Hakem : Felix Zwayer
Stadyum : BVB Dortmund Stadı

1

Hollanda

  • Xavi Simons - 7
2

İngiltere

  • Ollie Watkins - 90
  • Harry Kane - 18
10 Temmuz 2024 | 22:00

Canlı Anlatım

Maç Bitti 90' Maçta son düdük geldi. Hollanda'yı 2-1 yenen İngiltere, finalde İspanya'nın rakibi oldu.
Deplasman Golü 90' GOOOOOLLLL! İngiltere, Watkins'in golüyle maçta üstünlüğü yakaladı. Ceza sahası sağında topla buluşan Watkins, dönerek meşin yuvarlağa çok şık vurdu ve takımını 2-1 öne geçirdi. Gol - Ollie Watkins
Sarı Kart 87' Sarı Kart - Virgil van Dijk
Sarı Kart 84' Sarı Kart - Bukayo Saka
Oyuncu Değişikliği 81' Phil Foden - Cole Palmer
Oyuncu Değişikliği 81' Harry Kane - Ollie Watkins
Sayılmayan Gol 79' SAYILMAYAN GOL! İngiltere, Saka'nın golüyle mücadelede öne geçti. Ancak yardımcı hakem pozisyonun başı için ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.
Pozisyon 76' Hollanda gole yaklaştı. Ceza sahasında Weghorst'un sektirdiği topa Xavi Simons, vuruşunu yaptı. Kaleci Pickford, gole izin vermedi.
Sarı Kart 72' Sarı Kart - Jude Bellingham
Pozisyon 68' Hollanda rakip yarı alanda boşluk arıyor.
Pozisyon 64' Portakallar gole çok yaklaştı! Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Joey Veerman ortasını uzak direğin hizasındaki altıpas çizgisinin gerisine doğru gönderdi. Gelen topa hareketlenen Virgil van Dijk vuruşunu yaptı ancak kaleci Pickford harika bir refleks ile bu topu kalenin sağ tarafına çelmeyi başardı.
Pozisyon 59' Hollanda bu bölümde takım halinde kendi yarı alanında.
Pozisyon 55' İngiltere kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon kovalıyor.
Pozisyon 51' Sol kanatta topu önüne alan Shaw, kale sahasına yerden orta denedi. Savunma topu ayakla karşıladı.
Pozisyon 48' Shaw'un savunma arkasına uzun gönderdiği topa hareketlenen Bellingham, meşin yuvarlağı oyunda tutamadı.
Oyuncu Değişikliği 46' Donyell Malen - Wout Weghorst
Oyuncu Değişikliği 46' Kieran Trippier - Luke Shaw
Maç Başladı 46' Maçta ikinci yarı başladı.
Devre Arası Maçta ilk yarı sona erdi.
Pozisyon 45' İlk yarının sonuna 3 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.
Pozisyon 42' İngiltere rakip yarı alanda pas yapıyor.
Pozisyon 39' Mainoo'nun pası ile ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Phil Foden sol ayağı ile yerden sert vurdu ancak kaleci Verbruggen sol köşeye uzanarak gole izin vermedi.
Oyuncu Değişikliği 35' Memphis Depay - Joey Veerman
Pozisyon 32' BİR KEZ DAHA DİREK! Bu kez de İngiltere direği geçemedi. Phil Foden, ceza sahası dışında topla buluştuktan sonra direkt kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyunu terk etti.
Pozisyon 29' DİREK! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahasında iyi yükselen Dumfries'şn kafa vuruşunda top direkten dışarı gitti.
Korner 28' Rakip yarı alanda boşluk yakalayan Depay, savunma arkasına derin pas gönderdi. Malen ceza sahası sağ çaprazından şut denedi savunmaya çarpan top dışarı gitti.
Pozisyon 23' KAÇTI! İngiltere golle burun buruna geldi top çizgiden çıktı. Sağdan ceza sahasına hızla giren Foden, çaprazda son çizgide şutunu çekti. Savunmada Dumfries topu çizgiden güçlükle çıkardı.
Pozisyon 21' Kane top almak için sol kanata yaklaştı ve meşin yuvarlağı önüne aldıktan sonra bekletmeden sağ kanada uzun top düşündü. Hollanda savunmasında Ake, araya girdi.
Deplasman Golü 18' GOOOOOLLLL! İngiltere, Harry Kane'nin penaltı golüyle skora dengeyi getirdi. Gol - Harry Kane
Sarı Kart 17' Sarı Kart - Denzel Dumfries
Penaltı 16' İngiltere, yapılan VAR kontrolü sonrası penaltı kazandı.
Pozisyon 15' İngiltere'de Kane, ceza sahasında Dumfries ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Pozisyon VAR'da inceleniyor.
Pozisyon 10' İngiltere'nin ceza yayı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta Phil Foden ortasını ön direğe doğru gönderdi ancak savunma bu topu kafa ile karşıladı.
Ev Sahibi Golü 7' GOOOOOLLLL! Hollanda, Xavi Simons'un enfes golüyle maçta öne geçti. Rakip yarı alanın ortasında topla buluşan Xavi Simons, kaleyi görür görmez sol ayağıyla şutunu çekti. Kaleci Pickford, bu topa hamle yapamadı, 1-0. Gol - Xavi Simons
Pozisyon 6' Trippier'in soldan savunma arkasına uzun gönderdiği topta De Vrij, Foden'dan önce araya girdi.
Ofsayt 3' Savunma arkasına havadan gönderilen pasa sağ kanatta Malen hareketlendi ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu için ofsayt bayrağı havada.
Maç Başladı 1' Dev maçta ilk düdük geldi ve karşılaşma başladı.
Maç Öncesi İngiltere'nin ilk 11'i: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Rice, Mainoo, Trippier, Bellingham, Foden, Kane.
Maç Öncesi Hollanda'nın ilk 11'i: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Xavi Simons, Reijnders, Malen, Gakpo, Depay.
Maç Öncesi İngiltere, çeyrek finalde de normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta İsviçre'yi penaltılarla geçmeyi başardı ve yarı final biletini aldı.
Maç Öncesi İngilizler, son 16 turunda elenmenin kıyısından döndü. Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın şık golüyle skoru eşitleyen İngiltere, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale yükseldi.
Maç Öncesi İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi.
Maç Öncesi Hollanda, çeyrek finalde Türkiye ile oynadığı mücadelede 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı ve yarı final biletini aldı.
Maç Öncesi 'Portakallar' son 16 turunda Romanya'yı 3-0 yenerek son 8 takım arasına adını yazdırdı.
Maç Öncesi Fransa, Avusturya ve Polonya'nın da yer aldığı D Grubu'nda mücadele eden Hollanda, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 4 puan toplayıp, en iyi grup 3.'leri arasında son 16 turuna yükseldi.
Maç Öncesi Bu müsabakayı kazanan takım, 14 Temmuz Pazar günü Berlin'de İspanya ile şampiyonluk maçına çıkacak.
Maç Öncesi Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Almanya'dan Daniel Siebert olacak.
Maç Öncesi Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te ikinci finalist bugün belli olacak. TRT 1'den naklen yayınlanacak mücadele BVB Dortmund Stadı'nda oynanacak ve (TSİ) 22.00'de başlayacak.

Kadrolar

İLK 11

1 Bart Verbruggen 4 Virgil van Dijk yellow_card 5 Nathan Aké 6 Stefan de Vrij 14 Tijjani Reijnders 22 Denzel Dumfries yellow_card 24 Jerdy Schouten 7 Xavi Simons 10 Memphis Depay 35 11 Cody Gakpo 18 Donyell Malen 46

YEDEKLER

13 Justin Bijlow 23 Mark Flekken 15 Micky van de Ven 17 Daley Blind 2 Lutsharel Geertruida 20 Ian Maatsen 3 Matthijs de Ligt 12 Jeremie Frimpong 16 Joey Veerman 35 26 Ryan Gravenberch 8 Georginio Wijnaldum 21 Joshua Zirkzee 25 Steven Bergwijn

İLK 11

1 Jordan Pickford 12 Kieran Trippier 46 2 Kyle Walker 5 John Stones 6 Marc Guéhi 10 Jude Bellingham yellow_card 26 Kobbie Mainoo 4 Declan Rice 11 Phil Foden 81 7 Bukayo Saka yellow_card 9 Harry Kane 81

YEDEKLER

13 Aaron Ramsdale 23 Dean Henderson 14 Ezri Konsa 15 Lewis Dunk 22 Joe Gomez 3 Luke Shaw 46 8 Trent Alexander-Arnold 16 Conor Gallagher 21 Eberechi Eze 24 Cole Palmer 81 25 Adam Wharton 17 Ivan Toney 18 Anthony Gordon 19 Ollie Watkins 81 20 Jarrod Bowen