Taekwondo'da deprem seferberliği

10 ilde büyük hasara yol açan deprem için tüm Türkiye harekete geçerken spor ailesi de tek yürek oldu.

Taekwondo'da deprem seferberliği
Taekwondo'da deprem seferberliği
GİRİŞ 08.02.2023 22:13 GÜNCELLEME 08.02.2023 22:13

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren 65 spor federasyonu da deprem için ortak hareket etme kararı aldı. Başını Taekwondo Federasyonu’nun çektiği bir çok federasyon kan bağışı, malzeme, ayni ve nakti yardım kampanyası başlattı. Ayrıca AFAD aracılığıyla federasyonlar kendi aralarında gönüllü yardım ordusu da oluşturdu.

Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, depremin olduğu andan itibaren çalışmalara başladıklarını ifade ederek, “Biz deprem sırasında İstanbul’da bulunuyorduk. Uluslararası başkanlık kupası ve Türkiye açık Taekwondo müsabakalarını gerçekleştiriyorduk. Bazılarını bitirmiştik. Türkiye açık Taekwondo turnuvasını ileri bir tarihe erteledik. Zaten gençlik ve spor bakanımız DR. Mehmet Muharrem Kasapoğlu bütün organizasyonların ikinci bir açıklamaya kadar ertelendiğini duyurmuştu. Biz de hemen organizasyonumuzu erteledik. Öncelikli olarak kan bağışı kampanyası başlattık. Antrenörlerimiz ve hakem arkadaşlarımız bu kampanyaya büyük ilgi gösterdi. Ayrıca ayni ve nakti yardım kampanyamızda büyük ilgi görüyor. Yine federasyonlar olarak gönüllü yardım ordusu da oluşturduk. Bu illerde canlarımızı kurtarmak için çalışıyorlar. “ diye konuştu.

Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin şahin, uluslararası ülkelerden büyük destek de gördüklerini ifade ederek hem uluslararası Taekwondo Federasyonu hem de ülke federasyonları malzeme ve para yardımı yapmak istiyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu arada yaralanan ve göçük altın kalan arkadaşlarımız da var. Onlar içinde herkesten dua bekliyoruz” diye konuştu. 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.