Hakem : Volkan Bayarslan
Stadyum : Ülker Stadyumu

5

Fenerbahçe

  • Michy Batshuayi - 90
1

Kasımpaşa

  • Mamadou Fall - 24
29 Ocak 2023 | 19:00

Canlı Anlatım

Maç Bitti 90' Kadıköy'de maç sona erdi. Fenerbahçe zirve yarışında hata yapmadı ve karşılaşmadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Ev Sahibi Golü 90' GOL! Fenerbahçe Batshuayi ile farkı 4'e çıkardı. Ceza sahasına giren Emre Mor istediği vuruşu yapamadı ancak top Batshuayi'nin önüne açıldı. Kale önünde topla buluşan Batshuayi topu ağlara gönderdi. Gol - Michy Batshuayi
Sarı Kart 89' Crespo da sarı kart gördü.
Sarı Kart 89' Maçın son bölümünde Aytaç Kara ile Crespo arasında bir gerginlik yaşandı. Pozisyon sonrası iki oyuncu da Volkan Bayarslan tarafından sarı kart gördü. Sarı Kart - Aytaç Kara
Oyuncu Değişikliği 87' Ev sahibi takımda Ferdi de alkışlarla yerini İsmail Yüksek'e bıraktı. Ferdi Kadıoğlu - İsmail Yüksek
Oyuncu Değişikliği 87' Kasımpaşa'da Tunay, Eysseric'in yerine oyunda.
Pozisyon 85' Maçın temposu bu bölümde biraz düştü.
Oyuncu Değişikliği 83' Fenerbahçe'de attığı 4 golle günün yıldızı olan Valencia, alkışlarla oyundan alındı. Yerine Luan Peres girdi.
Pozisyon 82' Sağ kanattan hücumu sürükleyen Emre Mor, Batshuayi ile duvar pası denedi ama savunma bırakmadı.
Pozisyon 78' Emre Mor açıyı bulduktan sonra uzak mesafeden kaleyi yokladı. Kaleci Erdem topu kontrol etti.
Pozisyon 74' Fenerbahçe'de Rossi topu ileri sürükleyip pasını sağ kanattaki Valencia'ya verdi. Valencia'nın kale sahasına ortasında Batshuayi'den önce savunma araya girdi.
Oyuncu Değişikliği 73' Konuk ekipte yeni transfer Mounir de oyundan alındı. Aytaç Kara yerine girdi.
Oyuncu Değişikliği 73' Kasımpaşa'da Bahoken yerini Ali Demirel'e bıraktı.
Oyuncu Değişikliği 71' Miha Zajc çıktı. Crespo yerine dahil oldu.
Oyuncu Değişikliği 71' Ev sahibi takımda günün başarılı isimlerinden Arda yerini Rossi'ye bıraktı.
Oyuncu Değişikliği 71' Fenerbahçe'de Emre Mor, İrfan Can değişikliği yapıldı. İrfan Can Kahveci - Emre Mor
Ev Sahibi Golü 70' GOL! Fenerbahçe Valencia ile skoru 4-1'e getirdi. Ceza alanı önünde şut için açı arayan Batshuayi, sol çaprazdan vurdu direkten döndü. Seken topu Valencia tamamladı.
Pozisyon 67' Fenerbahçe tribünleri bu bölümde coşkusunu arttırdı.
Pozisyon 63' Fenerbahçe gole yaklaştı! Arda Güler'in rakip yarı alanda ceza alanı önünden yaptığı plase vuruş direğe paralel dışarı çıktı.
Oyuncu Değişikliği 63' Konuk ekipte Graovac'ın yerine de Sadık Çiftpınar oyuna dahil oldu. Daniel Graovac - Sadık Çiftpınar
Oyuncu Değişikliği 62' Kasımpaşa'da Ahmet Engin yerini Berat Kalkan'a bıraktı.
Pozisyon 61' Ferdi'nin pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Arda Güler, son çizgide ortasını içeri çevirmek istedi. Top yan ağlarda kaldı.
Pozisyon 57' Kasımpaşa kendi yarı alanında hazırlık pasları yapıyor.
Ev Sahibi Golü 52' GOL! Fenerbahçe Valencia ile farkı 2'ye çıkardı. Arda Güler uzak mesafeden akıl dolu bir aşırtma vuruş yaptı ama meşin yuvarlak direkten döndü. Pozisyonu iyi takip eden Valencia kale ağzında tamamladı hattrick yaptı.
Pozisyon 49' Fenerbahçe rakip yarı alanda hazırlık pasları yapıyor.
Maç Başladı 46' İkinci yarı başladı.
Devre Arası İlk yarı sona erdi. Fenerbahçe soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti.
Pozisyon 45' 45+3: Fenerbahçe Arda Güler'le gole yaklaştı. Arda'nın ceza alanı önünden çektiği şut yandan dışarı çıktı.
Sarı Kart 45' Fenerbahçe'de Arda Güler rakibine yaptığı hamle sonrası sarı kart gördü. Sarı Kart - Arda Güler
Pozisyon 42' Kasımpaşa beraberlik golüne yaklaştı! Orta alanda Arda Güler'den topu kapan Mounir, ceza alanı önünden kaleyi düşündü fakat çerçeveyi bulamadı.
Ev Sahibi Golü 39' GOL! Fenerbahçe Valencia ile 2-1 öne geçti. Hızlı gelişen hücumda sağ kanatta topla buluşan Ferdi, ceza sahasına ortaladı. Arka direkte bulunan Valencia topun gelişine düzgün bir tek vuruşla takımını öne geçirdi.
Ev Sahibi Golü 36' GOL! Fenerbahçe Valencia'nın golü ile eşitliği yakaladı. Enner Valencia önce penaltı atışından yararlanamadı. Daha sonra kaleci Erdem'in çizgi ihlali yaptığı tespit edildi ve tekrarlanan penaltıda Ekvadorlu golcü yeniden topun başına geçti. Valencia, bu kez kalecini sağına düzgün bir penaltı vuruşu ile skoru eşitledi.
Penaltı 33' Fenerbahçe'de ceza alanı içinde Valencia yerde kaldı. Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi.
Pozisyon 31' Fenerbahçe rakip yarı alanda gol arıyor.
Sarı Kart 26' Kasımpaşa'da Tirpan, Valencia'ya yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.
Deplasman Golü 24' Kasımpaşa Fall'la golü buldu. Sol kanattan gelişen kontra atakta Ahmet Engin ceza alanında son çizgide topu penaltı noktasına çevirdi. Müsait pozisyonda olan Fall, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluştu. Gol - Mamadou Fall
Pozisyon 21' Fenerbahçe mutlak gol şansından yararlanamadı. Arda Güler'in derin pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Valencia, ceza sahasında hafif sağ çaprazdan vuruşunu yaptı. Top çerçeveyi bulmadı.
Pozisyon 20' İrfan Can'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği serbest vuruşa uzak direkte Valencia iyi yükselerek kafayı vurdu. Kaleci Erdem topu kontrol etti.
Pozisyon 15' Maçta tempo henüz yükselmedi. Fenerbahçe topa daha çok sahip olsa da her iki takımda kontrolü elden bırakmıyor.
Pozisyon 11' Lincoln'ün kullandığı serbest vuruşta top barajda Bahoken'e çarptı. Savunma sonrasında pozisyonu uzaklaştırdı.
Sarı Kart 10' Enner Valencia rakip yarı alanda Donk'un müdahalesi ile yerde kaldı ve Fenerbahçe tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. Pozisyon sonrası Donk sarı kart gördü.
Pozisyon 8' Kasımpaşa tehlikeli geldi! Konuk ekipte sağ çaprazda topla buluşan Mamadou Fall'un vuruşu yandan dışarı çıktı.
Korner 5' Fenerbahçe'de Miha Zajc, ceza alanına girmeden şutunu çekti. Savunmada Graovac'a çarpan top dışarı çıktı. Fenerbahçeli oyuncular bu pozisyonda elle oynama gerekçesi ile penaltı bekledi ancak oyun devam etti.
Pozisyon 3' Sağ kanattan hücuma destek veren Tırpan, ceza sahasında Bahoken'i topla buluşturmak istedi. Ortasında top dışardan oyun alanına yöneldi. Hakem Volkan Bayarslan autu belirledi.
Maç Başladı 1' Kadıköy'de ilk düdük geldi ve karşılaşma başladı.
Maç Öncesi Kasımpaşa'nın 11'i: Erdem, Donk, Graovac, Tırpan, Yasin, Hajradinovic, Eysseric, Mounir, Fall, Ahmet, Bahoken
Maç Öncesi Fenerbahçe'nin 11'i: Altay, Ferdi, Samet, Szalai, Lincoln, Arao, Zajc, İrfan Can, Arda Güler, Valencia, Batshuayi
Maç Öncesi Fenerbahçe'de Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Attila Szalai, Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu, Miguel Crespo, Miha Zajc, Michy Batshuayi ve Emre Mor kart görmeleri durumunda Adana Demirspor deplasmanında forma giyemeyecek.
Maç Öncesi Kasımpaşa'da sağ bek Ben Ouannes, cezası nedeniyle Fenerbahçe deplasmanında forma giyemeyecek. Bahoken ve Hajradinovic ise sarı kart sınırındaki isimler.
Maç Öncesi Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Joao Pedro'nun yanı sıra hazır olmayan Osayi ile Joshua King'in kadroda olması beklenmiyor.
Maç Öncesi 19 lig maçında 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 yenilgi alan Kasımpaşa, 19 puanla düşme hattının 1 puan üzerinde 14. sırada yer alıyor.
Maç Öncesi Ligdeki son 2 maçını deplasmanda oynayan ve 6 puan toplayan sarı-lacivertliler, Kasımpaşa'yı yenerek zirve takibine yara almadan devam etmeyi hedefliyor. Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki sarı-lacivertliler, haftaya liderin 4 puan gerisinde 41 puanla 2. sırada giriyor.
Maç Öncesi Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak müsabakayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Fenerbahçe - Kasımpaşa maçını beIN Sports canlı yayınlayacak.
Maç Öncesi Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geliyor.

Kadrolar

İLK 11

7 Ferdi Kadıoğlu 87 26 Miha Zajc 71 17 İrfan Can Kahveci 71 23 Michy Batshuayi

YEDEKLER

70 İrfan Can Eğribayat 14 Luan Peres 83 4 Serdar Aziz 5 İsmail Yüksek 87 8 Mert Hakan Yandaş 91 Serdar Dursun

İLK 11

58 Yasin Özcan 7 Mamadou Fall

YEDEKLER

5 Sadık Çiftpınar 63 20 Selim Dilli 35 Aytaç Kara yellow_card 73