Hakem : Arda Kardeşler
Stadyum : NEF Stadyumu

2

Galatasaray

  • Mauro Icardi - 63, 13
0

Sivasspor

20 Mayıs 2023 | 19:00

Canlı Anlatım

Maç Bitti 90' Maçta son düdük geldi. Galatasaray, Sivasspor'u 2-0 mağlup etti.
Pozisyon 88' Galatasaray tribünleri mutlu. Taraftarlar Meksika dalgası yapıyor.
Oyuncu Değişikliği 87' Ev sahibi takımda Berkan Kutlu, Torreira'nın yerine oyuna girdi. Lucas Torreira - Berkan Kutlu
Oyuncu Değişikliği 87' Galatasaray'da Icardi-Gomis değişikliği yapıldı.
Pozisyon 84' Kazımcan soldan hareketlenen Kerem'e bıraktı. Aaron Appindangoye ayak koydu.
Pozisyon 77' Sivasspor'da Samba Camara kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Ciddi bir durumu yok.
Pozisyon 74' Caner'in riskli geri pasına Icardi hareketlendi ama Ali Şaşal'dan zamanında müdahale geldi.
Pozisyon 71' Sivasspor'da sağ kanattan hücuma çıkan Alaaddin Okumuş'un ceza sahasına gönderdiği topu Nelsson uzaklaştırdı.
Pozisyon 68' Abdülkerim, savunma arkasında kendini unutturan Barış'ı düşündü ama savunmadan çok kritik bir hamle geldi.
Oyuncu Değişikliği 66' Ev sahibi takımda Sergio Oliveira oyundan alındı. Midtsjö oyuna girdi. Sérgio Oliveira - Fredrik Midtsjø
Oyuncu Değişikliği 65' Galatasaray'da Rashica oyundan alındı. Barış Alper oyuna girdi. Milot Rashica - Barış Alper Yılmaz
Ev Sahibi Golü 63' GOL! Galatasaray Icardi ile farkı 2'ye çıkardı. Sağ çaprazda topla buluşan Boey, uzak direğe çok iyi bir orta gönderdi. Arka direkte topa iyi yükselen Icardi, şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Gol - Mauro Icardi
Oyuncu Değişikliği 59' Sivasspor'da genç yetenek Emre Gökay, Gradel'in yerine oyuna dahil oldu. Max Gradel - Emre Gökay
Oyuncu Değişikliği 56' Konuk ekipte Robin Yalçın'ın yerine Kader Keita oyuna girdi.
Sarı Kart 55' Galatasaray'da Mertens, rakibine yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. Sarı Kart - Dries Mertens
Pozisyon 51' Icardi yay üzerinden savunma arkasına pasını gönderdi. Top savunmadan döndü.
Korner 48' Sivasspor'da Ahmed Musa, sağdan ceza sahasına girmek istedi ama Kazımcan geçit vermedi. Korner.
Oyuncu Değişikliği 46' Sivasspor'da Caicedo, yerini Leke James'e bıraktı.
Oyuncu Değişikliği 46' Sivasspor'da Ahmed Musa, N'Jie'nin yerine oyuna girdi.
Maç Başladı 46' Maçta ikinci yarı başladı.
Devre Arası Maçta ilk yarı sona erdi. Galatasaray soyunma odasına 1-0'lik üstünlükle gitti.
Sarı Kart 45' 45+1: Sivasspor'da Robin Yalçın Torreira'ya yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gördü. Sarı Kart - Robin Yalçın
Pozisyon 45' İlk yarının sonuna en az iki dakika ilave edildi.
Pozisyon 40' Kerem'in kullandığı köşe vuruşuna Abdülkerim kafayı vurdu ama top kaleyi bulmadı.
Korner 39' Galatasaray'da Sergio Oliveira sağ kanatta topla son çizgiye indi ve içeri ortalamak istedi. Savunmaya çarpan top kornere gitti.
Pozisyon 35' Sivasspor sol kanatta hızlı hücum şansı yakaladı. Gradel, soldan ceza sahasına orta denedi. Savunmada Boey geçit vermedi.
Pozisyon 33' Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası dışında Kerem'in topuk pası ile Icardi bir anda pozisyona girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Arjantinli, Kerem'e pas çıkardı. Sivasspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
Pozisyon 30' Rakip yarı alanın ortalarında Mertens'in pası ile topla buluşan Rashica, uzak mesafeden kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.
Pozisyon 27' Galatasaray etkili oldu. Dries Mertens'in şık pasında Icardi ceza sahası içinde topa vurmak istedi ama savunmadan oldukça yerinde bir müdahale geldi.
Pozisyon 25' Galatasaray kendi yarı alanında pas yapıyor.
Pozisyon 22' Sivasspor'da orta alanda Hakan Arslan'ın kullandığı serbest vuruşta Appindangoye ceza sahasında kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Muslera bu topta zorlanmadı.
Pozisyon 19' Bu dakikalarda Galatasaray taraftarlarının büyük coşkusu var.
Pozisyon 15' Sivasspor golden sonra rakip yarı alanda etkili oldu. Sağ kanattan Gradel ceza sahasına ortaladı. Top uzak direkte Cofie'ye gelmeden Nelsson kafayla uzaklaştırdı.
Ev Sahibi Golü 13' GOL! Galatasaray Icardi'nin golü ile öne geçti. Kerem'in pasında sağ çaprazda topla buluşan Icardi, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Gol - Mauro Icardi
Pozisyon 8' Kerem'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte Icardi vurdu. Ali Şaşal gole izin vermedi. Maçın hakemi Arda Kardeşler hava topu mücadelesinde Nelsson'un Ali Şaşal'a faul yaptığını belirledi.
Korner 7' Sol kantta kendini unutturan Kazımcan'ın bekletmeden ceza sahasına çevirdiği topa Mertens vurdu, savunma son anda topu kornere gönderdi.
Ofsayt 4' Galatasaray tehlikeli geldi. Oliveira'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Kazımcan, içeri yerden gönderdi. Savunmanın istediği gibi uzaklaştıramadığı topa Mertens ceza sahasında plase vuruş denedi ama kaleyi bulamadı. Pozisyon için ofsayt bayrağı da havaya kalktı.
Pozisyon 3' Galatasaray'da Icardi sağdan ceza sahasına girer girmez topu içeri çevirdi ama kaleci Ali Şaşal topu kontrol etti.
Maç Başladı 1' İlk düdük geldi ve maç başladı.
Maç Öncesi Sivasspor'un ilk 11'i: Ali Şaşal, Alaaddin, Appindangoye, Caner, Samba, Cofie, Hakan Arslan, Robin Yalçın, N'Jie, Gradel, Caicedo
Maç Öncesi Galatasaray'ın ilk 11'i: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Sergio Oliveira, Torreira, Rashica, Kerem, Mertens, Icardi.
Maç Öncesi Sarı-kırmızılı futbolcular Mauro Icardi, Kerem Aktürkoğlu, Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Fredrik Midtsjö, kart görmeleri durumunda ligin 36. haftasındaki MKE Ankaragücü maçında forma giyemeyecek.
Maç Öncesi Sivas temsilcisinde Galatasaray maçı öncesi savunma oyuncuları Ziya Erdal ve Murat Paluli'nin sakatlığı bulunurken, Mustapha Yatabare, Dimitrios Goutas, Fredrik Ulvestad ve Erdoğan Yeşilyurt ise kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.
Maç Öncesi İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.
Maç Öncesi Demir Grup Sivasspor ise ligde oynadığı 33 maçın 10'unu kazanırken, 7'sinde berabere kaldı ve 16'sını kaybetti. 37 puanı bulunan Sivas temsilcisi, averajla 11. sırada yer alıyor.
Maç Öncesi Galatasaray, ligin geride kalan bölümünde oynadığı 32 maçta 24 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Topladığı 76 puanla liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızılı takım, en yakın takipçileri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 5'er puan önünde bulunuyor.
Maç Öncesi Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Sivasspor'u konuk ediyor.

Kadrolar

İLK 11

1 Fernando Muslera 25 Victor Nelsson 42 Abdülkerim Bardakcı 27 Sérgio Oliveira 66 34 Lucas Torreira 87 10 Dries Mertens yellow_card 7 Kerem Aktürkoğlu 9 Mauro Icardi 87

YEDEKLER

23 Kaan Ayhan 18 Berkan Kutlu 87 53 Barış Alper Yılmaz 65

İLK 11

35 Ali Şaşal Vural 14 Samba Camara 23 Alaaddin Okumuş 4 Aaron Appindangoyé 88 Caner Osmanpaşa 37 Hakan Arslan 10 Clinton N'Jie 46

YEDEKLER

3 Uğur Çiftçi 69 Mehmet Albayrak 8 Charilaos Charisis 21 Emre Gökay 59