Japonya 3 dakikada döndü! Almanya İspanya'yı ipten alıp kupaya veda etti

2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu'nun son haftasında oynanan maçların ardından Japonya ve İspanya gruptan çıkmayı başardı.

Japonya 3 dakikada döndü! Almanya İspanya'yı ipten alıp kupaya veda etti
Japonya 3 dakikada döndü! Almanya İspanya'yı ipten alıp kupaya veda etti
GİRİŞ 02.12.2022 00:38 GÜNCELLEME 02.12.2022 10:29
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu'nun son haftasında Japonya ile İspanya karşı karşıya geldi. Uluslararası Halife Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Japonya 2-1 kazandı. 

İspanya 11. dakikada Morata ile 1-0 öne geçti. Japonya ikinci yarıda üç dakikada bulduğu gollerle öne geçmeyi başardı. Japonya'ya galibiyeti getiren golleri 48. dakikada Doan ile 51. dakikada Tanaka kaydetti. 

Bu sonucun ardından puanını 6'ya yükselten Japonya grubu lider tamamladı. 4 puanda kalan İspanya ise gruptan çıkmayı başaran ikinci takım oldu. 



Japonya: 2 - İspanya: 1

Stat: Uluslararası Halife

Hakemler: Victor Gomes, Zakhele Siwela (Güney Afrika), Souro Phatsoane (Lesotho)

Japonya: Gonda, Yoshida, Itakura, Taniguchi, Morita, Tanaka (Dk. 87 Endo), Junya Ito, Nagatomo (Dk. 46 Mitoma), Kamada (Dk. 69 Tomiyasu), Kubo (Dk. 46 Doan), Maeda (Dk. 62 Asano)

İspanya: Simon, Azpilicueta (Dk. 46 Carvajal), Rodri, Pau Torres, Balde (Dk. 68 Alba), Busquets, Gavi (Dk. 68 Fati), Pedri, Williams (Dk. 57 Ferran Torres), Olmo, Morata (Dk. 57 Asensio)

Goller: Dk. 11 Morata (İspanya), Dk. 48 Doan, Dk. 51 Tanaka (Japonya)

Sarı kartlar: Dk. 39 Itakura, Dk. 44 Taniguchi, Dk. 45 Yoshida (Japonya)

2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür

Almanya grup aşamasında elendi

Grubun diğer maçında Kosta Rika ile Almanya karşı karşıya geldi. Al Bayt Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Almanya 4-2 kazandı.

Karşılaşmada Almanya'nın gollerini 10. dakikada Gnabry, 73. ve 85. dakikalarda Havertz ile 90+1. dakikada Füllkrug attı. Kosta Rika'nın gollerini ise 58. dakikada Tejeda ve 71. dakikada Vargas kaydetti. 



Bu sonucun ardından Almanya puanını 4'e yükseltti ancak İspanya'nın -5 averaj gerisinde olduğu için Dünya Kupası'na veda etti. 3 puanda kalan Kosta Rika da turnuvaya veda eden diğer takım oldu. 

Almanya, geriye düştüğü maçtan mağlubiyetle ayrılsaydı Kosta Rika puanını 6'ya yükseltecekti. Bu sonuçla Japonya ve Kosta Rika gruptan çıkarken İspanya ve Almanya elenecekti. Panzerlerin kazanmasıyla gruptan çıkan ekip İspanya oldu.



Kosta Rika: 2 - Almanya: 4

Stat: Al Bayt

Hakemler: Stephanie Frappart (Fransa), Neuza Back (Brezilya), Karen Medina Diaz (Meksika)

Kosta Rika: Navas, Duarte, Waston, Vargas, Fuller (Dk. 74 Bennette), Borges, Tejeda (Dk. 90+3 Wilson), Oviedo (Dk. 90+3 Contreras), Aguilera (Dk. 46 Salas), Campbell, Venegas (Dk. 74 Matarrita)

Almanya: Neuer, Kimmich, Süle (Dk. 90+3 Ginter), Rüdiger, Raum (Dk. 66 Goetze), İlkay Gündoğan (Dk. 55 Füllkrug), Goretzka (Dk. 46 Klostermann), Gnabry, Musiala, Sane, Müller (Dk. 66 Havertz)

Goller: Dk. 10 Gnabry, Dk. 73 ve 85 Havertz, Dk. 89 Füllkrug (Almanya), Dk. 58 Tejeda, Dk. 70 Neuer (kendi kalesine) (Kosta Rika)

Sarı kartlar: Dk. 77 Duarte (Koska Rika)
 

2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür2022 Dünya Kupası puan durumu ve fikstür

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 75
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler japonya
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Lût kavminin hayranları, işte böyle ALLAH'ın gazabına uğrarsınız, önce umutlanırsınız, son dakikada da rezil olursunuz, 2 tokat Japonya atar, 1 tokatta İspanya, daha beter olun İNŞA ALLAH, ayrıca başından beri Katar'ı kötülediğiniz yeter, şimdi pılınızı pırtınızı toplayıp doğrudan havalimanına, daha fazla Katar'da kalmayı hiçbirşekilde haketmiyorsnuz zaten...
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu lgbt ci Almanların elenmesi oldukça sevindirici... Ayrıca İspanyayı ipten Almanya almadı.. Adamın artı 7 averajı var... Hırvatları çekmemek için küçük bi oyun diyebiliriz...
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    tabiiki almanyada suçlu her zaman olduğu gibi bir türk
    Cevapla
  • toprak3 1 yıl önce Şikayet Et
    maclardan once agzinizi kapattiydiniz simdi tam kapatin bakim haydeeeee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle