Hırvatistan yarı finalde! Brezilya veda etti

2022 Dünya Kupası'nda çeyrek finalinde Hırvatistan, Brezilya'yı penaltı atışları sonunda 4-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Hırvatistan yarı finalde! Brezilya veda etti
Hırvatistan yarı finalde! Brezilya veda etti
GİRİŞ 09.12.2022 20:46 GÜNCELLEME 09.12.2022 21:45
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hırvatistan, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 tamamlanan çeyrek final maçında Brezilya'ya penaltılarda 4-2 üstünlük kurarak yarı finale yükseldi.

İki takımın da rakip kalede etkili olamadığı ilk yarıda Brezilya sol, Hırvatistan ise sağ kanattan pozisyon üretmeye çalıştı. Bu bölümde Brezilya'nın 5 şutundan 3'ü isabetli olurken, Hırvatistan'ın ise yaptığı 3 vuruşun hiçbiri kaleyi bulmadı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında iki takım da skoru değiştirmeyi başaramadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya ise Brezilya etkili başladı. 47. dakikada Militao'nun ceza sahası içinin sağından kale alanına çevirdiği topa Gvardiol'un ters vuruşunda kaleci Livakovic gole izin vermedi.

55. dakikada Richarlison'un ara pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Neymar'ın sert şutunda meşin yuvarlak, Livakovic'den döndü.

66. dakikada Rodrygo'nun ceza sahasına pasında savunmadan seken topu altıpasın solunda önünde bulan Paqueta, dar açıdan vuruşunu yaptı. Kaleci Livakovic meşin yuvarlağı kornere çeldi.

76. dakikada Richarlison'un pasıyla savunmanın arkasına hareketlenen Neymar'ın sol çaprazdan şutunda açısını kapatan Livakovic yine gole izin vermedi.

90 dakikadan gol sesi çıkmadı

Brezilya, ikinci yarıda birçok pozisyona girmesine rağmen kaleci Livakovic'i geçmeyi başaramadı. Karşılaşmanın normal süresi 0-0 tamamlandı ve uzatma bölümüne geçildi.



Neymar tarihe geçti!

Maçın 105+1. dakikasında takımını öne geçiren golü kaydeden Brezilyalı yıldız Neymar, milli takım formasıyla 77. golüne ulaştı. Neymar, kaydettiği bu gol ile Brezilya forması ile 77 golü bulunan Brezilya efsanesi Pele’nin rekorunu da egale etmiş oldu.



Hırvatistan 116'da cevap verdi!

Uzatmaların ikinci yarısında 107. dakikada Hırvatistan da, Petkovic ile golü bularak durumu 1-1’e getirdi. Uzatmalarda eşitlik bozulmazken, müsabaka penaltı atışlarına gitti.



Penaltı atışları

Hırvatistan'da Vlasic, Majer, Modric ve Orsic topu ağlara gönderdi. Brezilya'da ise Casemiro ile Pedro fileleri havalandırırken, Rodrygo ve Marquinhos ise penaltı atışından faydalanamadı. Brezilya'ya penaltılarda 4-2 üstünlük kuran Hırvatistan, adını yarı finale yazdırdı.



Livakovic'den kritik kurtarışlar

Hırvatistan'ın kalecisi Dominik Livakovic, ikinci yarıda yaptığı önemli kurtarışlarla takımının yarı finale çıkmasında başrol üstlendi.

Livakovic, Brezilya'nın 47, 55, 66 ve 76. dakikada geliştirdiği ataklarda kalesinde devleşerek gole izin vermedi.

Penaltılarda da bir kurtarışa imza atan Livakovic, maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Livakovic, Hırvatistan'ın Japonya'ya üstünlük sağladığı son 16 turunda da seri penaltı atışlarında 3 kurtarış yapmış ve takımının çeyrek finale çıkmasını sağlamıştı.

Rakip bu gece belli olacak

Rusya 2018'in ikincisi Hırvatistan, yarı finalde Hollanda-Arjantin eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak.



Neymar gözyaşlarına hakim olamadı

Penaltı atışlarının ardından turnuvanın en büyük favorisi olarak gösterilen Brezilya'nın futbolcuları orta yuvarlakta büyük yıkım yaşadı.



Hırvatistan: 1 - Brezilya: 1

Stat: Education City

Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Gary Beswick (İngiltere)

Hırvatistan: Livakovic, Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (Dk. 110 Budimir), Brozovic (Dk. 114 Orsic), Modric, Kovacic (Dk. 106 Majer), Pasalic (Dk. 72 Vlasic), Perisic, Kramaric (Dk. 72 Petkovic)

Brezilya: Alisson, Militao (Dk. 106 Alex Sandro), Marquinhos, Thiago Silva, Danilo, Paqueta (Dk. 106 Fred), Casemiro, Raphinha (Dk. 56 Antony), Neymar, Vinicius Junior (Dk. 64 Rodrygo), Richarlison (Dk. 84 Pedro)

Goller: Dk. 105+1 Neymar (Brezilya), Dk. 117 Petkovic (Hırvatistan)

Sarı kartlar: Dk. 25 Danilo, Dk. 68 Casemiro, Dk. 77 Marquinhos (Brezilya), Dk. 31 Brozovic, Dk. 117 Petkovic (Hırvatistan)

2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Ahh 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi Brezilya Arjantin yarı finali güzel olurdu
    Cevapla
  • ercani 1 yıl önce Şikayet Et
    Iki favorim brezilya ve ispanya elendi. :(
    Cevapla
  • SC Freiburg.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbol Turnuvası değil ; sanki dövmeyi özendirme turnuvası....
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Hırvatistan Fas finali geliyor inşaallah
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Brezilya'yı tek favori görenler utanacak mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle