Göztepe ve Altay’dan ortak açıklama

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisinde saha içinde ve saha dışında çıkan olaylar sebebiyle iki köklü kulüp ortak açıklama yaptı.

 Göztepe ve Altay’dan ortak açıklama
Göztepe ve Altay’dan ortak açıklama
GİRİŞ 28.11.2022 18:48 GÜNCELLEME 28.11.2022 18:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Spor Toto 1. Lig'de olaylar nedeniyle ileri bir tarihi ertelenen Göztepe - Altay maçı sonrası iki kulüp ortak bir açıklama yaptı.

İki kulübün yaptığı açıklama şöyle;

"Dün gece oynanan karşılaşmada İzmir'in asırlık kulüpleri Göztepe ve Altay'a; dolayısı ile Türk sporuna itibar suikastı yapılmıştır. Her iki kulüp olarak tüm taraftarlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz. Olaya karışan tüm suçluların tespiti ve cezalandırılması için konunun yakından takipçisi olacağız. Bu olayın, Türk sporu için çok önemli bir dönüm noktası olmasını arzu ediyoruz.

Yaralı taraftarımıza ve sporcumuza acil şifalar diliyoruz. Bu tür olumsuz olayların ülkemizde bir daha yaşanmaması için tüm tarafların iş birliği içinde, spor terörü ile mücadele etmesi ortak dileğimizdir."

Göztepe Kulübü ayrıca, işaret fişeği ile yaralanan taraftarla ilgili de yaptığı açıklamada, "Göztepe Spor Kulübü olarak dün gece işaret fişeği ile yaralanan taraftarımızın durumunu yakından takip etmekteyiz. Taraftarımızın tüm tedavi süresini titizlikle takip edip, bir an önce sağlığına kavuşması için gerekli olanaklar seferber edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Ne oldu?

Karşılaşmanın 22'nci dakikasından sonra Gürsel Aksel Stadyumu'nda ortalık karıştı. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı.

Bunun üzerine sahaya 2 ambulans girdi. Bu sırada sahaya inen bir Göztepe taraftarı korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan'a saldırdı. Ozan'a darbeler indiren taraftar, gözaltına alındı. Aldığı darbeler sonrasında Ozan yerde kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti.

Maçın 22'nci dakikasından itibaren yaşanan olaylar nedeniyle karşılaşma tatil edildi. Karşılaşmanın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenecek ileri bir tarihte 20'nci dakikadan itibaren oynanacağı belirtildi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ambulans Şoför leri Elini Kolunu Sallayarak Nasıl Oluyor da O Fişekleri Stada Sokuyor Allah Korusun Hadi Bomba Soksalardı Stada O Ambulans Şöferleri Ayrıntılı Biçimde Araştırılmalı
    Cevapla
  • Hafız 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya birde ödül verin her iki takımada 20 dakikadan itibaren. Oynanacakmış
    Cevapla
  • 035 1 yıl önce Şikayet Et
    Maçlarda olayların önlenmesi mümkün değildir çünkü maça gidenlerin %90 olay için gidiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş.Rum-yunan ortak yapımı.İslam düşmanı münafıklar.
    Cevapla