Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan: Golcü yetiştiremiyoruz

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Türk futbolunun son yıllarda golcü yetiştiremediğini söyledi.

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan: Golcü yetiştiremiyoruz
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan: Golcü yetiştiremiyoruz
GİRİŞ 12.10.2021 19:48 GÜNCELLEME 12.10.2021 19:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TFF 1. Lig’de üst üste iki kez gol krallığı yaşayan ve kariyeri boyunca 278 gol atan eski golcü Taner Demirbaş, Altınordu Metin Oktay Yerleşkesi’nde ALFA’da eğitim gören forvet oyuncularına üç gün boyunca özel şut antrenmanları yaptırıp onlara tecrübelerini aktardı.

“Golcü yetiştiremiyoruz”

Türkiye’nin son yıllarda iyi kaleciler yetiştirdiğine dikkat çeken Başkan Seyit Mehmet Özkan, “Futbolun meyvesi gol. Eğer maçlarda gol olursa üç puan alıyorsunuz gol olmazsa bir puan alıyorsunuz. Gol atmak ülkemizde de dünyada da çok zor. Son yıllarda iyi kaleciler yetiştiriyoruz maalesef golcü yetiştiremiyoruz” dedi.

"Taner hoca futbol ünlüsü bir isim"

Taner Demirbaş’ın ALFA’da eğitim gören forvet oyuncuları ile üç gün boyunca birebir çalışmalar yaptığını aktaran Başkan Özkan, “Taner Demirbaş, bilgi ve tecrübelerini bizim sporcularımıza aktardı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Taner hoca futbol ünlüsü bir isim. Futbolun emekçisi olup aynı zamanda ünlü olunca bazı kişilerde boylar falan artıyor ama bunlar Taner hocada yok. Türk futbolu için golcüler yetiştireceksek bu işi iyi yapan antrenörlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Böyle örneklerin çoğalması lazım”

Altınordu’nun misafiri olan Taner Demirbaş da, “Unutulmamak bir yerlerde hatırlanmak güzel. Altınordu’nun nasıl bir yer olduğunu herkes biliyor. Dışarıdan konuşuluyor ama içine girip buranın ruhunu ve kapasitesini daha rahat anlıyorsunuz. Buradaki muhteşem tesisleri bizzat yerinde görmek çok harika bir duygu. Eskiden futbol oynamış biri olarak, gençlere bir şeyler vermek beni çok mutlu ediyor. Böyle örneklerin çoğalması lazım” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AJANSSPOR
YORUMLAR 3
  • Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl yetişsin , alt yapı diyorlar alt yapıdaki gençler bile transfer. 4 büyükler ve lige sapasağlam tutunan takımlar bir Altınordu kadar yokmu.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ben soyliyim gol atan futbolcu ilgi gorur ilgi goren turk futbolcusu simarir simaran futbolcu futbolu birakir .
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Başarıyı Allah cc verir. Sebepler olarak derim ki dövme içki alkol öz güvensizlik milli ve yerli kültüre uzak olma yüzünden golcü yetişmiyor. Gözü açık iyi bir eşi olan ancak başarılı olabilir.
    Cevapla