Sergen Yalçın: Sorumluluğunu maalesef ben almıyorum

Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde ilk kez üst üste üçüncü kez mağlubiyet yaşadı. 49 yaşındaki teknik adam, Aytemiz Alanyaspor yenilgisin ardından konuştu.

Sergen Yalçın: Sorumluluğunu maalesef ben almıyorum
Sergen Yalçın: Sorumluluğunu maalesef ben almıyorum
GİRİŞ 20.11.2021 21:38 GÜNCELLEME 20.11.2021 22:34
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 mağlup oldu. 

Karşılaşma sonrası beIN SPORTS'a konuşan Sergen Yalçın, yenilgi ve kötü oyundan dolayı özür diledi.

Yalçın'ın açıklamaları şöyle:

"Artık basına gelip konuşmak zor gelmeye başladı. Her maçtan sonra aynı şeyleri konuşmak, söylemek, çeşitli bahaneler üretmek skorlarla ilgili bizi de zor duruma sokuyor. Taraftarımızdan ve camiamızdan, kendi adımıza özür diliyoruz."

"Bugünkü maçın sorumluluğunu maalesef ben almıyorum"

"Sorumlu olan benim, sorumluluğu alması gereken benim doğal olarak. Oynanan oyunun, isteksizliğin, kabullenmişliğin, maç kazanmak için hiçbir çaba sarf etmemenin de sorumluluğunu almak istemiyorum. Bugünkü maçın sorumluluğunu maalesef ben almıyorum. Bundan öncekileri alıyorum ama bugünü almıyorum."

"Bu maç kelimelerin tükendiği maç"

Son gol önemli değil. İkinci gol önemli değil. İlk goller bireysel hatalardan oluyor hep zaten. Hata olmadan gol de olmaz ama bizi üzen durum, daha önceki maçlarda istek, arzu vardı. Çevirebileceğimiz maçlar da oldu. Bu maç kelimelerin tükendiği maç.  Oyuncuları her türlü desteklemeye çalışıyoruz ama bizim psikolojimiz bozuldu. Buraya gelip konuşmak zor geliyor. Aynı bahaneleri, aynı hikayeleri anlatmak kolay iş değil bizim için de."

BASIN TOPLANTISI

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, "İki seneden bu yana bu kadar çaresizce kenarda oturduğumuzu, çaresizce oyunu izlemek zorunda kaldığımızı hatırlamıyorum." dedi.

Yalçın, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçların ardından sürekli aynı şeyleri söylemenin kendisine zor geldiğini söyledi.

Sezona başlarken kendilerine koydukları hedeflerin çok uzağında kaldıklarını belirten Yalçın, UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşadıklarını, geniş ve iyi bir kadro kurduklarını kaydetti.

Takım olarak beklentilerin çok altında bir performans sergilediklerinin farkında olduğunu dile getiren Yalçın, "Bu durum bizi çok üzüyor. Camiamızdan, taraftarlarımızdan aldığımız sonuçlar, oynanan oyun ve verilen mücadeleden dolayı özür diliyorum. Sahada 11 oyuncu ile başlıyoruz, 15-16 oyuncu ile maçı bitiriyoruz. Birçok hamle yapıyoruz oyunu kurtarmak adına maalesef hiçbir şey tutmuyor. Doğru şey ortaya çıkmıyor." diye konuştu.

 "Bir an önce toparlanmak ve ayağa kalkmak gerektiğini düşünüyorum"

Oyun anlamında da bugün dibe vurduklarına dikkati çeken Yalçın, şu değerlendirmede bulundu:

"Daha önce oynanan oyunlarda mücadele, kazanma arzusu, pozisyonlar varken bugün oyun anlamında dibe vurduğumuzu düşünüyorum. O yüzden çok üzgünüz ama elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Göreve başlayalı 2 yıl oldu. Bazen futbolda beklentilere cevap veremiyor, beklentilerin çok gerisinde kalıyorsunuz. Sonuçlar ve skorlar istediğiniz gibi olmadığı zaman sorumlu tabii ki ben oluyorum. Bir an önce toparlanmak ve ayağa kalkmak gerektiğini düşünüyorum. Oyuncuların da buna cevap vermesi gerekiyor. Oynayan oyuncular çünkü. Onların daha sağlam durması ve daha fazla mücadele etmesi gerekiyor. Enerjinin yüksek olması, çok daha fazla kazanma arzusu gerekiyor. Bunların maalesef çok altındayız."

"Çaresizce oyunu izlemek zorunda kaldım"

Bir basın mensubunun "Vazgeçmiş bir Beşiktaş görüyoruz. Bunun tespitini yapabiliyor musunuz?" sorusuna Yalçın, "Bugünkü oyunun ve mücadelenin bir açıklaması yok. Maalesef bugünle ilgili 'Şöyle oldu, böyle oldu.' diyemiyorum çünkü hiçbir şey olmadı. Hiçbir şey yapmadık. Her konuda aşağıdaydık. Bu maçın açıklamasını yapamıyorum. Bugün psikolojik, oyunsal hem de sonuç anlamında artık dibe vurduğumuz bir akşamdı. İki seneden bu yana bu kadar çaresizce kenarda oturduğumuzu, çaresizce oyunu izlemek zorunda kaldığımızı hatırlamıyorum." yanıtını verdi.

"Ortada bir oyun yoktu"

İçinde bulundukları durumun gerçekten kötü ve iç açıcı olmadığını aktaran Sergen Yalçın, "Bu kadar motivasyonu düşük, oyundan uzak, mücadele etmeyen bir oyuncu grubu... Bunun nedenlerini araştırıyoruz ama bugünün sebebini söyleyemem. Bu kadar çaresiz bir oyun, bu kadar çaresiz oturan bir teknik ekip. Oyuncu değişikliği yapıyoruz, oyunu değiştirmeye çalışıyoruz ancak sahada maalesef cevap alamıyoruz. Ortada bir oyun yoktu." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 51
  • Kacarova 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yabancılar avrupada gözden düştükten sonra enayi avına çıkarlar ve Türk takımları hemen atlarlar,çok isabet olmuş ,4 büyükler/4 büyük eneyiler daha çok çekerler,Nufusu en genç ülkeyiz ve hiç genç bulamıyoruz yabancı hevesimiz yüzünden
    Cevapla
  • BeşiktAŞK 2 yıl önce Şikayet Et
    Kenan Karaman dan gol bekleyen takımsanız gol beklemiyorsunuz.
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Alıştın her maç kaybını hakemlere yıkmaya Bu maçta da günah keçisi oyuncular olmuş
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye Sergen efendi niye? Takımı bu maça sen hazırlamadın mı? 11 i sen oluşturmadın mı? Taktik vermedinmi?
    Cevapla
  • Besiktasli 2 yıl önce Şikayet Et
    Takimda Rıdvan vardı,Serdar vardı bunlar ne guzel oynuyorlardı kafana gőre oyuncuları oynatmiyorsun yabanci oynayacak diye birsey yok Takimda iyi olan oynasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle