İstanbul'u koşanlar Yenikapı'da buluşuyor

İstanbul’un en sesli ve en eğlenceli etkinliği bu hafta sonu Yenikapı’da gerçekleştirilecek. Spor İstanbul’un düzenleyeceği “İstanbul’u Koşuyorum” Avrupa Etabı, ‘Ritim ve Hız’ konseptiyle koşulacak.

İstanbul'u koşanlar Yenikapı'da buluşuyor
İstanbul'u koşanlar Yenikapı'da buluşuyor
GİRİŞ 29.09.2022 15:19 GÜNCELLEME 29.09.2022 15:19

Spor İstanbul, Türkiye'de yol yarışları katılımcı sayılarını artırabilmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemek, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek amacıyla, 2016 yılından itibaren “İstanbul’u Koşuyorum” etkinlikleri düzenliyor. Her bir etabı İstanbul’un sembol noktalarında gerçekleştirilen “İstanbul’u Koşuyorum” yarışları 2022’de Asya ve Avrupa olmak üzere iki etaptan oluşacak. İstanbul’u Koşuyorum etaplarının bu seneki ilk yarışı 15 Mayıs Pazar günü Üsküdar’da, “Colour Run” konseptiyle düzenlendi. “İstanbul’u Koşuyorum”un 2022’deki ikinci yarışı ise Avrupa yakasında ‘Ritim ve Hız’ konseptiyle Yenikapı’da koşulacak. “İstanbul’u Koşuyorum” Avrupa Etabı, 2 Ekim Pazar günü saat 08.00’de başlayacak. 5K, 5K Bayrak Yarışı ve 10K kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda parkurun belirli noktalarında konumlanacak DJ kabinleri ve canlı müzik ekipleriyle, sporcuların parkur boyunca müzik eşliğinde koşması sağlanacak. Tarihi Yarımada’nın caddelerinde müzik eşliğinde spor yapmak isteyenler için “İstanbul’u Koşuyorum” Avrupa Etabı kayıtları event.spor.istanbul adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Etkinlik kayıtları 29 Eylül 2022 Perşembe günü (Bugün) sona erecek.

PARKUR

10K parkuru: Yenikapı’daki Langa otobüs durağından Sirkeci yönüne doğru başlayan yarış, Kumkapı, Cankurtaran, Sarayburnu’ndan devam edecek olup, Gülhane Parkı Kapısı’nı geçtikten sonraki dönüşten tekrar geri dönerek başladığı yer olan Yenikapı’da sona erecek. 5K parkuru; 5K ve bayrak yarışı Yenikapı’daki Langa otobüs durağından Sirkeci yönüne doğru start alacak ve Çatladıkapı Sosyal Tesisleri önünden ‘U’ dönüşü yaparak başladığı yer olan Yenikapı’da sona erecek.

KİT DAĞITIM

Tarih: 30 Eylül Cuma 10.00 – 19.00
Yer: Kanyon AVM
1 Ekim Cumartesi 10.00 – 19.00 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.