TÜRKİYE KUPASI, ŞAMPİYONLUK KUPASI, LİG SÜPER KUPA...
    Cevapla
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    kardesim biz finale 16 macta geldik ise 17. macda da kupayi alip isi bitirdik ise suc bizim mi. fener 18 mac oynamis amma daha finalin f sini gorememis icabinda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle