Rıza Kayaalp'ten altın madalya sözü!

Olimpiyat oyunlarına 4,5 ay kaldığını belirten Rıza Kayaalp açıklamalarda bulundu.

Rıza Kayaalp'ten altın madalya sözü!
Rıza Kayaalp'ten altın madalya sözü!
GİRİŞ 31.03.2016 15:57 GÜNCELLEME 31.03.2016 15:59

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Bozok Spor Salonu'nun isminin ''Rıza Kayaalp Spor Salonu'' olarak değiştirildiği törende yaptığı konuşmada, Yozgat'tan başarılı sporcuların çıktığını, devletin her zaman spora ve sporculara destek olduğunu söyledi.

Rıza Kayaalp'in isminin spor salonuna verilmesinin gecikmiş bir teşekkürün ifadesi olduğunu aktaran Yazıcı, tarzıyla, ahlakıyla, yapısıyla, sorumluluk anlayışıyla örnek olan sporcunun olimpiyat madalyası kazanmasını temenni etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer de Rıza'nın Türkiye'yi uluslararası arenada her zaman başarılı bir şekilde temsil ettiğini ve bu başarılarından dolayı Bozok Spor Salonu'nun ismini Rıza Kayaalp Spor Salonu olarak değiştirdiklerini belirtti.

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp ise spor salonuna isminin verilmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, yapılan jestlerin üzerine bir yük daha yüklediğine işaret etti.

Uluslararası arenada Türkiye'yi elinden geldiğince en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını anlatan Rıza, şunları kaydetti:

''Bundan sonra da halkımız bizden yeni şampiyonluklar bekliyor. Bu saatten sonra artık kendimizi düşünerek hareket etmiyoruz. 5-6 yıldır bu düşüncelere sahibim. Her şampiyonluktan sonra hiç madalyam olmamış gibi, hiç madalya kazanmamış gibi çalışmalarıma devam ediyorum. Ağır sıklet gibi bir sporda başarı elde etmek gerçekten çok zor. Çünkü çok güç gerektiriyor. Rakiplerime karşı da boy olarak bir dezavantajım var. Bunu da daha çok çalışarak, daha çok ağırlık kaldırarak gidermeye çalışıyorum. Bu sayede de Allah’a şükür tüm rakiplerimi yenmeyi başarıyorum."

Bundan sonra da Türkiye'yi ve Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmeye ve gururlandırmaya devam edeceğini aktaran Rıza Kayaalp, gururla İstiklal Marşı'nı okutmaya devam edeceğini söyledi.

"OLİMPİYAT ALTIN MADALYASINI GETİRECEĞİME SÖZ VERİYORUM"

Rıza, olimpiyat oyunlarına 4,5 ay kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Olimpiyatlarda da inşallah ülkeme, memleketime şampiyonluk sevincini yaşatmak istiyorum. Tek eksiğim olan olimpiyat altın madalyasını da sizlere getireceğime söz veriyorum. Allah izin verirse bu yükün altından da alnımızın akıyla çıkacağız. Buraya ismimin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Konuşmaların ardından, Bozok Spor Salonu'nun, ''Rıza Kayaalp Spor Salonu'' olarak değiştirilen tabelasının üstündeki örtü, programa katılanlar tarafından açıldı.