Dünya Tekvando sıralamasında birinci sırada bulunan 16 yaşındaki milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, Haber7.com'a açıklamalarda bulundu.

Son olarak Bulgaristan'da yapılan Avrupa Oyunları Şampiyona'sında ülkesine gümüş madalya getiren Sude Yaren Uzunçavdar yeni hedefinin olimpiyat oyunlarına katılarak, orada atın madalyaya ulaşmak olduğunu söyledi.

İşte Sude Yaren Uzunçavdar'ın Haber7'ye yaptığı açıklamalar;

Genç yaşta madalyalarla dolu bir kariyere sahip oldunuz. Bu başarının sırrı nedir?

"Başarımın sırrı öncelikle çok çalışmak. Her gün maçtan önce ve maçtan sonra sınavlar yapıyoruz. Ailemle, hocalarımla ve takım arkadaşlarımla beraber antrenmanlarımı sürdürüyorum. Biz çok çalışıp başaracağımıza inanıyoruz. Allah da emeklerimizin karşılığını veriyor."

Olimpiyat hedefiniz hakkında ne söylemek istersiniz?

"Olimpiyatlara katılmak, orada şampiyonluklar yaşamak her sporcunun hayalidir. Bende ülkeme altın madalya getirmek istiyorum. Üç yıldır yoğun bir şekilde, hiç ara vermeden çalışıyorum. Üç yıl, bakıldığında çok uzun bir süreç gibi gelebilir. Fakat kısa bir süreç. Önümde çok yoğun ve uzun bir zaman var. Bu zaman diliminde çok fazla turnuva var. Amacım bu turnuvaların hepsinde şampiyon olup ülkeme altın madalya getirmek."

Cumhurbaşkanı ile bir araya geldiğinde neler hissettin, neler konuştunuz? 

"Cumhurbaşkanımız ile 2020 Dünya Başkanlık Kupası'na gitmeden önce tekrardan bir araya gelmiştik. Bütün rakiplerimi mağlup ederek altın madalyayı ülkemize getirmemi istemişti. Bende cumhurbaşkanımıza verdiğim sözü tuttum. Altın madalya ile ülkemize döndüm. Cumhurbaşkanımızla bir araya geldiğimizde çok heyecanlanıyorum. Kendisini çok seviyorum. İnşallah bundan sonra çıktığım maçlarda da şampiyon olup cumhurbaşkanımıza verdiğim sözleri tutarım."

Federasyon tarafından gereken desteği görebiliyor musunuz?

"Federasyonumuz sporcuları çok destekliyor. Tekvando, Türkiye'de çok gelişmiş. Türk tekvandosu da dünya genelinde çok önemli bir konumda. Tekvandoda dünyanın en iyilerindeniz. Bu başarımızı da hem devletimize hem de federasyonumuza borçluyuz. Çünkü çok fazla destek görüyoruz. Gerek federasyon başkanımız gerekse de antrenörlerimiz ellerinden geldiğince bizi destekliyorlar. Hepsine çok teşekkür ederim." 

Milli güreşçi Taha Akgül geçtiğimiz günlerde, futbol haricindeki branşların destek alamadığından bahsetti. Akgül'e katılıyor musun? Türk halkı tarafından destek görebiliyor musunuz?

"Şu anda ülkemizde, bireysel sporlarda üst düzey bir başarı var. Ama maalesef ki hep futbol ön planda. Tabi ki biz tekvandocularda futbolu seviyor ve destekliyoruz. Ancak aynı desteği bireysel sporcular olarak bizde görmek istiyoruz. Bireysel sporcular olarak Türkiye'ye çok madalya getiriyoruz. Tekvandocular olarak da Türkiye'ye en çok madalya getiren spor dalındayız. Ama ne yazık ki bir futbol kadar ilgi görmüyoruz. Bu durum bizleri çok üzüyor. Bu konuda sitemini gösteren gösteren Taha Akgül ağabeyime katılıyorum. Önümde bu sene için ilki Ağustos'ta ikincisi Kasım'da olmak üzere 2 tane Avrupa Şampiyonası var. Onlara çok iyi hazırlanıyoruz. Hedefim bu iki Avrupa Şampiyonası'nda da şampiyon olup ülkeme altın madalyalar getirmek. Bayrağımızı en yükseğe taşımak istiyorum. Ayrıca bu şekilde devam edersem 2024'e direk katılma hakkı elde edebilirim. Çünkü şu anda bulunduğum kategoride dünya sıralamasında birinciyim."

Yorumlar 55 Yorum Var
  • WandaOrk 27.06.2021 19:51
    tekvando popüler bir spor dalı değil savunma sanatı kim dövüş için sizi izlemeye gelirki şiddet içeren sporlar ilgi çekmez tabi içerisinde aşırı şiddet eylemi barındırıyor size spor diye yutturmuşlar bir insanı karşına alıp tekme kol haretleriyle ekarte ediyorsunuz adınada spor diyorsunuz genç ve çocuklara uygun spor dalı değil şümkü şiddet yanlısı oluyorlar spor için değil birini dövmek için tekvandoya gidiyorlar. hiç bir ülkede bu tür şiddet içeren sporlar popüler olamaz ancak sinamada film diye izlenir .
  • son durak 26.06.2021 23:53
    yüze yüZ haklı çünkü turnuvalar oşsun olimpiyat avrupa dünya trt spor harici hiç bir kanalda görülmüyor yayını olaralta trt spot hiç kimsenin düzenli seyretmediği hatta hiç seyretmediği kanal spor kanallarının hiç biri bu organizasyonu yayınlamıyorlar
  • Dehrun 26.06.2021 23:22
    En nefret ettiğim spor dalı futboldur. Allaha şükür ülkemizde futbol ölmek üzere. Bu kadar fanatik, bencil, sömürü üzerine kurulu bir spor dalı yoktur. Bireysel olarak yapılan spor değerlidir. Kendi imkanları ile podyuma çıkar ve bayrağı dikersin göndere. gerisi hikaye sporlardır
  • OSMANLI 26.06.2021 22:54
    Bütün spor dalları desteklemeli ve Ülke ye her konuda getirisi olmalı futbol neden bukadar revaçta hepsini medya yapıyor ve birde bahisler iddialar bilmem neler burada çok oluyor bir spor dalını nekadar seyirci ile buluşturursan ve reklamını yaparsan okadar fazla izleyici olur
  • 46lı 26.06.2021 22:51
    Gene söylüyorum! Türkiyede futbolu bitirin !
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek